Készüljünk a draftra! (2. rész)

Ezúttal egy Gemina erdeje kiegészítőt hoztunk el nektek.

Legutóbbi cikkünkben egy apró “játékra” invitáltunk titeket, feldobva témaként egy véletlenszerű Elemi erők kiegészítőt, és mellé a kérdést, hogy ti melyik lapot vennétek ki elsőnek egy draft során. Mindezt persze a Beholder hétvégi versenyére való készülés jegyében tettük.

Most itt az idő nekifutni még egyszer, ezúttal azonban egy Gemina erdeje kiegészítővel – a bontást szokás szerint a random.org véletlenszám-generátora szállította.

A két ritka közül egyértelműen a Morgan vére a limitáltabb, hiszen induló erőforrásnak nem a legjobb, miután a játék legelején a lapokat még jó eséllyel bukjuk. Ha már bejött egy-két sebzés, akkor már működhet, viszont ekkor az extra tempó már kevesebbet fog számítani – persze a +2 mana és +1 lap így sem rossz, általánosként counterelni is nehezebb. A Drakolder védőrúna sokkal inkább egy swing lap, amely letakaríthatja az ellenfél asztalát vagy felizmozhatja a miénket – nagyon olcsón nagyon komoly lapelőnyt termel, a képessége önmagáért beszél.

A nemgyakok között akad pár igazán fincsi darab. Az Orgling csatakürt majdhogynem ingyenes cantripként termeli nekünk az Orgling kártevőket körönként, ráadásul tárgyként eltávolítani sem könnyű, nagyon zavaró lap hosszú távon, szinte nulla rizikóval. Akik viszont inkább az azonnali eredményességre esküsznek, azok a Démoni kántálással fordíthatnak nagyot a meccs alakulásán. De védekező vonalon a játékot belassító Landragór börtöne, illetve főleg a brutális mennyiségű gyógyulást biztosító A szerelem hatalma is igen jó választás lehetnek.

A gyakoriak között is találunk néhány egészen erős opciót. Van itt permanens leszedés (Őshangya ölész) és laphúzás (Őshangya harcmester), lénybe épített (Ork inkvizítor), illetve instant (Légből kapott hasonlat) leszedés, védekező counter (Thargodan főmágus) és horda-alapanyag (Ork mesterharcos, Csontzúzó) is.

  • First pick? Itt nyilván rengeteg múlik azon, hogy az első kiegészítőből milyen színeket és funkciókat szedtünk eddig, de attól semmiképp nem tartanék ezen kiegészítőt látván, hogy nem tudok jót szedni, hiszen szinte mindenhova van valami finomság, köztük nem egy erős univerzális lappal. Nálam nagy valószínűséggel a Drakolder védőrúna, Orgling csatakürt, Démoni kántálás hármas valamelyikére esne a választás.

És ti melyiket választanátok? Jöhetnek kommentben a vélemények – és persze használjátok bőszen a HKK Draft programot is!

Csető Zsolt

One thought on “Készüljünk a draftra! (2. rész)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.