5 lap a cipősdobozból, melyek előkerülhetnek a páros versenyen

Avagy íme néhány olyan kártya, melyek eddig nem nagyon jutottak még szóhoz, ám ez most megváltozhat.

A páros verseny mindig különleges olyan szempontból, hogy vannak olyan lapok, amik csak és kizárólag ezen az egy versenyen kerülnek elő. Hogy miért? Nos, leginkább azért, mert a (K) – illetve most már az (E) is ide sorolható – képességek alaposan felértékelődnek. Gondoljatok csak bele: egy (K) képességet a normál környezetben egyszer tudtok használni, mire újból sorra kerülnétek, míg pároson akár háromszor is, de az (E) is “duplázódik” ilyen értelemben. Magyarul jóval nagyobb előnyt tudnak generálni két körünk között – ezt pedig nem árt kihasználni.

A legerősebb és legnyilvánvalóbb ilyen lapokat mindenki ismeri, elég csak átnyálazni például a tavalyi decklistákat. Most inkább néhány olyan kártyáról szeretnénk szót ejteni az elmúlt egy év felhozatalából, melyekkel egyáltalán nem játszanak versenyen, itt azonban érdemes lehet elgondolkodni a képességükön.

Éjpalota – A Vízitündér nem véletlenül lett kitiltva a formátumról, egy nagy kör alatt 4-lapot húzni egy Harangmesterrel kegyetlenül erős, mondani sem kell. Az Éjpalota sajnos (?) nem működik együtt a követővel, ám ha ki tudjuk sütni, akkor hasonló dologra képes – a legjobb mellé talán a Fairlight bölcsessége, amit megoldani is elég nehéz.

Kapzsiság – A laphúzás helyett a körönkénti sebzésre is rámehetünk, például a Kapzsisággal, amely egy nagy kör alatt akár 16-ot is lőhet. Persze ezt nem könnyű összehozni, egy kevéslapos kezdéssel kombinálva viszont segíthetünk ezen, mint ahogy azzal is, hogy megválaszthatjuk, melyik két játékos legyen “összehasonlítva”.

Kürt – Az előző Zénben megjelent mutogatós passzivizálást nem nagyon játszották eddig, itt azonban jóval sűrűbben dolgozhat, ami miatt a terülős deckek ellen szóhoz juthat – ha alapból nem is feltétlenül, de side-ból mindenképp, hiszen nagyon nehéz counterelni a képességét, és nem is feltétlenül éri meg.

Hóember – Látszólag nem sok mindent csinál, ám az a körönkénti sebzés, manabukatás vagy dermesztés hosszú távon iszonyú zavaró tud lenni, hiszen minden szituációban tud valami hasznosat. Ráadásul még élete is van, így eltávolítani sem annyira egyszerű.

Őshangya kultivátor – Ez az őshangya csak fél körös “késleltetéssel” kezdi el szállítani nekünk a tápot, ami miatt egy leszedés elég jól megoldja, ugyanakkor anti-mágiás környezetben már csak a színe miatt is felmerülhet opcióként, hiszen mire újból jövünk, már 2 lappal vagy manával is megajándékozhat bennünket, miközben mondjuk az Őshangya here vagy ostromgép potenciálját is növeli.

Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy a fenti kártyák lesznek a páros verseny legújabb szárnyai. Inkább csak azt szerettük volna példázni, hogy igenis megéri alaposan átnyálazni a lapkészletet ezen a formátumon, hiszen a hagyományoson gyenge lapok között is akadhat olyan, ami itt teljesen más megvilágításba kerül. Ti találtatok még hasonlót?

Jó készülést!

Csető Zsolt

Hírdetés

6 thoughts on “5 lap a cipősdobozból, melyek előkerülhetnek a páros versenyen

  1. Kérdés…hogy ha kisül az Éjpalota, és mindkettőnknél van 1-1, akkor, ha gyógyulunk, akkor mindketten húzunk 1-1 lapot?

  2. Ebben nem vagyok biztos. A kapcsolódó hatások szempontjából meg kell határozni, hogy ki gyógyul. Idézet a versenykiírásból:

    Mivel a sebzést/gyógyulást bizonyos források módosíthatják, ezért lényeges, hogy konkrétan melyik játékos sebződik/gyógyul. Ehhez a lap kijátszójának meg kell neveznie mindkét páros egyik tagját, aki gyógyulni/sebződni fog.

  3. Hát elbizonytalanítottál, sajnálom akkor, hogy hamis tanokat terjesztettem korábban.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.