Az avatárokat a Semmi mestere-hadsereg sem tudta megállítani az Exben

Vogel Patrik nyerte az UR nélküli hagyományos versenyt.

Ultraritkák nélkül, de ezt leszámítva hagyományos körülmények között zajlott a játék az Ex klubban május 22-én, ahol ezúttal 27 játékos vett részt a hónap második versenyén – itt lehetett először használni a Látomások Zén új lapjait.

Utóbbit meg is tették sokan – olyannyira, hogy az új követőből, az epikus Semmi mesteréből hét (!) darab is volt a mezőnyben. De népszerű volt még a Semleges csatamező (4), a Lassan járj! (3) és a Lépéselőny (3) is.

Szabálylap (12)

 • 4 Semleges csatamező
 • 3 Lépéselőny
 • 2 Életenergia
 • 2 Zarknod börtönében
 • 1 Korlátozás

Követő (12)

 • 7 A Semmi mestere (epikus)
 • 1 Chara-din követője
 • 1 Rhatt követője
 • 1 Kreátor követői (Elenios követője + Transzcendáló rakshallion)
 • 1 Alpha Centaurus
 • 1 Teremtő rakshallion

Szabálylap + követő (3)

 • 1 Lassan járj! + Chara-din követője
 • 1 Lassan járj! + Az istenek hírnöke
 • 1 Lassan járj! + Őrült Enkala, az animátor

A hétfordulós verseny végül Vogel Patrik győzelmével zárult, aki 6/7-es mérleggel húzta be az első helyen Lassan járj!-jal megtámogatott avatárjaival. A második Ács Domonkos lett az új követővel, méghozzá veretlenül, ám két döntetlenje miatt végül lecsúszott az első helyről, a harmadik pedig Zieger Bálint lett Életenergiával.

1. (18) Vogel Patrik (paklilista) – Lassan járj! + Az istenek hírnöke
2. (17) Ács Domonkos (paklilista) – A Semmi mestere
3. (15) Zieger Bálint (paklilista) – Életenergia
4. (15) Pásztor Szabolcs (paklilista) – Zarknod börtönében
5. (15) Erdei Kristóf – Alpha Centaurus

Gratulálunk mindenkinek! Ami pedig a következő versenyt illeti: aki még nem jutott ki a Nemzeti Bajnokságra, az mindenképpen látogasson el a június 5-án esedékes egyszínű formátumra, hiszen ezúttal kvalifikációs helyeket is osztanak majd.

Csető Zsolt

17 thoughts on “Az avatárokat a Semmi mestere-hadsereg sem tudta megállítani az Exben

 1. Nemértem a semmi mestere miert nem rhatt istenit tolt. Ott a barlang meg a pálca amik egybe a kiforditot is olcsobbitjak es az egyik nekronos is.

 2. Elég egyszerű az oka: a lila isteni sokkal erősebb 😀 Az a baj a rhattal, hogy minden lapja más ellen jó. VH és egyéb tempó deckek ellen borzalmas a 2 manás rhatt hárítás, járj ellen blank a kristálybarlang, kontroll ellen pedig egyszerűen nem elég jó a pálca, egy plusz countert szívesebben látnék helyette.

  A fekete istenin gondolkdotam még (az legalább rendes tech drágítás ellen), de úgy voltam vele, hogy ha kapok járjat, akkor hátha elég a néhány nekronos lapok+ pár tech lap (móka) a győzelemhez, így inkább kontroll ellen akartam jó lenni (sejtettem, hogy más is kipróbálja az epikust, azt mondjuk nem hittem volna, hogy ennyien).

 3. Én is összeraktam már a decket(0 tesztel),de nekem is a rhatt volt az istenim.Pörgősre mindenképp azt érzem stabilabbnak,de hagyin se biztos hogy lecserélném. De ettől szép ez a játék, hogy nem csak 1 jó út van.

 4. En még mindig azt mondom rohadt zavaro a pálca még kontroll ellen is. A lila istenit meg hadjuk már mindig ezzel jossz h a rhatt háritas mennyire rossz kb minden ellen jobb a rhatt mint a lila ami csak kanterelni tud.Az aztan Vh ellen nagyon jo kb feldughatod az osszes istenit ugy ahogy jarj ellen is. A rhatt mind a 2ellen merfoldekkel jobb kanterelni is tudsz meg leszedni is. Nem beszelve a tobbi korlátozo szablap ellen ugyan ugy fos a lila. De egyszer majd átlátod Te is 😉😃😃

 5. Nem hinném, hogy lesz ilyen, mert 100%-ban másképp látom a helyzetet 🙂 szerencsére azonban nem kötelességünk ugyanazt használni, szóval engem nem zavar, hogy nem egyezik a véleményünk, csak kérdezted kommentben, szóval megindokoltam.

  Szerintem sokkal többet számít a plusz 1 counter, mint az asztalról leszedés (eleve a lapok nagyja csinált már valamit, szóval nem is ideális) – ja és ugye persze leszedni is tud a vortex, nem is keveset.

  Igen, szerintem a rhatt hárítás borzalmas, ha 2 manáért jön. Extrém esetben (és ez konkrétan megtörtént velem kb 1 hónapja exben) tudsz úgy húzni, hogy behúzod VH ellen a hárítást, Járj ellen meg a barlangot…egyszerűen nincs az, hogy az istenid stabil valami ellen (lila=kontroll, fekete a morgant kívéve=járj), hanem jó lehetsz minden ellen, de ha peches vagy, akkor semmi ellen. Azt meg, hogy kicsit ez ellen, kicsit az ellen is készüljek nem tartom jónak, mert ahogy példáztam: durván beszophatod.

 6. @D.K.: épp ideje, hogy 5 lappal is megnyerj egy versenyt, hogy lássák a népek mivel kell játszani! Mert így össze-vissza játszanak mindenfélével, nincs meta 😀

 7. Hát Domi el kell szomoritsalak de akkor vagy ugyes ha a dekked alapbol jo a a dekkek nagy százaléka ellen. En legalabb is igy probálom.Nem ahogy te csinalod hogy egy masik full kontroll ellen bitang vagy ha jon 1böri bilincs vagy barmi az ellen meg jo eselyel kiszopsz. Persze szerencsével ez is működik mert leginkabb kontrollos a meta de az esetek nagy százalékában ki fog bukni hidd el kevesebb versenyt fogsz nyerni a te modszereddel. A side nem mindig elég sajna be is kell huzni a lapokat.

 8. Azt hszem, egesz jol sikerult ezt a 2 isteni szettet kibalance-olni, ha meg a HSZ elso 2 helyezettje is maskepp latja, melyik az erosebb 🙂 akkor lennek szomoru, ha ez tok egyertelmu lenne.

 9. @DK: Pörgősön ezzel alapvetően egyébként egyetértek, ezt a versenyt inkább a szórakozásra szántam (nem gondoltam volna, hogy van egy 2. hely a pakliban, de itt nyilván nagy szerencsém is volt), de hagyin és jobban szeretem a kontroll ellen felkészíteni a paklim, aztán side-ból javulni minden más ellen.

  Egyébként meg a te húzási szerencséddel én is rhatt isteniznék 😀 Akkor mindig ott lenne VH ellen a Barlang, járj ellen meg a Hárítás, gg easy.

 10. Pörgősön tökmind1 melyik istenivel játszotok a kontrollotokban a Járjas/5 követős Avatár ellen, side nélkül levesek vagytok :))

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.