Az Élőholt invázió legjobb lapjai (1. rész)

Szerintünk ezek lettek a legütősebb kártyák az új kiegészítőben.

Megszokhattátok már, hogy egy-egy új kiegészítő megjelenését követően rendre összeállítunk egy személyes rangsort az általunk legjobbnak vélt lapokról. Ez az Élőholt invázió esetében sincs másképp – márcsak azért sem, mert szerintünk nagyon erősre sikeredett az új csomag, úgyhogy bőven van miből válogatni. Essünk is neki, íme az első szubjektív Top 5!

#5 – A hely szelleme

A Tűztombolót úgy gondolom, nem kell bemutatni senkinek sem, ez a lap pedig nagyon sokszor jobb lesz nála. A szinergiákat tekintve persze nem olyan erős, mint az említett főnix, a lövöldözés miatt azonban ez sokkal kellemetlenebb tud lenni hosszú távon, mint egy sima ütőlény. Az egyik legerősebb nem-isteni counter lesz a játékban.

a-hely-szelleme

#4 – Az újjászületés könyve

A rizikó nélküli erőforrások a legjobb lapok közé tartoznak a játékban, hiszen úgy tudunk potenciálisan előnybe kerülni az ellenfélhez képest, hogy nem vállalunk túl nagy kockázatot – nézzük csak meg, micsoda karriert futott be a Szörcsögő motyogó vagy a Réz mutyola. Az újjászületés könyve is óriási papír lesz, nem vitás, ráadásul a visszavétel miatt Zarknodék ellen sem fog beblankulni – miközben gyógyítgat és a zavaró dolgokat is eltünteti a Semmiből.

az-ujjaszuletes-konyve

#3 – Dornodon mosolya

Ráfért már a boost Dornodonra, A hely szellemével és a Dornodon mosolyával pedig ez vitathatatlanul meg is történt. A 2 zanszilánkos költség ugyan nem illeszkedik kifejezetten az eddigi isteni vonalba, de egyrészt ez egyáltalán nem baj, másrészt pedig azért nézzük meg, mennyi mindent tud ez a lap! Counter vagy leszedés – ergo soha, semmilyen szituációban nem jön rosszul. De az, hogy keresni is tudunk vele, óriási swing potenciált rejt magában – de már egy megnyert countercsata végén is végleg pontot tehetünk a meccs végére vele. Gyűlölni és imádni fogjátok.

dornodon-mosolya

#2 – Leira, a hangtolvaj

A lopások mostanában kicsit parkolópályára kerültek, mert a legtöbb erős lap kijátszásakor tudja azt, amit. Na de mi lenne, ha inkább magukat a képességeket lopnánk el akkor? Erre nyújt szemtelenül olcsó lehetőséget Leira, amivel olyan szinten meg lehet figurázni az ellenfelet, hogy utána csak pislogni fog – egy Oz’mogroth-ot például egyáltalán nem rossz “megfordítani” vele, hogy aztán a betermelt Szirén csapdával még el is lopjuk őkelmét.

leira-a-hangtolvaj

#1 – Womath

A Dornodon mosolyára azt írtam, hogy gyűlölni és imádni fogjátok egyszerre. Nos, a Womath-ot inkább csak gyűlölni, annyira erős lett az új Raia isteni ugyanis, hogy még kijátszani is bűnös érzés. A Légy méltó magadhoz és Az erős ereje szerintem egyaránt jobb lapok annál, mint amilyennek a többség tartja őket, a Womath-tal pedig végképp előtérbe kerülhet a Raia isteni szett – meg persze a Csillámtündér és az olcsó csábítások, hogy valamilyen módon kezelni tudjuk ezt a tápos cukiságot.

womath

Hamarosan jövünk a második felvonással, benne Dávid kedvenceivel – addig is a kommentek között osszátok meg velünk is is a személyes toplistátokat.

Csető Zsolt

11 thoughts on “Az Élőholt invázió legjobb lapjai (1. rész)

 1. Womath nagyon elmebeteg lett:Túl van tolva kicsit attól tartok.Nincs tapasztalatom ugyebár még a lapokkal kapcsolatban,de eltudom képzelni, hogy nálam is első helyen végezne és szirén meg a könyv is vszeg bekerülne a top 5be.

 2. 5: Leira, a hangtolvaj
  4: A hely szelleme
  3: Brutálgeddon
  2:Dornodon mosolya
  1: Womath

  Legviccesebb: Fairlight pusztító masinája
  Legszebb illusztráció: Nem tudok dönteni, Holttengeri teknős, Khóri teknősfajzat, és kb. az összes Nagy Gergely kép tetszenek legjobban.
  Leghangulatosabb: Azt motyogtam, nem

 3. a bontotton lévő tapasztalatok alapján Zöldszemű Evelin lesz a kieg krabbere 😀

 4. Hát a Womath nekem is tetszik, Leirával együtt a kieg sztárjai. A piros tűztomboló is jó, bár abban az nem tetszik, hogy ilyen lap már van. (Ctrl+c, ctrl+v, side képesség csere) Nekem tetszik még Szati és Krisz, a 2 moa és látok potenciált a szabálylap áldozós szellemben is.

 5. Isteni lapok nélkül érdekesebb lett volna a lista.
  A hely szellem
  Qwysis a quwargolem
  Teknős gardista
  Tűztornádo
  Ganüid térharapó

 6. A szubjektív listám – az istenieket nem számolva:

  1. Tűztornádó
  2. A hely szelleme
  3. Leira
  4. Teknős gárdista
  5. Ménkű ménes
  6. Khor teknősfajzat

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.