Az Élőholt invázió legjobb lapjai (2. rész)

Szerintünk ezek lettek a legütősebb kártyák az új kiegészítőben.

Többen írtátok az előző cikkünk alatt, hogy szívesebben megnéznétek/érdekesebbnek találnátok egy olyan top 5 listát az Élőholt Invázió lapjaiból, amiben nem szerepelnek az isteni lapok. Következzen most a személyes top 5 az isteni spoilerek nélkül!

#5 – Khóri teknősfajzat

khoriteknosfajzat

A köteléke igazán korrekt lehet annak függvényében, hogy épp van-e varázslat a kezünkben, vagy nincs, maga a counter és a leszedés képessége se szűk tartományt fog (1 vp-ért ez mondjuk elvárható), viszont vegyük észre, hogy kaptunk egy olyan NTI-t, ami bár mindent nem visz, az ultra bűbájok ellen elég kellemes lesz majd.

#4 – Qwysyx, a quwargólem

qwisyx

Brutálisan sok zanszilánkot tudunk termelni vele nagy rövid idő alatt, ráadásul a Gólem szilánk baromi idegesítő tud lenni, hiába állítjuk be úgy a manánkat, hogy az ellenfél körébe még kényelmesen bele tudjunk szólni ha folyamatosan elbukjuk azt. Megoldani sem világbajnok amúgy a lapot, a legtöbb leszedés még azért nem szedi le csak úgy az izmot azelőtt, mielőtt kilőné a lapot, így a beépített lap is sokszor lesz majd igen jó.

#3 – Orgling ellőcentrum

ellocentrum

Az ősmágia tornya a Világégés kiegészítő egyik legjobb lapja volt, most megérkezett a 2019-es változata. Bár a torony még a mai napig be-befér deckekbe, az ellőcentrum (köszönjük a nevet Kryx!) permanens kártevő termelése már rövidtávon is nagyon idegesítő tud lenni. Szerintem ezt a lapot többet fogjuk látni, mint ahogy azt elsőre gondolnátok.

#2 – Leira, a hangtolvaj

leira-a-hangtolvaj

Ránézésre is nyerstáp a lap. A trükkös counterek egyre inkább felértékelődnek a játékban (jól mutatja talán ezt, hogy pl egy Lépéselőnyös kontroll legfontosabb countere a Citrin fókuszkristály). Leirának kétféle ilyen counter-funkciója is van, ráadásul egy jókor kijátszott „kis hableány” könnyen meccsfordító lehet. A Szirén csapda meg hab a tortán, ha esetleg elbukjuk a countercsatát még akkor sem veszett oda minden és tudunk egyet lopni (bár kicsit drágán).

#1 – A hely szelleme

a-hely-szelleme

Ezt a lapot – ahogy azt Zsolti is írta – nem igazán kell bemutatni senkinek, a Tűztomboló évekig dominálta a versenyasztalokat, és ez nem lesz máshogy ezzel a lappal sem. A hely szelleme kőkemény versenyspoiler, és nagyon sokáig benne marad még a játék vérkeringésében, a piros szín miatta (is) lesz játszható újra hagyományos környezetben (bár, hogy mennyire main/support szín az a háromszín korlát bevezetésekor derül talán majd csak ki).

Továbbra is várjuk a személyes top 5-öket, illetve dobjatok nyugodtan kommentet a kiegészítőről is!

Dév bácsi

 

4 thoughts on “Az Élőholt invázió legjobb lapjai (2. rész)

  1. Lehet a Qwysyx, a quwargólem személyében meg van a következő “sláger lap” páros versenyre… 🙂

    Nekem is kb. így nézne ki a top5, esetleg még utánuk jöhetne a Teknős gárdista… 🙂

  2. Nika Mivel az SF tiltásra került, és a pároson nagy valószínűséggel a Fluxusgenerátorra is ez a sors vár… van benne ráció.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.