Retro Challenge – Indul a sárkányrulett!

Hogyan tovább? Avagy ez vár rám a kihívás utolsó szakaszában.

Sokan kérdeztétek, mi vár rám most, hogy lezárult a kvalifikációs időszak a Nemzeti Bajnokságra, hiszen a januárban indult újabb Retro Challenge első célkizűtése a kijutás volt. Nos, ez végül összejött, ami egyben azt is jelenti, hogy a kihívás folytatódik, egészen a Nemzetiig – de egy kis extra csavarral.

Mivel Dév és jómagam is csupán az utólagos létszámfeltöltésnek hála kvalifikáltuk magunkat, ezért úgy döntöttünk, illik valamivel megfűszerezni a dolgot amolyan bünti gyanánt. Végül beizzítottuk a jó öreg deckrulettet, vagyis hogy véletlenszerűen sorsolt narancs lappal kell játszanunk, a mókában pedig csatlakozott hozzánk Horváth Dávid és Szatmári Bálint is (ezúton is respect nekik, amiért bevállalták, hiszen nyilván óriási handicap és szerencsefaktor is ez egyben).

Persze nem a teljes követő + szabálylap poolból húztunk, az már túl extrém (és teljesen használhatatlan narancs lap esetén kicsit értelmetlen is) lett volna. Végül 100-ra szűkítettük le a lehetséges opciókat (az utolsó 3 “kiesőt” a közösség szavazhatta meg a Facebookon 10 véletlenszerűen kihúzott narancs lap közül), ebből pedig egy izgalmakkal teli negyedórát követően ezek jutottak nekünk:

 • CsZs – Sárkány úrnő (epikus)
 • ED – A mélység ura (epikus)
 • HD – A szabadság ára
 • SZB – Átkozott követő

(A Magyar HKK-sok Facebook csoportban videót is találtok az utolsó húzásokról.)

sarkany-urno.jpgÖsszességében szerintem a várhatóértéket tekintve egészen használható narancs lapokat kaptunk (HD-nak lesz talán a legnehezebb dolga, de ott is rengeteg lehetséges irány van), lehetett volna sokkal rosszabb is. Igaz, ami a személyes kihívásomat illeti, a következő bő egy hónap elég húzós lesz, hiszen jelenleg szinte semmim nincs az elérhető lapkészletemben egy jóféle sárkány deckhez, így vár még rám egy nagyobb adag cserélgetés. Az elmúlt hónapok börtönös, bűvös erdős, korlátozásos, semmi mesterés és teknősös kalandjai után tehát végül a sárkánypajtások társaságában fogom zárni a challenge-et. Hogy pontosan milyen deckkel, az jelenleg még abszolút a jövő zenéje…

Csető Zsolt

12 thoughts on “Retro Challenge – Indul a sárkányrulett!

 1. Pacsi mindenkinek a rulettezésért, sok sikert! Amúgy tényleg nem voltak rosszak ezek a húzások annyira, inkább közepes (mondjuk a szabadság ára mellett a krabber epikus is kilóg inkább lefelé, retek szar majdnem az összes).

 2. De lássuk be, ha véletlenül egy Életenergia, Lassan járj! vagy Villámháború jön ki, az igen kamuszagú lett volna… De ez így legalább valódi feladat. Kíváncsi vagyok, ki mit tud kihozni a sajátjából. Hajrá!

 3. Dávid, Fehérváron HZS tolta Krabber követővel, érdemes őt megkérdezni 🙂

 4. Dave: öntörvényű X3 plusz be kell maradakorozni a 4.et, alig van életkioltó a metában. Pro tipp!

 5. Sok sikert a challengehez, merész! Szerencsére a sárkányok elég erősek, a követő viszont elég nagy kula.
  @Domi: nem tudod bemardakorozni a 4. öntit, mert az csak legalább 3-as lapokat rak be 😦

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.