Nemzeti Bajnokság 2019 – statisztikák a kijutókról

Hivatalossá vált, kik indulhatnak az év legfontosabb versenyén.

A Beholder az előző héten véglegesítette a 2019-es HKK Nemzeti Bajnokságra kijutó játékosok listáját, ezért itt az ideje, hogy sort kerítsünk a szokásos összesítésre. Avagy következzen néhány érdekes statisztika az idei mezőny kapcsán.

 • Az idén bevezetett utólagos létszámfeltöltés miatt végül 60-an kvalifikáltak az idei Nemzetire – összesen 8 játékos fért be Top 20-on kívüli HSZ-helyezéssel. Nélkülük alighanem az elmúlt öt év legkisebb létszámú Nemzetijét rendezték volna idén, hiszen 2018-ban 57, 2015-ben 59, 2017-ben 61, 2016-ban pedig 65 játékos jutott ki.
 • Összesen 10 olyan játékos van a mezőnyben, akinek ez lesz az első Nemzetije: név szerint Benke Botond, Brandt Gergely, Bublik Bence, Jancsár Zoltán, Kácsor Dávid, Lukács András, Ország Gergő, Peszlen Zoltán, Varga István és Weiner Zoltán.
 • Kereken a kijutók egynegyede amatőr, összesen 15 fő.
 • A címvédő és kétszeres győztes Dönczi Krisztián (2012, 2018) mellett Egyed Dávid (2014), Makó Gergely (2017) és Moschnitzka Ádám (2011) lesz még ott a mezőnyben a korábbi Nemzeti Bajnokok közül, ez a legkevesebb az elmúlt öt évet nézve – tavaly 6 korábbi bajnok indult.
 • Most már csak 15 játékos mondhatja el magáról, hogy az elmúlt öt évben mindig kvalifikálta magát a Nemzetire: ők Aranyi Ákos, Bögös Dániel, Csető Zsolt, Dönczi Krisztián, Egyed Dávid, Gergely Ferenc, Horváth Dávid, Juhász Ferenc, Makó Gergely, Mikulás Ádám, Pásztor Szabolcs, Sallai Gábor, Szatmári Bálint, Varga Krisztián és Várnai Péter. Tavaly ez a szám még 19 volt
 • Meglehetősen sok “visszatérő” van a mezőnyben, vagyis olyanok, akiknek nem ez lesz az első Nemzetijük, tavaly azonban nem kvalifikálták magukat. Egy éve mindössze 4 ilyen játékos volt, most 14 névből áll ez a lista: Balog Dávid, Buzás Norbert, Csík János, Dárday Gergely, Erdei Kristóf, Holman Gábor, Jancsár János, Kalugyer Roland, Katulin Péter, Káré István, Kecskeméthy Zsolt, Kurunczi Dávid, Liu TingHao és Szabó András.

Sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek a Nemzetiig hátralévő négy hétben!

Csető Zsolt

 

10 thoughts on “Nemzeti Bajnokság 2019 – statisztikák a kijutókról

 1. Bocsánat Zsolt!
  De emlékeim szerint 2008 májusában a páros versenyen mar kvalifikáltam magam az akkori augusztusi nemzetire,amin a felejthető kategóriában a top 10-be is bekerültem. ☺
  Tisztelettel:
  Káré István

 2. Én csak azon akadtam fel, hogy szegény visszatérőknek “nem ez lesz a Nemztijük”. Gyorsan le lettek írva. 😉

  A cikk egyébként tetszik, köszi!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.