Rutinos Találkozó-résztvevő az idei Bajnok

Szabó András beszámolója a 2019-es Nyugat-Magyarországi HKK Találkozóról.

Az idei évben július 26 és 28. került sor immáron 10. alkalommal a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozóra. Ezúttal 22 játékos jelezte a részvételi szándékát, akik szerencsésen meg is jelentek, bár az egyik játékos az első napról maradt le, ketten meg a másodikat hagyták ki, így a 22 játékos együtt sajnos sosem szerepelt.

A 3 napos rendezvényen ezúttal is a Nemzeti Bajnokság 3 napja volt a formátum, néhány extra délutáni rendezvénnyel karöltve. A játékosok összetétele változó volt, a pécsi játékosok mellett Budapestről, Kaposvárról, Bajáról, Szegedről, Miskolcról és Debrecenből is érkezett játékos, így mindenképpen színes volt a repertoár. Külön örültem annak, hogy a 22 emberből 7 teljesen új játékos volt, remélem, a jövőre vonatkozóan is kedvet kapnak a megjelenésre. További rekord, hogy idén volt először a Találkozónak női játékosa Földi Edina személyében. Nézzük, mi történt a 3 napon!

IMG_20190727_102217

Hagyományos verseny

A hagyományos versenyre 21 játékos érkezett meg. A paklik tekintetében igen nagy változatosság volt megfigyelhető. A követő-szabálylap összetétel az alábbiak szerint nézett ki.

Követő

• 2 Legfőbb káoszmester
• 1 Az együgyű
• 1 Rox, a csontok ura
• 1 Magirox
• 1 Anitmágikus rakshallion
• 1 Xeno ősplazma
• 1 Kreátor követői (Kragoru familiárisa + Sárkány úrnő)
• 1 A legfőbb követő (Őrült Enkala, Főparancsnok, Raia k., Antimágikus r.)

Szabálylap

• 4 Sokszínűség
• 2 Semleges csatamező
• 1 Villámháború
• 1 Lépéselőny

Egyéb

• 1 Ősi rúna + Mérgező rakshallion
• 1 Tábori adó + Harangmester
• 1 Hegymélyi keltető + Qwikrekson, a quwarg sámán
• 1 Hálócsapda + Melák, az óriás

Az 5 fordulós versenyen végül nem született 100%-os teljesítmény, miután a versenyt megnyerő játékos döntetlennel kezdett. Bogdán Erik azonban így is behúzta a versenyt, Tábori adó + Harangmester párosításával. Érdekesség, hogy bár Erik már nyert Nyugat-Magyarországi Találkozót, az első 2 nap valamelyikét most húzta be először. A döntőben Sziva Csaba Lépéselőnyös good stuff deckjét győzte le, aki így a második helyet szerezte meg. Utána a két Legfőbb káoszmester érkezett, harmadik helyen Simon Richárd, negyediken Meszlényi Márk végzett. Az ötödik helyet pedig Varga Krisztián érte el Magirox-szal. Itt persze sokkal többet számított a szerzett pont, mint a tényleges helyezés. Paklilistákat a Nemzeti Bajnokság közeledtére való tekintettel nem közlünk.

1. Bogdán Erik – Tábori adó + Harangmester
2. Sziva Csaba – Lépéselőny
3. Simon Richárd – Legfőbb káoszmester
4. Meszlényi Márk – Legfőbb káoszmester
5. Varga Krisztián – Magirox

tabori_ado

Érdekességek a versenyről

• Hartner Gergely Keverő nénivel a paklia tetejére tette Király Zsolt ellen az éppen fontos lapját, mire Zsolt egy Alakváltó ősköddel (Villámháború mellett) lemásolta Gergely Kreonáját, és megcserélte a pakli tetejének sorrendjét.
• Bogdán Erik a döntő egyik meccsén a végzetúr szabályt használva egy „megetetett” Kurtz-cal nyert.

Az estét egy HKK-s kocsmakvíz zárta, szinte kizárólag HKK-s kérdésekkel (illetve egy olyan blokk volt, ahol általános kérdésekre HKK lapok voltak a megfejtések). A játékot olyan koktélok fogyasztásával lehetett színesebbé tenni (és egyben extra pontokat szerezni), mint a Zöld manaital, a Fehér gyógyító ital, a Sötét ital, vagy a Hatalom kék itala. A játékot végül a Bogdán Erik-Sziva Csaba kettős nyerte 35 ponttal (50 pontos feladatsorból).

IMG_20190726_180502

A sokszínűség jutalma

A második napon A sokszínűség jutalma versenyt tartottunk. A késő játékosunk megérkezett, de ketten már nem jelentek meg, így 20 fővel folytatódott a csata. És ahhoz képest, hogy általában ez a formátum a good stuffokról szól, meglepően sok koncepcióval futottam össze, ugyanakkor a drágító szabálylapokat a teljes mezőny bojkottálta, inkább a követők domináltak.

Követő

• 2 Valsirah, a tündöklő
• 2 A bestiák mestere
• 1 Pukhi
• 1 Motyogó kultivátor (epikus)
• 1 Mérgező rakshallion
• 1 Xeno ősplazma
• 1 Raia követője
• 1 Teremtő rakshallion
• 1 A Semmi mestere (epikus)
• 1 Átkozott követő
• 1 Kreátor követői (Teremtő rakshallion + Az alvilág ura)

Szabálylap

• 2 Lépéselőny
• 2 Zarknod börtönében
• 1 Semleges csatamező

Egyéb

• Életenergia + Átkozott követő
• 1 sima ötlapos pakli

Az 5 forduló alatt ezúttal volt 100%-os versenyző, Szabó András Valsirah, a tündöklő köré épülő főnixes tűz-kontrollal nyerte meg a versenyt. Mögötte Hartner Gergely végzett, orglingokkal és Phukhival. Mindkét eredmény rekordnak számít, András ugyanis először nyerte meg a Találkozó valamelyik napját, Gergely meg először állt dobogón a Találkozó valamelyik napján. A 3-4. helyet ezúttal is szinkrondeckek szerezték meg, harmadik helyen megint Simon Richárd végzett, negyediken pedig Aranyi Ákos, mindketten Lépéselőnnyel. Ötödik helyre ezúttal is Varga Krisztián ért fel xenós kontrolljával (Xenó ősplazma).

1. Szabó András – Valsirah, a tündöklő
2. Hartner Gergely – Phukhi
3. Simon Richárd – Lépéselőny
4. Aranyi Ákos – Lépéselőny
5. Varga Krisztián – Xenó ősplazma

valsirah-a-tundoklo

A 2 nap eredményei alapján végül az alábbi sorrend született:

1. Simon Richárd – 24 pont (+3)
2. Szabó András – 22 pont (+3)
3. Meszlényi Márk – 21 pont (+2)
4. Varga Krisztián – 20 pont (+2)
5. Bogdán Erik – 20 pont (+1)
6. Hartner Gergely – 19 pont (+1)
7. Sziva Csaba – 19 pont
8. Moschnitzka Ádám – 18 pont
9. Aranyi Ákos – 17 pont
10. Király Zsolt – 17 pont
11. Szabó Richárd – 16 pont
12. Jancsár Zoltán – 15 pont

A vastag és félkövér betűk a 2 csoportot, a zárójeles pontok pedig a továbbvitt pluszpontokat jelentik.

A napot Activityvel zártuk, aminek a hangulata kiválóra sikeredett, sokat nevettek a játékosok, miközben próbálták kitalálni a nem túl egyszerűre sikeredett feladványokat. A játékot ezúttal is a Sziva Csaba-Bogdán Erik páros nyerte, de sokan távoztak valamilyen nyereménnyel!

Draft

A draftversenyen végül 3 darab 6 fős asztal alakult ki, 2 a bejutókból, egy a vígaszdraftolókból (ez utóbbi elég nagy csalódás volt, mert lényegesen többen mondták, hogy jönnek vígaszdraftra, aztán végül meggondolták magukat). A vígaszdrafton a Találkozón résztvevők kedvezményt kaptak, a 4.500 forintos nevezési díj helyett csak 2.500-at kellett fizetniük.

Az asztaloknál 3-3 fordulót játszottak, majd a csoportelsők automatikusan a 4 közé jutottak, a csoportmásodikok és harmadikok pedig keresztbe játszottak egymással. Végül az alábbi eredmények születtek:

„A” csoport

1. Simon Richárd – 10 pont
2. Aranyi Ákos – 7 pont
3. Moschnitzka Ádám – 6 pont
4. Varga Krisztián – 5 pont
5. Bogdán Erik – 4 pont
6. Jancsár Zoltán – 0 pont

Ez utóbbinak kifejezetten szokatlan előzménye volt. Jancsár Zoltán ugyanis végigjátszotta a draftolást, majd még az első forduló előtt feladta a versenyt, mondván nagyon gyenge paklit draftolt. Ezt természetesen megtehette, hiszen bárki feladhatja a versenyt bármikor. Így azonban erőnyerő lett az asztalnál (felmerült, hogy Véber Richárd, mint 1. tartalék üljön-e be, aki a vígaszágon draftolt, de mivel egy másik asztalnál volt és öt másik játékos szűrte, nem lett volna igazságos, így maradt az erőnyerés).

„B” csoport

1. Szabó András – 10 pont
2. Meszlényi Márk – 6 pont
3. Szabó Richárd – 5 pont
4. Király Zsolt – 4 pont
5. Hartner Gergely – 4 pont
6. Sziva Csaba – 1 pont

A vígaszdraft dobogója pedig így alakult:

1. Véber Richárd
2. Szilágyi Csaba
3. Schróth Dániel

Érdekességek a versenyről

• Király Zsolt a Szabó András által a lényére rakott 3 álomjelzőt használta fel arra, hogy egy Rémisztó yetit kitegyen. András tudta, hogy Zsolt használ Yetiket, de nem tudta, hogy az álomjelzőket is lehet helyettesíteni.
• Szabó Richárd és Király Zsolt 4 perccel az idő lejárta előtt 1-1-re álltak, ám Ricsi egy agresszív rohammal a maradék 4 perc alatt megszerezte a 3 pontot, ezzel a továbbjutást is.

Ezek után a két helyosztó meccs komoly izgalmakat hozott, mindkét meccsen 0:1-ről fordított a két továbbjutó játékos.

Aranyi Ákos 2:1 Szabó Richárd
Meszlényi Márk 1:2 Moschnitzka Ádám

Meszlényi Márk és Szabó Richárd egyaránt először jutott be a legjobb 6-ba, a 4-be kerülés azonban már nem sikerült nekik, azonban mindketten nagyon szépen küzdöttek a döntőbe jutásért. Az elődöntők ezután viszonylag simán zajlottak:

Simon Richárd 2:0 Moschnitzka Ádám
Szabó András 2:0 Aranyi Ákos

A második mérkőzésen történt egy kis incidens, ami vitát váltott ki. András ugyanis körökön keresztül asztalán tartott egy Hívó kürtöt, amikor az egyik kör elején egy külső játékos megkérdezte, hogy „Milyen altípusnak van megnevezve?”. András válaszolt, hogy kísértetnek, majd a következő cselekvésével használta a kereső képességét. Ez azért kellemetlen szituáció, mert óhatatlanul felveti annak a lehetőségét, hogy a játékosnak eszébe se jutott volna keresni, csupán a kérdés „segített neki” (valójában szó sem volt erről, a Kürt mindaddig manaelőnyt biztosított, és az volt az első olyan kör, amikor már nem volt szükség az extra manára, és volt felesleges kerete a keresésre, de ezt vagy elhiszi valaki, vagy nem). Ákos nem óvta be a mérkőzést, mert nem érezte lényeges mozzanatnak az esetet, ugyanakkor, ha megteszi, az érdekes szituációt eredményez (az ellenfele nem tett semmi szabálytalanságot, de lehetséges, hogy jogtalan előnyhöz jutott). Ezt csak azért tartottam szükségesnek leírni, hogy a meccsek esetleges nézőit figyelmeztessem, hogy egy átlagos kérdéssel is rengeteget segíthetnek egy játékosnak, így ne szóljanak bele soha egy mérkőzésbe!

A döntőben végül Simon Richárd Szabó Andrással csapott össze. András 2 mérkőzést is a 2. körében megnyert eszement gyors terüléssel, azonban az első két meccsét Ricsi is hozta, amit ő kezdett. Az utolsó mérkőzésen azonban elmaradt a gyors terülés, így Ricsi kalandozói behúzták a mérkőzést és egyben a találkozót. A bronzérmet Aranyi Ákos szerezte meg. A végeredmény tehát:

1. Simon Richárd
2. Szabó András
3. Aranyi Ákos
4. Moschnitzka Ádám

Ricsi első Nyugat-Magyarországi győzelmét szerezte meg, de dobogóra már korábban is állt, összesen ez volt már a kilencedik. A paklija főleg kalandozókra épült, Rubinszemű éjvirágok és Kitartás hírnökék segítették, de a 3 Hideg tüze és 4 Rhatt báránya is sokat jelentett. Ritkák közül a Dornodon mosolya és a Rikku, a lángsuttogó hozott neki számos meccset. Egyébként mindhárom nap dobogón állt, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Találkozó alatt.

ricsi deck

A 2. és a 3. helyet szinte már szokásosnak lehet nevezni, Andrásnak ez volt a 3. ezüstérme a Találkozók során, Ákos pedig nem kevesebb, mint 5. alkalommal állt a dobogó harmadik fokára a 7 versenyből, amin részt vett (jövőre el se kell jönnie, csak kifizeti a nev. díjat, én meg postázom neki a 3. helyezett díját 🙂 ). András egyébként főleg tárgyakkal operált, amiben 4 Zu’lit gyűjteménye volt a segítségére, és további 2 Elektrosztatikus kisülés, valamint Nihilum kulcs, Szirén csapda és Varkaudar pálinka is segítette terülését. Külön érdekesség, hogy nem kevesebb mint 10 ritka lappal játszott, amiből 2 Tébolyodott drakolder is kijött neki. Ricsihez hasonlóan neki is a 9. dobogós helye volt a Találkozók történetében.

IMG_20190728_172200

Ákos paklija szokatlan módon nem használt varázslatokat. Lila lényekkel és épületekkel tolta nagy mennyiségben, de a kék kísértetek és 2 Agrav, a ködbeveszett is sokat segített a terüléseiben. Egyébként ő dobogós helyek számában az első két személy fölött áll, a Találkozók során ez a 10. dobogós helyezése volt.

De a legtöbb dobogója – szám szerint 12 – még úgy is Moschnitzka Ádámnak van, hogy idén nem növelte dobogós helyeinek számát. Mostani paklija barna, fehér és fekete lényekre épült, némi sárga varázslatos vonallal megspékelve. Kulcslapjai között a Hurok, a Szorgalmas főnix, az Árnyékvándor, valamint a first pickelt Womath szerepelt.

A 4 első pakli közül Szabó Andráséról és Simon Richárdéról készült fotó, azokat fent megtekinthetitek további fényképekkel együtt. Remélem, mindenki jól érezte magát, és várunk szeretettel még több embert jövőre!

Szabó András

3 thoughts on “Rutinos Találkozó-résztvevő az idei Bajnok

  1. Iszonyat volt első felvonásnak. Első nap kicsit sok volt a sör 🙂 Péntektől Keleti, majd jövő péntektől Nemzeti. Remélem ilyen jó lesz mindegyik:)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.