Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Újabb miniteaser a tesztelésről.

Az előző héten már olvashattátok, hogy az utolsó szakaszába lépett a következő HKK kiegészítő tesztelése, amit jól mutat, hogy ezen a héten nem a játéké, hanem a tesztlistáé volt a főszerep, sor került ugyanis a szezonzáró megbeszélés első felvonására, ahol lapról lapra megyünk végig a névsoron, első sorban arról döntve, hogy mi az, amit le lehet okézni a listáról. Ez persze nem jelenti azt, hogy már nem is lesz több gyakorlati tesztelés, hiszen akad még pár tucat lap, amit a hátralévő néhány alkalom során még véglegesíteni kell, de általánosságban elmondható, hogy ezeken a megbeszéléseken lép a legnagyobbat a tesztlista a végső állapot felé.

Nagyon sokat beszélgettünk az új ultraritkákról, hiszen nem elég, hogy ezeknek kellően használhatónak kell lenniük (a semmire nem jó UR-eket sajnos ma már nem nyerik szívesen a játékosok), de fontos, hogy kellően érdekesek és különlegesek is legyenek, vagyis legyen egyfajta “ultra-feelingjük”. Ezen alkotás közben persze könnyű belefutni valami brokenbe, és most is volt egy lap, amely végül nem úszta még, és sok hónapnyi próbálgatás után búcsút intettünk neki.

A jó, a rossz és a csúf
1 VP, színtelen, általános

Dobj el X (0,1 vagy 2) lapot a Semmibe: keress elő X+1 lapot, de csak jó jellemű vagy gonosz jellemű vagy olyan lapot kereshetsz, aminek nevében szerepel a “csúf” szó, és mindegyikből csak 1-et. Ezután ez a lap a Semmibe kerül és kör végéig minden lapod +1 VP-be kerül.

tarimasz_a_csufEz már önmagában egy 1 manás színtelen keresés, ami a lapkészlet kétharmadából merít, nem rossz. Ugyanakkor nyilvánvalóan óriási kombópotenciál rejlik benne, hiszen az, hogy 1 VP-ből akár 3 lapot is előszedhetünk (persze az egyik halmaz elég szűk a Csúfolódással, A különlegesség megcsúfolásával és a jó öreg Tarimásszal), elég egyedülállónak számít. A keresések már jó ideje elég komoly veszélyfaktorral bírnak, egyetlen ilyen lappal óriási hokikat lehet beindítani (kellő manából rengeteg “egylapos” kombó létezik már), így óvatosan kell bánni velük. Végül két fő érv volt a fenti lap elvetése mellett. Az egyik, hogy majdhogynem kitesztelhetetlen, ráadásul a jövőben érkező lapoknál is folyamatosan figyelembe kellett volna venni. De a lap mögött húzódó alapvető dizájnfilozófia is legalább ilyen erős érv volt, hiszen ha nem elég jó, akkor nem fogják használni, ha viszont elég jó, az azt jelenti, hogy valószínűleg van rá valami erős egylapos kombó – ezek szaporítása pedig jelenleg nem szerepel a játéktervezési elvek között. Végül tehát a kukába landolt… de legalább jön Tarimász 2019-es verziója!

Csető Zsolt

Hírdetés

7 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

  1. Az elvetesenek a magyarázatát nem értem igazából. Ha van egy egy lapos kombo azt bármi elokeresi ami lapot keres és elég sok ilyen lap van. És azok teljes poolbol válogatnak ráadásul.

  2. Alapvetően egyetértek a döntésetekkel,erősen vigyázni kell ezekre a több lapot előkeresek kártyákra. A Tarimász új verziója meg remélem nem a Tarimász(új)(2019),hanem csak egy rá hajazó kártya lesz.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.