A Börtön győzelmét hozta az Excelsior versenye

Csető Zsolt nyerte a hagyományos pörgős versenyt az Exben.

A szokásos két hét szünet elteltével újabb hagyományos pörgős formátumon próbálgathatták a játékosok a háromszínű metát az Excelsiorban, ahol ezúttal 24 fő jött össze egy kis kártyázásra szerda este.

Ahogyan azt mostanában megszokhattuk, a játékosok elég bátran próbálgatták a több narancs lapos setupokat, a leggyakoribb ezúttal a Lassan járj! volt, mellyel hárman játszottak, egyaránt valamilyen követővel.

Szabálylap (7)

 • 2 Sokszínűség
 • 2 Zarknod börtönében
 • 1 Semleges csatamező
 • 1 Hegymélyi keltető
 • 1 Korlátozás

Követő (8)

 • 1 Az együgyű
 • 1 Valsirah, a tündöklő
 • 1 Legfőbb káoszmester
 • 1 A Semmi mestere (epikus)
 • 1 Legendás pegazus (epikus)
 • 1 Az első vámpír (epikus)
 • 1 Molluszk, az ócskás
 • 1 Kreátor követői (A hét törzs főnöke + Főparancsnok)

Egyéb (9)

 • 2 A bőség zavara + Hatalmas manó
 • 1 Hatásvadászat + Az alvilág ura
 • 1 Ősi rúna + Átkozott követő
 • 1 Lassan járj! + Teremtő rakshallion
 • 1 Lassan járj! + Átkozott követő
 • 1 Lassan járj! + A halhatatlanok nagymestere
 • 1 A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion
 • 1 öt lap

70678577_387271675558763_2160485046580936704_n

Az élen végül csak a buchholz döntött a sorrendről: a versenyt Csető Zsolt nyerte “autó” Börtönnel, megelőzve Peszlen Zoltán manó deckjét. A Top 5-be Mikulás Ádám fért még be tűz paklival, Farkas Tamás Hét törzses kombóval, illetve Klujber Balázs egy elég szokatlan szabálylappal felálló dobótőrös paklival.

1. Csető Zsolt – Zarknod börtönében
2. Peszlen Zoltán – A bőség zavara + Hatalmas manó
3. Mikulás Ádám – Ősi rúna + Átkozott követő
4. Farkas Tamás – Kreátor követői (A hét törzs főnöke + Főparancsnok)
5. Klujber Balázs – Hatásvadászat + Az alvilág ura

Gratulálunk mindenkinek, folytatás októberben!

Csető Zsolt

20 thoughts on “A Börtön győzelmét hozta az Excelsior versenye

 1. GG ZS!

  Asszem akkor az a mély szippantás az ultra mappába végül a versenyasztalokig is kitartott 😀

  Klujbi szabálylapját meg konkrétan el kellett olvasnom, hogy mit tud, életemben nem hallottam róla…beszarás.

 2. Azért az, hogy nem hallottál erről a szabálylapról, jelzi, hogy nem vagy túl régi játékos 🙂

  Régen óriási klasszikus volt, még 9-10 éve sokat toltam vele, de az igazi fénykora még előtte volt.

 3. Grat Zsolti!

  Ez a decklist nélküliség a nemzeti előtt teljesen támogatható volt,de most, hogy elmúlt a nemzeti igazán vissza lehetne térni a régi kerékvágásba.Sajnos a HKK paklik oldal is szépnek meg jónak indult,de mivel réges rég nem frissült így még részben sem tudja pótolni az eddigi bevált módszert. Tartok tőle, hogy ez az infó hiány a kezdőbb/kevesebb idővel rendelkező játékosok szempontjából komoly visszatartó erő lehet majd a versenyre járás szempontjából… 😦

 4. Nem tudom, nekem elég felszabadító élmény, hogy saját kútfőből kell dolgozni, jobban is megy valamiért azóta a játék. Az viszont igaz, hogy nagyon kéne a HKK paklik oldal a kezdők miatt.

 5. Grat Zsoltinak! Szerintem Jufe a lényegre tapintott. A decklist nélküliség legfőképp azokat a játékosokat sújtja, akiknek max 1 havi verseny fér bele és nem akarnak netdeckelni, mert így nekik fingjuk sincs a metáról. Aki decket akar másolni az meg éppúgy megteheti, hogy egy versenyen megnézi, hogy mivel játszanak a “nagyok”.

 6. Nincs mese. Visszasüllyedtünk “a havi AK az egyetlen HKK információ-forrás” – felirattal védjegyzett sötét kártya-középkorba.

 7. Igazad van János, teljesen ugyanaz a feeling, mint a 90-es évek végén volt Cegléden. Nyilván egy sok versenyre járó játékosnak ez így elég jó, mert aki kevés versenyre jut el, az hátrányban van.

 8. @Marci
  Retró Cegléd fash!!!! Akkor majd tali a Gyarmati udvari kártya boltba és kitaláljuk a decket 🙂

 9. Azért azt ne feledjétek el, hogy nem kis munka a decklisteket összegyűjteni (főleg, hogy sokszor szaladgálni kell utánuk, mert a játékosok nem adják/küldik el időben…) plusz a HKK Paklik oldal sem 3 perces meló… és nyilván Zsoltinak is van rengeteg egyéb más dolga is. A HKK Blog és a HKK Paklik oldal nyilván nem a prio lista elején szerepel neki.

  Amúgy meg az, hogy fingja sincs a metáról, mert nincsenek decklistek??? WHAT?! A meta ki van gyűjtve minden versenynél, szóval ezt a kijelentést nem értem… ott van milyen paklik voltak = ott van a meta… oké nem tudni, hogy pontosan melyik pakliban milyen lapok vannak, de hát istenem. Ez egy gondolkodós, agyalós játék… ne legyen minden szájba rágva… minimális agyalással ki lehet találni amúgy is, hogy mik voltak.

  A kezdőknek meg ugyan kis segítség, hogy mások miket használnak, de egy igazi kezdőnek úgy sincsen meg minden lap közülük, abból játszik ami van neki. És ha tanácstalan még mindig kérhet segítséget másoktól.

  HD

 10. HD+1,

  annyit tennék hozzá, hogy szerintem annak nincs sok akadálya, hogy egy messengeren átküldött paklilista fotó kikerüljön egy beszámolóba. Nem kell írogatni, gyűjtögetni annyi energiát igényel, mint 1 bármilyen kép berakása a versenyről. Ráadásul nem kell lapkeresőzni utána senkinek, mert látszik pontosan melyik lap volt benn. Próbáljunk a 21. században élni.

  Üdv: Kyb

 11. Ez az érme két oldala. Egyrészt a paklilisták hiánya arra ösztönzi a versenyre járó játékosokat, hogy igyekezzenek saját kútfőből / más forrásból / egyéb segítséggel versenypaklit építeni, és ez szerintem jó dolog.
  Másrészt azonban eddig volt a versenymeta változásának egy egészséges ritmusa, ami nem csak a paklik által használt narancs lapok számára, és variációjára, hanem a paklik tartalmára is támaszkodott. Ez a változás hozta magával azt a szükségszerű alkalmazkodást is, hogy a versenyeken újonnan felbukkant erős lapok / kombók / koncepciók ellenszerét keresték a versenyzők, így azok a következő versenyre veszítettek erejükből, és vagy újabbak kerültek elő, vagy működött a rakéta – ellenrakéta elv, és előkerültek az erőteljes paklik / paklirészletek mutációi, variánsai, és persze az ellenszer ellenszerei.
  Egyáltalán nem véletlen, hogy a játékosok elfordultak a hagyományos versenyektől.
  Emiatt fordultak el.
  Ugyanis a rendkívül széles hagyi meta (legalább részben) pont a paklilisták hiánya miatt vált nagy mértékben kiszámíthatatlanná, és tervezhetetlenné.
  Hangsúlyozom, engem eddig se nagyon érdekelt, hogy ki mivel indul egy versenyen, de a pakliválasztást erőteljesen befolyásolja a várható (és így bejósolhatatlan) meta. Ennek pedig ez a következménye: előtérbe kerülnek a ultra gagyi, szélsőséges formátumok, mert ha már úgyse tudjuk mi jön szembe, akkor legalább poén. Szerintem nem az.

 12. @HD
  Nem feledi sztem senki. Respect mindenki melójáért, amit beletesz a játék fennmaradása érdekében. A felvetésem is csak azért született mert tartok tőle, hogy a jelenlegi állapot a kezdők szempontjából elég lehangoló. Nyilván a profiknak ez nem jelent problémát hisz úgyis ők azok akiket netdeckelni szoktak,de lássuk be ez a kisebb réteg.

  Egyébként szerintem teljesen át kellene szoktatni az embereket az elektronikus decklistekre(akár fotó akár excel/word) és bizony e-mailen el kellene küldeni mindenkinek a decklistet még a nevezés előtt. Ebben az esetben elégséges lenne ha egy betömörített fájlba minden csomag fel lenne töltve az adott versenybeszámolóhoz és mindenki mazsolázhatna ahogy szeretne és nem lenne vele+ meló a cikk írójának sem. Persze ez a beszokás biztos nem menne egyik napról a másikra,de talán nem egy elrugaszkodott innováció a mai digitális világunkban…

 13. Elore is bocsi, regota nem jatszom de ehhez most hozzaszolnek. Infoskent a beho oldala full alkalmas online paklilista leadasra. Van versenyzo id, verseny id, kartya id, messze nem olyan bonyesz ez sztem…

 14. En nem latom azt a nagy elfordulast a hagyi versenyektol. A D legutobbi versenyein, igaz, csak 29-en ill. 25-en voltak, de ez messze nem negativ csucs – es ebbol az egyik mar szeptember.
  A Beho hagyijan juliusban 66-an, a Blogen juniusban 79-en.

  Az oktoberi verseny formatumanak meg az egegyvilagon semmi koze a paklilistak leadasahoz, sem a “hagyi megunasahoz”. Mar ertettuk, hogy nem tetszik, Janos :).

 15. Sajnalom h ennyire felszinesnek es demagog-nak tunok, ill. azt is ha csak ez jott le a hozzaszolasombol.
  Viszont mikor feltunnek jelek es valaki olvas bennuk, akkor talan erdemes lenne objektive megvizsgalni, h mi van, ha igaza van? Csak a jatek kedveert….

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.