A Tükördimenzió legjobb lapjai (1. rész)

Következzenek személyes kedvenceink a frissen megjelent HKK kiegészítőből.

Már megszokhattátok, hogy egy-egy új kiegészítő megjelenésekor mindig összeállítunk egy Top 5-öt azokból a lapokból, amiket mi a legjobbnak érzünk az új csomagból. Maga a szempontrendszer persze valamennyire szubjektív, hiszen a nyers erőn és a metán belüli hatékonyságon túl azért némileg a szmeélyes szimpátia is közrejátszik. Lényeg a lényeg, kezdem a sort: íme az én toplistám a Tükördimenzióból.

#5 – Roskadt vityilló

Bár kicsit lassan “indult be”, mostanra mondhatjuk, hogy a Rozoga lebuj igen szép karriert futott be, egyben az egyik legjobb ellenszere a countereknek. A leszedések ellen egy ugyanilyen lap elsőre nem feltétlenül tűnik kiemelkedőnek, ugyanakkor egy leszedés elveszítése olykor sokkal érzékenyebben tudja érinteni az ellenfelet (hiszen ezekből kevesebbel játszunk), emellett a tempóveszteség is sokszor nagyobb tud lenni. És ha nincs nála egy sem? Akkor sincs gond: jön belőle egy zanszilánk, majd szépen elhúzzuk jelenésből.

roskadt-vityillo

#4 – Dimenziószüretelés

A játék egyik legjobb klasszikus erőforrás lapja lehet. A mai HKK már arról szól, hogy megpróbálja mindenki maximalizálni a kockázat-jutalom arányt. Márpedig egy olyan lap, ami akár 4 lapot is tud húzatni, de mindeközben 0 varázspontot kockáztatunk, mondani sem kell, eléggé kimaxolja ezt a faktort. Nekem különösen tetszik benne, hogy az egyik kedvenc szabálylapom, a Zarknod börtönében mellett is működik, ahol emiatt elég nagyot szólhat.

dimenzioszureteles

#3 Bím, nyugati homokdzsinn

A Szörcsögő motyogó – Rémeb által fémjelzett nekronos-zanszilánkos-pörgős vonulat egy nagyon erős új elemmel bővült, mely a játék későbbi szakaszában nagyon durva laphúzássá változik egy csapásra. Komoly esélyt látok arra, hogy ez a három lap egyfajta “csomagként” (kiegészülve adott esetben egy-két egyéb lappal) több deckben is felbukkanhat majd, hiszen óriási tempóelőnybe lehet velük kerülni akár már az első körben.

bim-nyugati-homokdzsinn

#2 – Fekélyes burástya

A reakciócounter, mint funkció a mai HKK-ban az egyik legjobb – hát még manaköltség nélkül. A Villámhorgony után most egy másik alternatíva is nyílik erre a Fekélyes burástya személyében, amit “üresben” ugyan nem lehet lecserélni, illetve egynél több sem fér ki belőle az első körökben, viszont vannak más előnyei. A legfontosabb, hogy 1-es költségű, ami miatt kicsit nehezebb fogni (pl. Tűztomboló, A hely szelleme), kombózható A Semmi mesterével, van egy nem elhanyagolható kompenzáció, illetve az asztalról is megoldhat még egy lényt.

fekelyes-burastya

#1 – Interdimenzionális dzsinn

Egy új evolúciós lépcsőfok a lapsemlegesítések terén, mivel eddig még nem volt olyan köztük, amelyik fixen 1-ért fog bármilyen lapot. Némi hátrány persze bele van építve, hiszen önmagában ajándékoz egy csontot az ellenfélnek, de ha tudunk neki mást dobni, akkor már kisebb a baj, ha pedig már van rá keretünk, akkor hirtelen lapelőnyt is generálthatunk vele. Ilyen árért brutális, ez nem vitás.

interdimenzionalis-dzsinn

Ennyit első körben, hamarosan Dév bácsi is megosztja veletek kedvenceit. Addig is kommentben jöhetnek a ti listáitok!

Csető Zsolt

6 thoughts on “A Tükördimenzió legjobb lapjai (1. rész)

  1. A rhatt dzsin nagyon túl van tolna sztem messze nem ilyen jo. A szűretelésnek meg ugyan akkora hátránya az ikja mint az előnye. De ettől független tényleg jo lap.

  2. 1. fekélyes burástya

    2. roskadt vityilló

    3. a gyenge ereje (foil)

    4. manacsapda

    5. (ha számítanak a kódos lapok is) sztatikus gólem. ha nem, akkor X8

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.