Versenybeszámoló – Kecskemét, február

Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról.

Február 9-én tartottuk a Kecskeméti HKK Klub félévnyitó kupanapját. (A januári kiemeltet nem számoljuk a kupában, mivel az előző versenynap még a kupa hivatalos versenykiírása / meghirdetése előtt volt.)

Beszűkült látókör

Délelőtt a Beholder beszűkült látókör sorozatának I. felvonása szerinti tiltólista alapján, hagyományos formátumot tartottunk. A versenyen 19-en próbáltak szerencsét. A meta ezekből a paklikból állt össze:

Szabálylap (4)

 • 2 Zarknod börtönében
 • 1 Semleges csatamező
 • 1 Sokszínűség

Követő (12)

 • 2 Xenó ősplazma
 • 2 Az együgyű
 • 2 Rhatt követője (epikus)
 • 1 Manafamilliáris
 • 1 Valsirah, a tündöklő
 • 1 Teremtő rakshallion
 • 1 Legendák Völgye (epikus)
 • 1 A teknősök öregapja (epikus)
 • 1 Kreator követői (Főparancsnok + A hét törzs főnöke)

Egyéb (3)

 • 1 A bőség zavara + Őrült Enkala, az animátor
 • 1 Tábori adó + Harangmester
 • 1 Életenergia + Antimagikus rakshallion

A 4 fordulós versenyt végül Dönczi Krisztián nyerte meg epikus xenó paklijával, a második helyre András Bence ért oda manafamiliáris mellett forgatott deckjével, és harmadik helyezett lett Kurunczi Dávid, aki ezúttal Zarknod börtönében érezte az erőt. (A játékosok kérésére, és a szervező döntése alapján, figyelemmel a közelgő Beholderes nagy versenyre, paklilistákat ezúttal nem közlünk.)

1. Dönczi Krisztián – Xenó ősplazma
2. András Bence – Manafamiliáris
3. Kurunczi Dávid – Zarknod börtönében

20200209_133301

Pörgős formátum

A délutáni pörgős versenyünket ezúttal az isteni szövetség égisze alatt rendeztük. A csapat egy része nem tudott maradni a levezető futamra, így végül 13-an vágtunk neki a derbinek, ezekkel a paklikkal:

Szabálylap (5)

 • 3 Semleges csatamező (Fairlight + Elenios; Fairlight + Sheran; Fairlight + Leah)
 • 1 Zarknod börtönében (Sheran + Elenios)
 • 1 Tomboló csata (Dornodon + Fairlight)

Követő (7)

 • 2 Zu’lit familiárisa (Fairlight; Fairlight + Elenios)
 • 1 Az együgyű (Raia + Sheran)
 • 1 Molluszk, az ócskás (Raia + Chara-din)
 • 1 Terik-von kincstárnok (Tharr + Rhatt)
 • 1 A Semmi mestere (Leah + Rhatt)
 • 1 Kreátor követői (Mérgező rakshallion + A hét törzs főnöke) (Sheran + Chara-din)

Egyéb (1)

 • 1 Lassan járj! + Melák, az óriás (Dornodon + Tharr)

A győzelmet Kurunczi Dávid szerezte meg, a második helyezett pedig Zieger Bálint lett. Mindketten Semleges csatamezőben bíztak. A dobogó harmadik fokára pedig András Bence léphetett fel, Molluszkos összeállításával.

1. Kurunczi Dávid (paklilista) – Semleges csatamező
2. Zieger Bálint (paklilista) – Semleges csatamező
3. András Bence (paklilista) – Molluszk, az ócskás

A Kecskemét Kupa állása az első versenynap, azaz 2 verseny után:

1. Kurunczi Dávid – 13 pont
2. András Bence – 11 pont
3. Dönczi Krisztián – 10 pont

Látható, hogy a top három játékos pontszáma még simán behozható. Aki szeretne csatlakozni a kupasorozathoz, az a következő versenynapon, az első versenyünk ELŐTT még megteheti, ezt követően már nem lesz rá lehetőség. (Emlékeztetőül: 1000 Ft tagsági díj ellenében lehet csatlakozni a Kupához, és ez a zseton a díjalapba kerül. Minden versenyen a legjobb három kap pontot, amit gördítve számolunk. Az etap végén a legjobb három kap díjazást (nagykiegeket, és a Beholder jóvoltából egy UR lapot.)

Versenyhirdető

A következő versenynapunkat március 8-án, vasárnapra hirdetjük. A helyszín a kecskeméti Game Pub lesz, ahol a januári fennakadás után a februári versenyünk már gördülékenyen, problémamentesen zajlott.

Délelőtt a Beholder tiltólistájának megfelelő Beszűkült látókör II. fordulóját tartjuk. (A pontos tiltólistát a Beho oldalán megtaláljátok majd a február 22-i első forduló után.)

Délután pedig egy szín – egy lap formátumot hirdetünk. (Ezen a versenyen a sokszínűség jutalma formátumra, és az egyszínű paklik versenyére vonatkozó szabályokat egyaránt figyelembe kell venni. Az ott meghatározottakon kívül egyéb tiltás vagy korlátozás nem lesz.) Fontos változás, hogy ezúttal a délutáni versenyünk is háromjátszmás, side-használós lesz! Tehát próbaképp elengedjük a pörgős formátumot!

(A legtöbb versenynapunkon a játékosok egy része csak az első versenyre marad. Ennek különféle okai lehetnek, de általában azért nem maradnak a játékosok, mert messziről érkeznek, és sokára érnének haza. Akik viszont maradnak a másodikra, azoknak kb. mindegy, hogy egy órával előbb vagy később van vége a versenynek. A jövő hónapban megnézzük, hogy így, side-olással, három játszmát játszva egy-egy fordulóban kb. mikor végzünk, és ha a csapatnak nem lesz ellenére, ezután így hirdetjük a versenyeinket.)

Reméljük, hogy a tervezett formátumok elnyerik a tetszéseteket, és minél többen eljöttök majd hozzánk. Nagy szeretettel várunk mindenkit a versenyeinken.

A Kecskeméti HKK Klub tagsága

19 thoughts on “Versenybeszámoló – Kecskemét, február

 1. Azt hiszem néha elfelejtődik, hogy egy blog írása, vagy egy podcast/videó készitése jelenleg nonprofit tevékenység az alkotók részéről. Időt, s energiát kell bele tenni, ami néha nincs. 😦

 2. +1 Robinak. Én is minden nap felnézek hátha van valami friss ropogós, de sajnos meg kell érteni azt is, hogy Zsoltinak sem ez a main meló 😃

 3. Nem lenne ezzel gond, csak egyrészt semmi tájékoztatás nincs (személyesen se), másrészt anno le lett tiltva a vendégszerzők cikkjeinek a megjelenése… egy blog meg ugye a friss tartalomra épít. “HKK minden napra”

 4. Én vágok hkk meccseket, s megnézhetitek a youtube-on addig is. (Remélem nem baj Zsolti, ha írtam.)

 5. Srácok, ahogy azt észrevettétek egy ideje nem jelent meg cikk az oldalon, ennek fő oka az, hogy se Zsoltinak, se nekem nincs most kapacitásunk foglalkozni az oldallal sajnos (tavaly is főleg már Zsolti vitte a vállán az egész sztorit).

  Hogy mi lesz a blog jövője egyelőre nem tudjuk sajnos, beszélünk róla folyamatosan.

  Természetesen köszönjük mindenkinek továbbra is annak, aki fel-felnéz az oldalra.

 6. Dév, akkor miért nem engeditek be újra a külsős cikkírókat a blog hasábjaira? Ne hagyjátok meghalni az oldalt!

 7. Szerintem a külsős cikkekkel is van elég meló, ha valaki jól akarja csinálni. Egy szint alá nem csökkenhet a tartalom minősége, mert akkor értelmét veszítené az egész.
  Ha egy cikket jól meg akarsz csinálni, kellenek képek, lapok linkelése, stb…

 8. A külsősnél Jancsár Janira, és a többi HKK-sra gondoltam, aki korábban már írt ide.
  De nyilván nem dönthetünk helyettük, csak javasolhatunk és bíztathatjuk őket:)

 9. @Dani79: Én szinte (értsd: teljesen) biztos vagyok benne, hogy a külsős cikkek is elég sok energiaráfordítást igényelnek, még akkor is, ha már ismert HKK-sok írnak. A szöveg beszerzése, másolása, tördelés, lektorálás, képek, linkek stb.

 10. Egy kicsit az volt az Érzésem mostanában, hogy megint lefele áll a HKK szekere. 😦
  Mivel a vírus (királyi korona vírus) miatt nem sokan fognak versenyre menni / nincs blog / nincs hkk paklik / nincs szinte semmi normális új cikk a beholderen se / az ottani fórum halott, szóval kicsit aggódom a HKK jövője miatt.
  Bezzeg ha lenne hkk online Most több 100 fős versenyek mehetnének minden nap!! Home office rulez 🙂 (sokaknak)
  Na mindegy, Nem akarok vészmadár lenni.

 11. Viszont: most, hogy mindenki beszorul otthonra, ha mar unod az egesz napos monitor/telefon bamulast, kivalo lehetoseg megtanitani baratnot/testvert/gyereket HKK-zni es jatszani! Pakli vasarlas megoldhato hazhozszallitassal, akar csomagponttal is.

 12. Koronavírusos időkben: Aki szereti a Morrowind, Oblivion vag Skyrim-et annak tudom ajánlani a Hkk-hoz hasonló bethesda Legends. Most próbálgatom, elég zsír! Sok a hasonlóság, könny tanulni, hkk-sként eddig veretlen vagyok.. 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.