Visszatekintés az Excelsior jubileumi 5. évfordulós versenyére

Beszámoló a márciusi Beszűkült látókör versenyről.

Sziasztok, otthon senyvedő HKK-sok! Március elején eljött az a nap is, amikor azt mondhattuk, 5 éve járunk rendszeresen az Excelsior Klub pincehelyiségébe szerda esténként versenyezni. Mindenképpen meg akartam adni a módját az eseménynek, ezért az előkészületekbe már több, mint egy hónappal korábban belefogtam, hogy méltó díjazással és lebonyolítással ünnepelhessük meg, és főleg emlékezetes legyen, még azok számára is, akik esetleg nem érnek el túl fényes eredményt.

Nem sok versenysorozat mondhatja el magáról, hogy fél évtizeden keresztül megszakítás nélkül ugyanazon a helyszínen sikeresen fut. A klub és annak “törzsvendégköre” is sokat változott az évek során – a Magyar HKK-sok csoportban némi múltidéző galériát is láthattatok egyébként. De a szervezőgárda veletek változott éppúgy az évek során – akit érdekelnek a kezdetek, ajánlom Csető Zsolt Juhász Ferenccel készült interjúját -, hiszen én eleinte “csupán” egy laptoppal és aktív versenyzőként szálltam be egy-egy alkalomba, manapság már egyedül viszem a versenyt, JuFéval közösen “kitalálva” a havi formátumokat. Annak mindenesetre nagyon örültem, hogy ha JuFe családfői teendői miatt nem is tudott beugrani, a játékosként és alapítótagként egyaránt legendás Kocsis István barátom hosszú idő után újra feltűnt egy budapesti versenyen, és sokat segített a lebonyolításban.

IMG_6087

Március 4-én jött el tehát a jubileumi alkalom (fun fact: március 18-án lettünk volna “kerekek”, de egyrészt BL-vetítés miatt nem kaptuk volna meg a kivetítőt, másrészt lehet megsejtettem valamit a pandémiáról…), ami az előzetes reményeimnek megfelelően teltházas esemény lett 33 induló játékossal – szerencsére csak 2-3 embernek kellett azt mondani, nem tudom civilizált körülmények között leültetni őket. A verseny a március Beholderes format, a Beszűkült látókör utolsó kiírásának megfelelően zajlott, természetesen a szokott pörgős verzióban, 7 fordulóval, 20 (+4) perces menetekkel. A kiemelt támogatás részeként, amivel a Beholder segítette a versenyt, amolyan side-eventként kisorsoltunk 7 Xenó bilincsmester BDV lapot is a nevezők között – a “Szerencsekerék Rolanddal” váratlanul nagy fun faktor volt, mindenképpen lesz később folytatása. 🙂

A játékosok az alábbi narancs lapoknak szavaztak bizalmat:

Szabálylap (8)

 • 2 Ősi rúna
 • 2 Zarknod bilincse
 • 2 Zarknod börtönében
 • 1 Semleges csatamező
 • 1 Korlátozás

Követő (17)

 • 2 Molluszk, az ócskás
 • 1 Toborzó
 • 1 Beldian
 • 1 Tarrgeth
 • 1 Motyogó kultivátor
 • 1 Edralian
 • 1 Phukhi
 • 1 A kalandozók védőszentje
 • 1 Alpha Centaurus
 • 1 Mérgező rakshallion
 • 1 A torzak hercege (epikus)
 • 1 Teremtő rakshallion (epikus)
 • 1 Legendák Völgye (epikus)
 • 1 A legfőbb követő
 • 1 Az első vámpír
 • 1 Kreátor követői (A hét törzs főnöke + Qwikrekson, quwarg sámán)

Szabálylap (8)

 • 2 Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
 • 1 Hegymélyi keltető + Az alvilág ura
 • 1 Hegymélyi keltető + Főparancsnok
 • 1 Lassan járj! + A torzak hercege
 • 1 Lassan járj! + Chara-din követője
 • 1 Lassan járj! + Átkozott követő
 • 1 Hegymélyi keltető + Toborzó

IMG_6089

Szokásosnak mondható a változatos felhozatal, ezúttal talán még inkább, hiszen egyik koncepció se tűnt fel a mezőnyben kettőnél többször, a követős túlsúly pedig az epikus bonanza óta nem meglepő. A nevezők terén is hasonló volt a helyzet: többszöri Nemzeti top 16 veteránok mellett kezdő-amatőr játékosok is szerencsét próbáltak, többen minőségi játékkal lepve meg többre taksált ellenfeleiket.

A top helyezések így alakultak:

1. Szabó András (paklilista) – Legendák Völgye (epikus)
2. Ács Domonkos (paklilista) – Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
3. Klujber Balázs (paklilista) – Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
4. Sallai Gábor – Zarknod bilincse
5. Kurunczi Dávid – Molluszk, az ócskás
6. Anka Márton (paklilista) – Hegymélyi keltető + Az alvilág ura
7. Horváth Dávid – Zarknod börtönében

A győzelmet tehát a pécsi “látogatónk”, Szabó András húzta be, így egy Legfőbb káoszmesterrel gazdagodott (a szerencsekerék ráadásul egy Bilincsmestert is dobott neki, jó kombó), a dobogó további szintjeire pedig két “törzsvendég”, Ács Domi és Klujbi fért még fel, azonos narancs lapokkal, de teljesen más deckkel. A legjobb amatőr Anka Márton lett, ezért a pozícióért ezúttal szintén járt egy ultraritka, a maradék két lapból Dimenziócserét választott, némi Tükördimenzió mellé.

IMG_6086

Összességében rendkívül elégedett vagyok, szerintem tényleg emlékezetes versenyt sikerült összehozni, még ha nem is látom egyelőre, mikor lesz folytatása a történetünknek. Nagy terveim voltak; van még szerintem bőven fejlődési lehetőség a sorozatban, de jelen állás szerint örülhetünk, ha a nagyon nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyek között az Ex Klub egyáltalán kinyit még. Ha túlvészelik velünk együtt azt a nehéz időszakot, én ott leszek, és hozom nektek a versenyeket. Külön köszönet a HKK Blognak és Csető Zsoltnak, amiért mindig patent beszámolót rak össze az adathalmazból – most egy kicsit kevesebb dolga lett. 🙂 (Tanúsítom. 🙂 – CSZS)

Kitartást mindenkinek, és találkozzunk mihamarabb!

Kalugyer Roland

11 thoughts on “Visszatekintés az Excelsior jubileumi 5. évfordulós versenyére

 1. Köszönjük az 5 éve töretlenül haladó versenysorozatot és a beszámolót! 🙂
  Egy megjegyzés: a másik Rúna+antirakshi én voltam, Klujbi szerintem Manaáramlás+antirakshizott(vagy ha nem, akkor legalább 3 volt a mezőnyben).

 2. Gyorsan eltelt az öt év, fel se tűnt.

  Olyan érzés, mintha csak néhány hét, vagy hónap telt volna el azóta, hogy elmentünk oda (a VIII. kerületi Sellő Bár után :D) néhány hkk-s arccal meginni pár sört és játszani, tesztelni egy jót a következő nagy versenyre. Szerencsére kinőtte magát a rendezvény, mert van rá igény. Kívánom, hogy még sokszor öt évig ilyen maradjon a látogatottsága.

 3. Igen, az Ex történetéhez valamennyire az is hozzátartozik, hogy előtte voltunk pár nagyon csöves helyen is játszani. A legjobb valami nagykörúti gyrosos-egyetemistaitató volt, ott kb. azon se lepődtem volna meg, ha egy hangosabb counterelés közben megkéselnek 😀 De szerencsére megtaláltuk a “nyugvópontot”.

 4. Visszanézve is megsüvelendő mit sikerült elérni ezzel a versenysorozattal az évek folyamán. Neveket nem fogok külön írni, de mindenkinek szeretném megköszönni a támogatást, részvételt, hiszen ez az egész nélkületek nem sikerülhetett volna.

  Kívánom, hogy a következő 5 év is hasonló sikerekben teljen!

  Jó egészséget és áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

  /Pit

 5. Kösz a szervezést. Remélem lesz még beszámoló azokról az Ex-ekről is, amikről eddig nem volt.

 6. Marci: nem esélyes sajnos, februárban nagyon nem volt időm ezzel foglalkozni. De várható tőlem más kontent a közeljövőben, érdemes figyelni 🙂

 7. Roland: nem gond, várom a kontentet, a mostani ínséges időkben minden HKK-s tartalom jól jön 🙂

 8. Nekem kifejezetten sokáig tartott, mire megtaláltam hogy tudok legkönnyebben odajutni (sokáig kocsival próbálkoztam végig, aztán letenni itt-ott, de elképesztő dugók alakultak ki az évek során), de megérte. Pörgőst persze nehezen lehet komolyan venni, óriási a szerencsefaktor, viszont ha olyan paklit visz az ember, amihez van kedve (nem ami a legjobb lehet), akkor kifejezetten jó zárása tud lenni a napnak.

  Köszönjük a versenyeket!

 9. Visszajelzés: Visszatekintés az Excelsior jubileumi 5. évfordulós versenyére – Excelsior Klub

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.