Timera Challenge #19 – Bűvös erdő + Sárkány úrnő

Villámbeszámoló egy nap mindennapi párosításról.

Adós vagyok még a Timera Challenge legutóbbi felvonásának beszámolójával, és bár a május 15-i eldüenes verseny aktualitása már rég elmúlt, a sort nem akarom megszakítani – meg hát az érdekes formátum (Tiltott mágia) egy érdekes paklit is szült…

Persze a kiindulási alap sem volt hétköznapi, hiszen a Bűvös erdő + Sárkány úrnő párosítás esett ki a randomgenerátorból (egyetlen darabbal ráadásul a szabálylapból). Adná magát az agresszív felállás, mint a Lassan járj! esetében, én viszont ezt eléggé sérülékenynek éreztem, úgyhogy inkább egy viccesebb, blokkolós-erőforráslefojtós irányba vittem el a paklit. Elvégre nehogy már ne használják már egyszer se versenyen a Corlan csúf fiókáját! Ráadásul úgy döntöttem, “fullba’ nyomom a kretént”, úgyhogy bekerült minden, ami Wyvernt tud termelni (meg persze a többi blokkolós sárkány is).

szabálylap: Bűvös erdő
követő: Sárkány úrnő
céh: 2 Írnokok céhe, 1 Kertészek céhe

11 Corlan csúf fiókája
3 Hendiala familiárisa
3 Méniach, a zöld
3 Róvth, a renegát
3 Xeron, az agg
3 Kifejlett sárkánykígyó
3 Sárkányporonty
3 Apró segítség
3 Illúziósárkány
3 Bűvös oázis
3 Kronoszaurusz
3 Ködös szurdok
3 Libertan
3 Rhatt bűbája
3 Önbeteljesítő jóslat

53 lap

A hosszabb beszámoló ezúttal elmarad, mert az emlékek már elég homályosak – őszintén szólva azért sem írtam meg egyből, mert nem voltak túl érdekes meccsek, tekintve, hogy a követőm szinte soha nem működött, így teljesen az alapelképzelésen és -dinamikán kívül kellett játszanom végig. Az első fordulóban megvertem Batári Csongor epikus Thargodan pakliját, a másodikban kikaptam Simon Richárd Tábori adó + Harangmester deckjétől, míg a harmadik körben legyőztem Fülöp Máté hasonló összeállítását. Végül pedig újabb pár jött, ezúttal sajnos Semleges csatamezőből: Mészáros Máté ellen még összejött a győzelem, Dönczi Krisztián deckjét viszont már nem bírtam.

Az 3-0-2-es mérleg és a 10. hely mindent egybevetve nem rossz eredmény, magával a paklival viszont így sem voltam elégedett. Nyilván nehéz úgy megítélni, hogy (mint azt már írtam) szinte végig le volt tiltva vagy be volt lőve a követőm, de ezzel együtt sem éreztem úgy, hogy az alap elgondolás igazán jól működött volna, tekintve, hogy blokkolással egyetlen alkalommal nyertem csak. Mindenesetre jó volt ilyen mese kategóriás lapokkal játszani, illetve akadt pár pozitív meglepetés is (pl. Libertan).

Ami jó hír, hogy a bő egyhónapos pihenő után ezen a héten a kihívás visszatér: a szerdai Exes versenyre ismét dobni fogok, ahol először lehet majd használni a Résföld lapjait. Izgi verseny van tehát kilátásban!

Csető Zsolt

Az alábbi táblázatban nyomon követhetitek mind az eredményeket, mind azt, hogy melyik narancs lapok kerültek eddig sorra, és melyek találhatóak meg még a poolban. A kezdeti 125-ös lista kiválasztási szempontjairól itt olvashattok.

Hírdetés

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.