A koponyát kúró denevér mítosza

Hörcher mester most már a mindennapokban is veletek lehet.

Ahogy arról az előző interjúnkban már olvashattatok, Hörcher László, a HKK Alappakli legendás grafikusa, a gitártörő főméltóság ismét tiszteletét tette az X-Faktorban, ahol a nagyközönség is megismerhette a Koponyát kúró denevért. Most a legendáról kérdeztük a mestert.

>> Mesélj nekünk az egész Koponyát kúró denevér mítoszáról! Elszabadulóban a Hörcher merch, miért döntöttetek arról, hogy hivatalosan is kiadjátok a pólót? Mire számítotok a rajongóktól?

Annak örömére, hogy a koponyát kúró denevér festmény és zenei legenda X-FAKTOR premierjének a szemtanúja lehetett az ország, momentán a Viking Metal pólókereskedés be is vállalta a koponyát kúró denevér pólók hivatalos kereskedelmi forgalmazását, amit az ország legnagyobb rock, heavy metal és punk mörcs kereskedése a Rockpince is átvett.

Egyéb iránt közvetlenül a Viking Heavy metal mörcs kereskedés góréjával, a Herczeg Tomival egyeztem meg a póló biznisz ügyben, és Tomi nem kevés pénzt fektetett be a koponyát kúró denevér T-shirt biznisz beinditásához, és le is gyártatta az első szériát, ami nekem egy fillérembe sem került. Korábban el sem lehetett volna képzelni azt, hogy országos lefedettségű mörcs kereskedések pénzt invesztáljanak a póló cuccaim hivatalos forgalmazásának az érdekében, mert még nem voltam elég híres ahhoz, hogy némiképpen rizikózzanak és pénzt fektessenek be. De mára már az X-FAKTOR révén, gitártörő közszereplővé avanzsáltam, azok után, hogy hat X-FAKTOR évjáratban összesen nyolc alkalommal kerültem főadásba, és ha a többi RTL műsort is számításba vesszük, akkor bizony összesen cakk und púder több mint húsz alkalommal kerültem képernyőre így vagy úgy az RTL műsorokban. Összesen közel ötven hivatalos RTL web videóval a hátam mögött bizony kőbe is lett vésve a nevem a celeb tőzsdén.

Forrás: Instagram @byealexittvan

Ezen előzmények után már a Viking Heavy Metal kereskedés is nyitott lett és tőkét fektetett be az irányomba. Amúgy Herczeg Tomit már ismerem ezer év óta, mint a rossz pénzt, aki az ország egyik legkorrektebb üzletembere, és aki már hosszú évtizedek óta imádja a festészetemet is, vett tőlem korábban több olajfestményt is, ami a Herczeg gyűjtemény része.

>> Milyen szándékkal készült az ikonikus alkotás? Melyik született meg előbb, a festmény, vagy a zenei mű?

Fontos tudni hogy a koponyát kúró denevér cimű olajfestményt pontosan harminc évvel ezelőtt, azzal a szándékkal festettem, hogy a heavy metal szakma előbb-utóbb a hasznát is fogja venni. Először majdnem Moby Dick, később pedig majdnem Akela lemezborító lett a festmény sorsa, és a Katona Lacinak a mai napig nagy kedvence is ez a festmény, ami az évtizedek alatt érlelődött, mint a jó bor. A festmény többször is felbukkant különböző kiállításokon, és egyéb internetes felületeken is, tehát egy jól bejáratott, folyamatosan egyre hiresebbé váló műalkotásról van szó.

A koponyát kúró denevér olajfestmény megalkotásának a harmincadik évfordulója bizony méltóképpen lett megünnepelve idén az X-FAKTOR-ban is, ezzel egy hosszú és következetes alkotó folyamat gyümölcse ért a csúcsra, és mivel harminc éve nem váltottam stílust, és direkt nem írtam a festményre az aláírásom mellé dátumot, ezért ezt a totálisan kortalan és időtlen koponyát kúró denevér olajfestmény legendát festhettem volna akár mostanában is.

A lényeg az, hogy a szóban forgó – horror és pornográf effektusokat is megvillantó – olajfestmény bizony kiméletlenül kiállta az idők próbáját. A halhatalan, elévülhetetlen és időtlen virtuóz módon megfestett olajfestmény kortárs műkinccsé nőtte ki magát, tetemes mértékű eszmei és kerekedelmi értékkel megáldva. Olyannyira komoly érték, hogy az RTL stáb meg is akarta venni ezt a festményt egy igen csinos összegért még a szeptemberi adásba kerülés előtt, de nem adtam el, mert az adásba kerülés után, a mörcs hájpolás után a sokszorosát éri.

Amúgy pedig pontosan harminc évvel ezelőtt, amikor elkészült a festmény, a pajtán kis bőregér még nem kúrta meg a koponyát, csak terpeszben pózolt, és emiatt hiányérzetem is támadt – úgy éreztem, hogy na és akkor mi van, a kép megrekedt a brutalitás szintjén. Édesapám javasolta azt, hogy a bőregér pofátlanul dugja meg a vérfagyasztó halálfejet.

Egyébként Édesapámnak hihetelenül jó volt a humora is, és talpig úriember létére mégis vagány és bevállallós volt. Az atyai frász helyett homlokon is csókolt az atyai múzsa, amiért a mai napig végtelenül hálás is vagyok Édesapámnak, aki egyébként modellt is ült a mára már jól ismert Ugass kutya cimű Moby Dick lemezborító festmény megalkotásának az örömére. Isten nyugosztalja az imádott Apukámat, akinek a halála napján olyan dührohamot kaptam, hogy gyakorlatilag szét is vertem valami kisebb eldugott és lepukkant városnegyedet hosszú órákon át tartó pogány káromkodások és ipari mennyiségű anyázások közepette.

Egyébként a koponyát kúró denevér cimű olajfestmény időrendben bizony hamarabb született meg a koponyát kúró denevér című Udvarias Tömeggyilkos nótánál, ami mára már a festészet és zene szintéziseként vált országosan ismertté az X-FAKTOR jóvoltából.

>> Miért pont ezt vitted el magaddal az X-Faktorba?

Az X-FAKTOR góréja, Verebély Marci fedezett fel engem pontosan tíz évvel ezelőtt, amikor valami adásba kerülés előtti castingon a földön fetrengve rommá ordibáltam a Hűtlen barátok cimű Omega-szám klasszikus refrénjét.

Verebély Marci a mai napig imádja is a cuccaimat, és maximálisan támogatta a koponyát kúró denevér festész-zenész legenda X-FAKTOR premierjét. Olyannyira, hogy kiküldte hozzám az RTL hivatalos fotósát, aki egy profi minőségű és nagy felbontású fotót is csinált a festményről, ami ki is lett vetíve az X-FAKTOR szinpadának a bal és jobb szélén elhelyezett plazmatévéken. Plusz az RTL profi mőségű felkasírozott és bekeretezett reprókat is készített a koponyát kúró denevér cimű olajfestményről.

Szándékosan kötöttem össze a kellemeset a hasznossal a festmény és zene házasitása révén, amúgy pedig még az adás előtt egy nappal a stúdióban újra fel is lettek játszva a koponyát kúró denevér cimű nóta riffjei, amik sokkal jobban is szólnak, mint valaha. A géppuskázó nyitó és záró riff cunami bizony le is fűrészeli a rajongók búráját.

Ebből a megújult felvételből készített az RTL stáb valami faszályos audiómixet, felturbózott bűfögéssel, fingással és dörgedelmes kinyilatkoztatással fűszerezve. Természetesen a festmény pajzán részeit kitakarásos trükközéssel varázsolta médiabarát formátummá az X-FAKTOR stáb, a nótában pedig az éneknél ki lettek sípolva, illetve némitva a trágárabb részek, és a weboldalon is diplomatikusan vannak feltünteve a koponyát kúró denevér cuccok. A Fókusz című RTL műsorban is médiabarát kompromiszumok révén lett bemutatva a koponyát kúró denevér T-shirt premier.

Mellesleg a koponyát kúró denevér legenda örömére a pajzán kis bőregér akár meg is előlegezheti a kádárista proli magyar valóság remélhetőleg hamarosan porba hulló koponyájának a megkúrását. Véleményem szerint a perverz kis denevér akár kilátásba is helyezheti a mocskolódó lumpen proli kommentelő söpredék előbb utóbb porba hulló koponyájának a megdugását… tisztelet a kivételnek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.