Versenybeszámoló – Letisztult metát hozott a második Középkor verseny

Baross Ferenc végzett az élen Sokszínűséggel.

Április 1-jén tartottuk a második Középkor formátumú versenyt a 10 Minutes Bistróban, a lelkesedés pedig a rendkívül népszerű első felvonás után is kitartott, hiszen a vártnál többen, 29-en indultak ezúttal a megmérettetésen.

A meta egyértelműen reagált az akkori eredményre, hiszen az első verseny Ősi rúna dömpingje után sokan maguk mögött hagyták a szabálylapokat – alig pár Lassan járj! maradt csak a vidéken. A Semleges csatamező is visszább szorult, az 5 lapos kezdés ellenben nagyon népszerű volt, narancs lap nélkül vagy Sokszínűséggel. A rúnás és az ötlapos deckek többsége klasszikus kontroll volt, de próbálkoztak egyéb koncepciókkal is, többek között galetkikkel, teknősökkel, gyűjtőgennel vagy éppen különféle kombókkal (quwarg, nerub).

  • 10 Ősi rúna
  • 6 öt lap
  • 4 Sokszínúség
  • 2 Lassan járj!
  • 2 Antimágikus rakshallion
  • 1 A teknősök öregapja
  • 1 Kragoru familiárisa
  • 1 Lassan járj! + A behemótok nagymestere
  • 1 Semleges csatamező
  • 1 Tharr követője

Az ötfordulós verseny döntőjére András Bence egyedüliként fordult 100 százalékos eredménnyel Leah, Raia, Sheran, Tharr ötlapos kontrolljával, ahol ellenfele az akkor már egy döntetlennel rendkező Baross Ferenc volt Sokszínűséggel. Ferinek tehát csak a győzelem volt opció, ha meg akarta nyerni a versenyt, ami végül össze is jött számára, míg a dobogó legalsó fokára Bogdán Erik ért oda, aki szintén az ötlapos kontrollok táborát képviselte. Négy győzelemmel zárt még Buzássy Tamás a kedvenc teknőseivel, illetve Báder Mátyás Sokszínűséggel.

  1. (13) Baross Ferenc – Sokszínűség (paklilista)
  2. (12) András Bence – öt lap (paklilista)
  3. (12) Bogdán Erik – öt lap (paklilista)
  4. (12) Buzássy Tamás – Ősi rúna (paklilista)
  5. (12) Báder Mátyás – Sokszínűség (paklilista)
  6. (11) Földi Viktor – öt lap (paklilista)
  7. (10) Kövér Attila – Sokszínűség (paklilista)

A fenti helyezettek régi bontatlan kiegészítőkkel (az első pedig természetesen UR-rel), a többiek pedig Középkor lapokat tartalmazó Legendary Loot Zsákbamacskákkal lettek gazdagabbak, illetve ezúttal is járt minden indulónak a 2005-ös Hívó kürt kizárólag itt megszerezhető CM foil változata.

Köszönjük még egyszer mindenkinek a részvételt! Következő versenyünk május 13-án, szombaton lesz, továbbra is hagyományos formátummal, némi változás ugyanakkor lesz. Az első két verseny tapasztalatai alapján ugyanis extra tiltásokkal/nerfekkel fogjuk bővíteni a listát. Ennek kapcsán a Középkor Facebook csoportban konzultálhattok velünk – várjuk visszajelzéseiteket!

Csető Zsolt

1 thoughts on “Versenybeszámoló – Letisztult metát hozott a második Középkor verseny

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .