Koponyát kúró denevér az X-Faktorban

A HKK illusztrátorlegendája és az X-Faktor visszatérő sztárja ismét válaszolt kérdéseinkre.

A korábbi interjú után ismét megtisztelt bennünket Hörcher László, aki a közelmúltbeli X-Faktoros fellépés után osztotta meg velünk élményeit és gondolatait.

>> Örömmel láttuk, hogy ismét tiszteleted tetted az X-Faktorban. Mi vesz rá arra, hogy évről évre megmutasd magad a közönségnek?

Kérlek szépen, véleményem szerint az X-Faktor ügyben jobbára az motivál engem minden évben, hogy gúnyt űzzek a majmok szintjére lebutított bulvármédia agymosásából, és megmutassam azt, hogy a király is meztelen. És minden évben – a kitünő szinészi adattságaimnak köszönhetően – hideg fejjel eljátszom a torzomborz kőbaltás vadember visszatérésnek a szerepét, aki gyakorlatilag (némi barokkos túlzással) cinikusan szét is veri a kuplerájt a tévében a védjeggyé is avanzsált gitártörés ürügyén, amennnyiben provokál engem a mentor garnitúra. A látszólagos indulatok dacára előre, gondosan megtervezett, hideg fejjel végigcsinált médiarandalírozást iktatok be, azzal a marketing hátsó szándékkal, hogy ingyen rekámot csináljak magamnak, és konzerváljam is a zsenimet a celeb panteonban, nem kevés öniróniával fűszerezve.

Persze – a magas intelligenciámnak köszönhetően – azzal tisztában vagyok, hogy az extrémitás ára a megosztottság, a zajos siker ára a megosztottságra hajazó heves érzelmek kiváltása pro és kontra. És a kommenttársadalom mocskolódó, lumpen, proli szektora hiába próbál engem bedugni bizonyos pejorativ skatulyákba, attól még a tények bizony makacs dolgok, és nem irják felül azt, hogy a részemről hideg fejjel realizált műbalhésorozatról, precízen megvalósitott, spekuletiv jellegű kamu idiotizmusról van szó, amihez képest az indulataim alérendelt szerepet játszanak.

Hörcher László legújabb, 2022-es X-Faktor produkcióját ide kattintva tekinthetitek meg.

A zsűri által kiprovokált relatív puskaporos hangulatot csak ürügynek használom fel ahhoz, hogy ripacs módon betöltsem a verbális jellegű médiabüntetés végrehajtás küldetését. De azért arra is odafigyelek, hogy azért túl messzire se vessem el a sulykot valami arany középutas beszóló intermezzó révén, hogy azért jócskán oda is sózzak a verbális kutyakorbáccsal, de azért mégse menjek túl messzire se, meglovagolva mindezzel a tetemes mennyiségű, sok milliós nézettségű, média ingyenklámban rejlő marketing potenciált.

Túl azon, hogy eredetileg békés szándékkal indulok az X-Faktorban, amennyiben jogos vagy vélt méltánytalanség ér, akkor bizony (jobb híján) ripacs módon veszek elégtételt, és pofátlanul büntetek is, mert a megtorlás arkangyalának is születtem. Ez nálam elvi kérdés. Puszi a seggemre!

A hazai rockerek és zenészek paranonisztikus részlege hajlamos boszorkányüldözésebe hajló kommentelő hisztikbe menekülni, és kitalálják azt rólam, hogy az ipari mennyiségű média gitártörő randalirozásokkal csak lejáratom a heavy metal szakmát. Na ne basszanak már meg engemet! Az angolszász heavy metal bandák egymásra licitáló, sok évtizedes módszeres szálloda rombolása persze nem járatja le a szakmát… Kezdjük el sajnálni a szegény üldözött és kirekesztett rockerek paronoiás részlegét. Puszi a seggemre!

Amúgy pedig teljesen evidens a számomra az, hogy minden viselkedési mintát, pontosan oda kell betolni, ahova való. Amig a SHOW bizniszben simán belefér a randalirozó gitártörés és egyéb burnyákoló nyalánkságok sorozata, addig a civil élet bizony egy másik műsor, és még csak meg sem fordulna a fejemben az, hogy gitárt törjek az utasok hátán a buszon, a villamoson, a metrón, a vonaton, mert törvénytisztelő, fegyelmezett állampogár minőségemben pontosan a társadalmi integrálódásban vagyok érdekelve, bevállalva mindezzel az alkalmazkodás nem éppen könnyű kompromisszumait.

>> A zsűri most már úgy kezelt téged, mint egy régi barát. Van olyan zsűritag, akivel közelebbi kapcsolatod lett az évek alatt?

A zsűri is némiképpen megosztott velem kapcsolatban, még akkor is, ha idén kifejezetten barátságos volt a fogadtatás, ami picit meg is hat engem, még igy utólag is, mert pontosan az ellenkezőjére számitottam. A szokásos ingnoráló nyafogásra, kirekesztő terrorra és provokációk sorozatára készültem fel, és hála Istennek, az idén relativ katarzis asszociációját keltő, családias hangulat fogadott, ami módfelett kellemes meglepetés volt a számomra, de nem akarom elkiabálni.

Természetesen újabban ilyen tapintatosabb stilusban akar a mentorgarnitúra szabadulni tőlem, hogy kvázi azt mondja, amit hallani akarok, ezzel is beajánlva még akár a Könyhafőnök cimű műsorba is (vagy nevezd, aminek akarod, milyen RTL környéki műsorba), csakhogy már menjek végre a francba. Mert baromira unják már a sokadik alkalommal is a jellegét tekintve hasonló, gitárgyilkos metallista burnyákolások viszonylag repetitív menetrendjét, és amúgy se nagyon csípik a metallista cuccokat, sőt kicsit sem.

Talán ByeAlex néha szinpatizál a metallizmus iránt, amúgy pedig idén Puskás Petinek és talán még ByeAlexnek (akarom mondani a Sanyikának) is viszonylag barátságosabb volt a hozzáállása, de a Gáspár Security már baromira unta idén is az egészet, amit magánügynek, netán egyéni szociális problémának is tekintek.

A zsir új mentorvaginátor (momentán a Herczeg Erika) pedig pontosan erre is számított. Természetesen a barátságos fogadtatás örömére jómagam is kedves és udvarias voltam a műsorban, és jócskán megvillantottam a dobos zsenim mellett a humoráns és festőművész géniuszomat is, momentán a Koponyát kúró denevér legenda, X-Faktor premier örömére, ami egyúttal a festészet és muzsika házasságát mutatja be.

>> Talán nem is tudja, de egy HKK történelmi darabbal lett gazdagabb ByeAlex, egy igazi kincset kapott. Mesélj nekünk a Koponyát kúró denevérről!

A Koponyát kúró denevér cimű eredeti Hörcher olajfestmény egy általam virtuóz módon megfestett, heavy metal realista olajfestmény, ami látszólag valami perverz módon brutális haláfejes vérfagyalom, de valójában valami szarkasztikus iróniába hajló szürrealisztikum.

A szóban forgó festményen momentán a pajzán kis bőregér akár meg is előlegezheti a fanyalgó, seggfej, lumpen, proli mentalitás remélhetőleg hamarosan porba hulló koponyájának a megkúrását…

>> Ha jól tudom, nem csak festményen elevenedik meg a denevér. Mesélj a zenei munkáról! Van jelenleg olyan projekt, amin az Udvarias tömeggyilkos dolgozik?

Mellesleg a festészet és a zene házasságából született meg momentán a Koponyát kúró denevér cimű Udvaias Tömeggyilkos sláger, amit a gitártörő brigád játszott már élőben is.

És ha mindez még kevés lenne, az meg csak hab a tortán, hogy poénból van a Koponyát kúró denevér cimű Udvarias Tömeggyilkos himnusznak egy ikerpárja is, Denevért kúró koponya címmel.

Sőt, készült ezekról a haláfejes ikernótákról, egy komplett mix is.

A Koponyát kúró denevér és a Denevért kúró koponya ikernóták attól zseniálisak, hogy a riff ugyanazzal az akkordal kezdődik, csak a Koponyát kúró denevér cimű nótánál mindig egy fél hanggal magasabb hang irányába halad a riffelés, míg a Denevért kúró Koponya cimű nótánál ugyanaz a nyitó akkord mindig, így fél hanggal mélyebb hang irányába halad a riffelés.

>> Jövőre számíthatunk tőled egy gitártörésre a műsorban?

Természetesen van az a pénz, amiért jövőre is indulnék az X-Faktorban, és egészen biztos, hogy lesz gitáretörés, hótziher, hogy lesz gitártörés! De hozzáteszem azt, hogy megérett a helyzet ahhoz, hogy zsűritagja is legyek, túl azon, hogy már önálló RTL műsorok fognak dukálni, ekkora tetemes hájpolás és országos ismertség örömére. És egy cseppet sem fogok meglepődni, ha számos egyéb RTL műsorban is felbukkanok, mert megdolgoztam érte.

1 thoughts on “Koponyát kúró denevér az X-Faktorban

  1. Visszajelzés: A koponyát kúró denevér mítosza | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .