Side vagy alap?

Mi várható a hétvégén?

A hagyományos formátum szerény véleményem szerint is egy kicsit beállt. Abonyi Attila korábban hosszasan ecsetelte azt a három paklit amik között fog nagy valószínűséggel eldőlni egy hagyományos verseny sora. Ne hagyjuk magunkat! Nézzünk körül jól azon lapok közül amik a Dal pakli, a Trinigan kontroll, Rox vagy esetleg a Bűvös erdős összeállításokat képesek megakasztani. Mivel számíthatunk ezekre a paklikra néhány pontenciális side lapppal akár alpból is próbálkozhatunk. Nézzük milyen megbúvó fegyvereink akadnak a lapkészletben:

– Zilak-din főkancellár: Egész szép karriert futott be ez a kis moácska, ami hatalmabekylos dolgokat is tud művelni. Kezdve azzal, hogy sokak kedvenc Szúnyog írtását  stabilan megfogja. De jól jöhet akár egy Dalnok keresés ellen, vagy az Erő dalát is kellemesen el tudja intézni. Én alapból játszanék vele.

– Mágia gyilkos: A ködös erdő egyik potenciális ellenszere, ha kijön garantáltan repülnek a Molganok a semmibe. Az antimágia miatt még a kontrollok ellen is érdemes lehet elvinni. Talán elég side-ba

– Sors fintora: Nagyon kellemes lapocska. Sajnos könnyen kánterelhető, de ha beüt akkor nagyon kemény amit tud. Szépen kifilézi a Niolt, Akmalt, Dalnokot. Már-már csábít, hogy alapból játsszak vele.

– Béklyó: Zavar a Rox? Tegyél ki egy Béklyót és nevezd meg a Nekromanta csontvázat. Máris könnyebben megy a játék igaz? – Akár alapból is jó lehet, hiszen a Dal pakliba egy Dalnok vagy Akmal megnevezéssel is jók lehetünk.

– Szemszimbólum: Ha bejön egy Dal pakli ellen már kis is szedhetjük a kellemetlen Akmalokat amik nélkül már nem olyan gyors a pakli, vagy ha nincs kellő ölés akkor azoktól is megszabadíthatjuk az ellenfelünket. Ez vonatkozhat a Trinigan dekck ellen is és a ködös erdő ellen szintúgy. (A Solisar nem sokat ér ellene!!) – Alapból is mehet.

– Galetki helytartó: Az első körös pörgések ellen jó lehet, hiszen ha húz az ellen akkor dobni is fog. Így már nem akkora biznisz jó pár erőforrás.

– Béke megőrzése: Ha Lassan Járj!-al próbálkozunk és nem hagynám ki, hiszen egy Dalnokot elcsípni vele kész hasznon. Persze követő kell mellé.

– Manaevő féreg: No comment. Ha velekezdünk garantált egy kis nyugalom. – Akár alapból is.

A top deckek mellett én biztos, hogy nem hagynám ki a KF paklikat és a Galetkiket sem bármikor meglepetést okozhatnak. Remélem sikerül valakinek kitalálni valami ellenszert a most tomboló paklik ellen.

Jöhetnek az ötletek a potenciális side lapokból, hátha valami kis segítséget kapunk a versenyre készülés előtt.

Varga Károly

12 thoughts on “Side vagy alap?

 1. A páratlan affinitás is kellemes lehet egy dal pakli számára.
  A baghar szépen tud semizni.

 2. Kifejlett sárkánykígyó is jól tud semmizni, lényként talán jobb is, mint baghar

 3. mérgezőbe? 😛
  Amúgy a földanya ereje is zöld, szóval jónéhány pakli használja

 4. Zöldet, az egyszínű deckjeimet kivéve, mindenhova beraktam az utóbbi időben. Holnap is fogok vele játszani.

 5. nekem is bejön a 3 földanya ereje a 3 természet rendje a 3 karácsony talán még 3 hikoltás
  földanya egyszerüen rákényszerít hogy használjam a zöldet 😛

 6. Szerintem már teljesen korrekt kontroll-szín lett a sötétzöld, mondjuk nem csoda, az utóbbi két kiegben nyomták rendesen + nagyon jó side-lapjai vannak, így nem kell misztiken vagy színcserén gondolkodni.

  Ha már itt tartunk, kíváncsi lennék, hogy a tesztelők észrevették-e már, hogy Rhatt (úgy anblokk az egész szín) már kb. használhatatlan gyenge lett. Az utóbbi két kiegészítőben ha nem jön ki egy Halafír meg a ködös lapok, kb. el is lehetett volna felejteni az egész színt. Jelenleg abszolút utolsó a színek között, még a szintén elhanyagolt Elenios is messze jobb nála.

 7. Lassan fel lehetne újítani a tiltott mágiát is:
  IK: X VP
  Szín: sárga
  Típus: bűbáj
  Egyéb: rezisztencia (:D)
  Szöveg: Anti mágia: 0 kijátszásakor nevezz meg max. X lapot, amíg a tiltott mágia játékban van semelyik játékos nem hozhat játékba egyet sem a megnevezett lapok közül. Áldozd fel: rakj célpont gyűjtőből 1 lapot a semmibe.

  Egy opciónak szerintem elmenne pár pakli ellen. (a dal különösen imádná,mert abban nem nagyon van alapból leszedés sem :D)

 8. ja x max. 3 lehet, bár a mai játékban ha valaki kijátsza 6VPért az meg is érdemli hogy 6 lapot tilthasson. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.