A HKK legjobbjai – Chara-din leszedések

Egyre inkább javulni látszik a lila szín helyzete.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A második kategória a leszedéseké – a sort szokás szerint Chara-dinnal kezdjük.

neuroblasztA lila szín néhány évvel ezelőtt még borzasztóan gyengén állt a leszedésekből – különösen akkor, ha azonnalira volt szükségünk -, mostanában azonban szerencsére elkezdett megoldódni a probléma. Különösen az említett: a Neroblaszt egészen friss megjelenésével végre az ellenfél körére is van értelmes leszedésünk, de szintén ünnepelendő a viszonylag új Ősi praktika is, mely a kisebb lényeket ingyen takarítja, de még egy Dalnokot is megéri vele lecsípni 1-ért.

A korábbi felhozatalból a Chara-din óhaja és az Árnyéktűz tartják még magukat. Előbbi első sorban többfunkciós mivoltának köszönheti ezt (legtöbbször így is leszedni fogunk vele a játék elején), utóbbit pedig ősmágiája tartja versenyben – egy köderdő ellen nem rossz letépni vele egy Ködóriást. Ott van még emellett két side-lap, a sok asztalon maradót használó paklik ellen könnyen nagyot szóló Kritikus tömeg, illetve egy totálisan elfeledett, ingyen érkező tárgyellenes kártya, a Korrodáció, mely az 1-es lapokat rögtön leszedi. Korlátozott környezetben A vég kezdete és a Szándékos pusztítás kerülhetnek még kezünkbe az azonnalik közül, ha masszív lényírtásra van esetleg szükségünk.

kifejlett_xenomorfA lények terén jobb a helyzet: itt találunk bőven kemény darabokat. Ott van például a felújított Csáp-istenség, mely a forrásimmúnis lapok kivételével minden eltakarít az asztalról, de egyszínű pakliba nála is durvább Okulüpaj, aki akár önmagában is eldöntheti a meccset egy jó pillanatban. Akár ingyen is érkezhet a legnagyobb xenó-srác, a Kifejlett xenomorf, aki a gyors paklik ellen brutális asztaltakarítás, de szintén szépen csipegethet az asztalról a Xenomorf harcos, valamint ha nincs lap a kézben, akkor a Xenomorf vadász is el tud távolítani egy kártyát.

A thargodanok a kimondhatatlan nevű Ouitmlenben bízhatnak, na meg persze Bagharban, akit ekkora méretek (és ár) mellett nem szívesen passzivizálgatunk, ám a Térkapu megjelenése óta már ez is megváltozott, hiszen optimális esetben ingyen kirakva az első körben már ezt a luxust is megengedhetjük magunknak. Ami pedig a többi etnikumot illeti: az ében íjászok Monneorral, az éjfattyak pedig Glu’Glivar, a megsemmisítővel vehetik kezelésbe az asztalt.

nagyobb_atokpiramisA 33 százalékban leszedés Arc, illetve a Káoszgyilkos leginkább korlátozott formátumokon juthatnak szerephez (utóbbira ez különösen igaz), Martian és az egykoron spoilernek számító Raska duójának pedig leginkább Zarknod börtöne mellett lehet mostanában létjogosultsága – oda azért egyáltalán nem rosszak. Keltető mellett Ruh Nestah, az átok lehet sok helyzetre optimális megoldás (a szinte leszedhetetlen Augurt például igen szépen kikapcsolja), és ha már átok, a Nagyobb átokpiramisról sem szabad elfeledkeznünk, mely álmokkal és dermesztésekkel tartja sakkban az ellenfelet.

Végezetül két asztalon maradó lapot osztanék még meg veletek. Az egyik a Talbot kínja, mely a dobatás mellett mérgek és dermesztésjelzők osztogatásában is első osztályú, a másik pedig a Zarknod érintése, melyet korlátozott formátumon vethetünk be esetleg a zavaró lapok kikapcsolására.

Az 5 legjobb Chara-din leszedés, szerintünk: Neuroblaszt, Ősi praktika, Kifejlett xenomorf, Ouitmlen, Okulüpaj

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Chara-din leszedések közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

13 thoughts on “A HKK legjobbjai – Chara-din leszedések

  1. Szépen összeszedett lista, Bagharhoz tennék hozzá annyit, amit az enyészvarázs kapcsán is megemlítettetek, hogy nem csak a leszedős képessége, hanem áramlása miatt is szeretjük. Nálam a Kifejlett Xenó a No.1, de a Neuroblaszt is brutális korlátozás mellett.

  2. A vér kötelez?
    Járj ellen nem rossz side, de tárgy ellen is biztosak lehetünk benne hogy egyért jön.

  3. Járj ellen ugyanolyan gyenge, mint egyébként. A saját idézési költségét, azaz az alap idézési költségét csökkenti, tehát ha már van lapja az ellenfélnek, amit le kell vele szedni, akkor már drága muri lesz mindenképp.

  4. “A thargodanok a kimondhatatlan nevű Ouitmlenben bízhatnak” Egyszer mikor megidéztem Baghart a démonúrat, elárulta Ouitmlen igazi nevét: úgy kell ejteni hogy, ódzsútlimen.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.