Vendégcikk – Magirox az Amatőr Ligában

Balog Dávid írása az újonnan feltámadt hordaparancsnokról.

A Gemin Erdejében megjelent Magirox csatlósa új életet lehelt a Magirox pakliba. Olyannyira, hogy a Dungeon decemberi hagyományos versenyét egy ilyen deck nyerte Dömény Balázs révén, de Balog Dávid is szép eredményt ért el vele az Amatőr Ligában. Tőle olvashattok most egy bemutatót a 15 ritkás változatról.

A Gemina Erdeje kiegészítőben számos követős pakli kapott új lapokat, tápokat. Némelyiket erősebbnek, némelyiket gyengébbnek gondolom. Amikor a Beholderes frissen bontott versenyen bontogattam a kiegészítőket, már akkor megakadt a szemem azon a lapon, ami miatt összetettem ezt a paklit. Noha oda nem fért be, de tudtam, hogy a paklijában igenis sok keresnivalója lesz.

Első blikkre nem nagy durranás. Ám, ha belegondolunk, hogy ingyen előkereshető, ingyen kirakható, ad 1 lapot (eddig egy nerf előtti Veszettség) és minden élőholtunk aktívan jön játékba, ráadásul leszedni sem egyszerű… akkor igenis megéri belefektetni azt a 3 ÉP-t és 2 nekront. Úgy gondolom, a Magirox csatlósa miatt érdemes mostantól Magirox-szal játszani, hiába 3 lappal kezdünk, nagyon nagy előnyt ad a lap. Nézzük sorban: kiteszem ezt a lapot, leveszek egy jelzőt, kapok egy aktív csontit. Pontosan ez a gondolat futott át az agyamon már a frissen bontotton: „Hát csináljunk belőle Zanszilánk decket!!!”

Miért is ne? Hisz van egy passzív lapunk és egy aktív csontink, valamint a manáról sem kéne megfeledkezni! 3 zanszilánkkal a zsebünkben már igazán el lehet kezdeni a pörgést.

Ha Zanszilánk pakliról beszélünk, nekem a piros az, amit alapból belerakok. Még szintén a frissen bontott versenyen feltettem saját magamnak egy kérdést: „Tehát az első körömben, ha van a kezemben Zan-tágítás, akkor húzhatok összesen már 5 lapot kör végén? ” Nem is beszélve arról, hogy ezt már valószínűleg egy lényből fogjuk hozni, amit netán áldozunk is neki, tehát rögtön 4 lap a kezünkbe kerülhet. Apropó lény… itt lenne érdemes szerintem megemlíteni a Gemina Erdejés gyakori motyogót, a Néma kollégát, aki akár a Yeti csemete kistestvére is lehetne. Ugyan önmagában annyira nem jó, de mivel nagy eséllyel lesz egy Csatlósunk, így őkelme is aktívan jön játékba, cantrippel. Úgy hiszem, nem kell magyarázkodni miért tettem be nagyjából ötödik lapként a Néma motyogót. De ne térjünk el a piros színtől. Tűzrakás lett a következő, amit betettem. Sajnos mivel gyakori és nem gyakori lapokból igencsak szűkölködnek a Zanszilánk counter lapok, ezért kénytelen voltam inkább olyan lapokat beletenni, amik igencsak zavarják az ellenfelet és azonnal le kell, kvázi kötelező leszedni, ezzel nyerve egy kört magamnak, hogy hozhassam a brutál lényeket. Belefért még 3 Sötét mágia is, mivel játszottam nagy IK-jú lénnyel (amit rendszeresen behúztam, noha 3 van benne). De emellett termeli a Varázskert is őket.

Második színnek csak Halafír miatt a Rhatt-ot választottam. 4 lap, melyből 2 kézbe, 2 gyűjtőbe kerül. Megjegyzem, nekem még előnyös is volt, hogy oda került, ugyanis tudtam mit semmizni Magirox képességének, vagy akár Nekromanta pálcával kombozva alkottak jó párost. Nem sok leszedést tudtam találni, de tettem még be Rhattból is Elemekre bontást. Valahogy nem zavar, hogy 2 mana. A pakli majdhogynem elfut 0 manából is, így helyet kapott ő is.

Mivel említettem, hogy nincs sok counter, ezért máshogy próbáltam megoldani ezt a helyzetet… ebből az apropóból került bele az Agyroppantó ganüid. Nem sajnáltam feláldozni permanenst, 10 kezdésből 9-szer összejön legalább 5-6 permanens az asztalra az első körben. És az ellenfélnek mindenképp fájó lesz elveszteni a manáját. Ez az a lap, amikor már nem kételkedtem, hogy Rhatt vagy nem Rhatt. Emiatt a két lap miatt már bőven… bőőőőőőőőőven megérte játszani.

Harmadik színem zöld lett. Zanpók. Kisebb gyógyító szentély, ami szintén egy olyan lap, hogy meg kellene oldani, különben sosem ölnek meg. És tettem be 2 Varázsborsót is!

Szerintem nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, hogy a negyedik szín ebben a pakliban a fekete. Talán ebből a legszegényesebb a felhozatal. A Pálca, ami igazán beleillik a pakliba, de próbáltam használható lapokat is beletenni. Tehát tettem is bele 3 Nekropoliszt, 1 Reanimációt és egy kicsit gyengén muzsikáló lapot is, a Nekromanta lordot. Nem fér ki első körben sajnos. És akkor ezzel minden hátrányát elmondtam. Ugyanakkor beletettem, mert kevés volt még mindig a leszedés a paklimban, és szükségem volt egy olyan lapra, ami körönként le tud szedni. Valamint beletettem 2 Áramló krabbert, nem feltétlen az áramlás képessége miatt, hanem mert hálós és durván büntet.

Sajnos szót kell emelnem egy lapról, melyről azt hittem sztár lesz, de sajnálom Dév… Az Alanori piac totális bukás volt ebben a pakliban, sajnos egyszer tudtam használni, pedig Zanszilánk a költsége és a képesség költsége is. Egy Elektrát vettem ki alóla. A Liga versenyen összesen 4-szer játszottam ki, de értelmeset nem tudtam vele cselekedni. Szerintem több kraft van a lapban, egyelőre úgy néz ki, hogy Zanszilánk pakliba nem illik bele. Vannak mindig jobb lapok a kezedben is és nem szorulsz arra a másik 4 lapra.

Nos… hogy volt-e alternatíva? Igen, volt! Sokat töRPrengtem a barna színen, Johann, a jó apa és Tirik-hun gladiátor miatt. Esetleg a Földet rá! nevű csoda lap miatt. Nagyon sok jó barna zanszilánk lap van, ha nem 15 ritkás lenne a formátum, akkor lehetséges, hogy barnával tettem volna össze, ugyanis 2 reakció is zanszilánk. Valamint a Moa harci gép megint csak egy olyan lap, hogy ha ellenfelünk nem tud rá mit reagálni, akkor elmehet alukálni.

Amin még gondolkoztam, az a kék volt, leginkább kettő lap miatt. Gosan tipikusan olyan lap, hogy… jó-jó, de kezdőkézbe ne lássam. Szép dolog, hogy termel egy növénnyel 7 manát, de akkor marad egy lap a kezemben, lehet azzal nem tudnék megindulni. De megint csak, ha nem 15 ritkás lenne a formátum, akkor elgondolkodnék rajta, ezután mehetne is egy Fókuszálás és máris színesebben látnám a helyzetet. A leszedős képessége is úgy szólván eléggé jó… lenne, de megint 2 lap leszed 2 lapot. Hmm… akkor már inkább az Elemekre bontás.

A Kárhozott bájolás miatt viszont nagyon nagyon nagyon nagyon érdemes volt elgondolkodnom a kéken. Csak szerintem brutális ez a lap? Kivesz bármit az ellenfél kezéből és kirakja az asztalomra. Egy ilyen pakliba biztos jobb, mint az új Geminás Bájoló, mivel első körben meg tudom ezt tenni, akár a kulcslapot kivenni az ellenfél kezéből, akár csak egy nagyot ütő lényt kivenni ez a lap tökéletes.  Egyébként magát a paklit nem zavarja a háló, képes nyerni elég nagy rátával. A Bilincs és a Börtön, ami igazán megfogja. Vagy egy erős kontroll esetleg, bár ez 15 ritkáson nem nagyon fordul elő.

A paklilista (15 ritkás formátum)

követő: Magirox

1 Alanori piac
3 Zan-tágítás
3 Sötét mágia
2 Tűzrakás
3 Vérgólem
3 Trebor kalodája
3 Elemekre bontás
3 Halafír
2 Alanori aréna
2 Agyroppantó ganüid
3 Néma motyogó
1 Reanimáció
2 Nekromanta pálca
3 Nekropolisz
3 Nekromanta lord
2 Áramló krabber
3 Magirox csatlósa
3 Zanpók
2 Kisebb gyógyító szentély
2 Quwargya
1 Kifejlett sárkánykígyó
3 Varázskert
3 Ifjú sárkánykígyó
2 Varázsborsó

58 lap

Balog Dávid

10 thoughts on “Vendégcikk – Magirox az Amatőr Ligában

 1. Erdekes, jo cikk!
  Kivancsi leszek a Magirox (valamint csatlosa) tovabbi sorsara… en drukkolok neki, hogy egy kellemes szinfolt maradjon a metaban (amibe akar meg a Kilenctagu maszkos banda is befer!)

 2. Mindig jó pakli leírást olvasni.
  Agyroppantó ganüid, hogy működött játék közben?
  Illetve ilyen zanszilánkos pakliba, szerintem a zantalanítás mindenképp beférős lap.
  A héten remélem megküzdetek ellene 😀

 3. Komolyat toltunk a ligában (döntetlen lett), bele sem gondoltam hogy ilyen sikeres decket lehet a csatlósból csinálni.

  Az ősi bölcsesség+hamis vacsora kombónál annyival jobb hogy ha megcounterlik a csatlóst akkor is kapsz minimum 1 zanszilánkot ingyen.Maga a ZSZ deck szerintem biztosan jobb lenne rúnával vagy mezővel (Baranya Tomi megy rendszeresen kiváló köröket vele), mert elég egy járj és csomagolhatsz. Hagyira meg molluszkkal nyilván jobb lenne. De a 15 riktásra telitalálat, gratulálok az ötlethez.

  Pár kérdés:

  – ha már van halafir, a kreátor tükrét próbáltad? esetleg erre a vonalra ráfeküdni pld. erős kijátszáskori képességekkel vagy csak cantrip permanensekkel (mint a néma motyi)?

  – zan szertartás nem eszméletlen amúgy ebbe a deckbe? Csak az áramlása miatt beférne…

  – volt benne elég leszedés?

  – ha már van tűzrakás : varkaudar fetisiszta vagy zan-csemetét próbáltad?

  – Hol a bíborhold? Kappa

 4. Huha elsőre elég sok a kérdés 😀
  Nos…

  T0as:
  Az agyroppantó ganüid szerintem eszméletlenül működik, abból mindenképp 3-at fogok ezentúl betenni. Mint írtam, sok lap kifér, innentől kezdve nyugodt szívvel áldozok. Az ellenfelemnek (ha az első lapja nem leszedés) akkor nem igen lesz 1 lap után manája.

  Zantalanításról annyit, hogy fölösleges volt. Nem kockáztathatok, hogy “ha játszik ZSZ lappal…” ennél egyszerűbb leszedést akartam mindenképp. Huzat egyet… na bumm, akkor sem éri meg.

  Katu:
  Sárga sajnos nem fért bele. pedig ott is vannak jó lapok, pl Mogokok őrülete.

  A Zan szertartás eszméletlen persze, de most úgy gondoltam, hogy a Sötét mágia egy jobb választás lenne. Lassú játékra rendezkedtem be, mint ahogy látszott is, 2 döntetlenem lett.

  Leszedés szerintem volt benne elég. 14 leszedés van benne mindennel együtt, ha a csábítást és a tűzrakást is annak számolom, hiszen miért is ne lehetne?

  De igen, a fetisiszta eléggé jó lenne bele, DE… 15 ritkába nem igen fér bele…

  A bíborholdat meg most kihagytam, noha tényleg jó lap ligára 😀

  Egyébként megcáfolnálak, Hammer time versenyen kaptam 2 Járjat is, egyik Dolák Viktor Járja volt, ellene igencsak tudtam állni a sarat, sőt, még nyertem is.
  Másik Járj Abbas Krisztiáné volt egy jó kis Kragoruval megspékelve (sajnos 😛 ) muszáj volt betörnöm a követőt, kézben elég jól álltam, volt nálam 2 kiférős counter. Lent egy kikeresett csatlós, plusz hátul egy csonti. Ő az első körét (ha jól emlékszem) elpasszolta, ezt tettem én is 1 manából. (megjegyzem… lehet hogy kirakott egy Manapilont, annyira már nem emlékszem). Tehát fityegett 2 counterem, voltam 2 ÉP-ben. Első lapja egy Fagyföld volt, én meg csomagoltam szépen…

 5. Jó meccset toltunk Dáviddal. Az utolsó körben ha bármit húzok kánteren kívül akkor talán tudtam volna nyerni, de nyilván kántert húztam. Szerintem túlságosan nem zavarta a járj egyébként, végig hátrányban játszottam.

 6. Bocs Katu, ezt benéztem 😀 , más lapra gondoltam hirtelen. Amúgy ez a deck bírja, szarrá pörgi a víziót is. Az más, hogy a gyűjtőgent elég sok pakli nem bírja.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.