Paklileírás – Kalandozók a blogos versenyre

Rohanjuk le ellenfelünket kalandozókkal, vagy kombózzunk, ha úgy tetszik.

Sokat gondolkoztam azon, vajon milyen paklit lehet építeni egy olyan versenyre, ahol a ritkákra csak hébe-hóba lehet számítani. Arra jutottam, hogy az ember vagy összehoz egy kvázi egylapos paklit a négy színből, megtámogatva persze a legerősebb gyakori és nem gyakori lapokkal, és kontroll(olo)zgat. Vagy egy olyan koncepcióra összpontosít, melynek alappillérei gyakori lapok. Nem kell sok ész hozzá, hogy beugorjon a kalandozó pakli, hiszen rengeteg hasznos nem ritka kártya jelent meg mostanában hozzá, így el is döntöttem, hogy egy ilyen decket fogok megosztani veletek.

A narancssárga kártyát mindig körültekintően kell kiválasztani. Az opciók között szerepelt a Törpe-gnóm Glion, a Lépéselőny és A kalandozók védőszentje. Végül az utóbbit választottam, és inkább egy hordásabb/kombósabb vonalat erőltettem, mint a törpés-gnómos kontrollt.

A négy szín kiválasztása sem a legegyszerűbb, hiszen az utóbbi versenyeken is láthattunk sokféle összeállítást kalandozókból, szinte az összes színkombinációból. Lássuk az általam preferált összeállítást.

zokneenhoAz első színnek a fehéret választottam, a fő ok a kombós vonal volt. Igaz, hogy a Crimson barátunk nem gyakori és csak kettőt használhatunk belőle, de ezt majd egy-két kereséssel kompenzáljuk. Az alap fehér hordakalandozók nem maradhatnak ki a pakliból. Zokneenho-t senkinek nem kell bemutatnom, illetve Cyron barátunk sem mai bútordarab. Mivel ők gyakori figurák, mehet belőlük a maximális darabszám. Egy Arkhon, a vezér is beférhet, az olcsóbbítása fontos lehet egy esetleges követőlövés után. Valamint még egy Páncélos lovagot is csaptam a pakli mellé, ezzel elősegítve a maximális ütésszámot. A fehér szín tartogat még számunkra egy jó kis varázslatot, ami gyönyörűen feltölti a kezünket, ez pedig a Spektrális manipuláció. Már majdnem végeztünk az első színűnkel, hiszen már csak két darab lap volt elég jó, hogy beválasszam a keretbe. A Tudatkutatás egy egy manás keresés. Meccsfordító lehet, mert kijátszása után a számunkra megfelelő kalandozót tudjuk kikeresni a paklinkból. Plusz lapok miatt egy Bölcs tanító is beférhet.

A második szín is szinte magától adódik. A Fairlightot kötelező beválasztani a négybe, mert olyan lények a hívői, mint Danielle Wildrose, aki igencsak el tud látni minket manával, ráadásul maga után még a lapot is visszaadja.  Hasonlóan fogunk örülni a másik nőszemélynek, Dolóreznek. Ez a kannás hölgy igencsak jó lesz majd hozzánk. Szinte bármit megtesz, amit csak kérünk tőle, méghozzá minden körben. Ha már a sárgánál vagyunk, ne felejtsük ki a kötelező védelmi szekciót: Cselvetés és A gyenge ereje. Igaz, hogy kevesebb counter lesz a versenyen, tekintve, hogy az értelmes counterek nagy része ritka, de azért szerintem örülni fogunk a Gyengének, hiszen Cselvetések tuti lesznek. A végtelen manahatalom miatt még két Manaregeneráció is bepottyan a pakliba.

halafirHarmadik színnek a Rhattot választottam. Ennek fő oka Halafír, aki egy nagyon hasznos kis kalandozó. Szép kis lapelőnyt fog a konyhára juttatani nekünk, és ha valami olyat dobunk a gyűjtőbe, amit bánunk, még mindig ott van Crimson, aki segíthet. Tudatkutatással megéri őt is keresni. A most megjelent Mikkeldorfot is biztos, hogy használnám, szépen meghízlalja a többi kollégáját, de ha felgyűlik a mana, ő maga is szépen oda tud sózni. Védelemből sosem elég, így fűszerezzük meg néhány Peppével az egészet. Ja és majd elfelejetettem, az egyik legerősebb gyakori varázslatot, a Kegyetlen napot. Ne tétovázzunk használni.

Az utolsó szín a barna lesz. Dharosz lesz itt a nagyfiú. Szépen megtermeli a lényeket, és utána megpakolgatja őket izmokkal. Ezen kívül a Talpig vasban is nagyon jó barátunk lesz, persze a keresése miatt. A ritkák közül a Törpe hőst ajánlom, és hozzá a kötelező Moa homokfutót, valamint a kötelező Vlagyimir szekercéjét. A maradék néhány helyre én egy Ősi legendákat és egy Csodatevő Fenyő Zoárdot pakoltam be.

A pakli

követő: A kalandozók védőszentje

kalandozokvedoszentje3 Halafír
3 Cyron
3 Zokneenho
1 Páncélos lovag
3 Spektrális manipuláció
3 Cselvetés
3 A gyenge ereje
2 Manaregeneráció
3 Kegyetlen nap
1 Arkhon, a vezér
2 Mikkeldorf
2 Crimson
2 Peppe
2 Danielle Wildrose
2 Dolórez
2 Dharosz
2 Talpig vasban
1 Törpe hős
1 Moa homokfutó
1 Csodatevő Fenyő Zoárd
1 Vlagyimir szekercéje
1 Tudatkutatás
1 Ősi legendák
1 Bölcs tanító

Probálgassátok, gyakoroljatok vele lámpa ellen. Nagyon be tud pörögni, ha egy kicsit is jól húzunk. De ha van meglátás, szívesen veszem.

Varga Károly

3 thoughts on “Paklileírás – Kalandozók a blogos versenyre

  1. A Kyorg tudást és fürkészt ki nem hagynám, ha ebbe az irányba indulok. Gyenge ereje inkább side. Persze nálam a lépéselőny a nyerő a követő mellé, sztem egyszerűbb varázslatok nélkül játszani, ezáltal elkerülvén a borzalmas húzásokat.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .