Interjú – Szatmári Bálint, a hónap legjobb amatőr játékosa

Bálint két legjobb amatőr címet is szerzett januárban – vele beszélgettünk most.

Mindig örülünk, ha rég nem látott arcokat fedezhetünk fel a versenyen: Szatmári Bálint például nemrégiben közel két év kihagyás után tért vissza a HKK-s életbe, méghozzá nem is akárhogy, hiszen januárban a Dungeon és a HKK Blog versenyén is megszerezte a legjobb amatőr címet. A szombati ábécés megmérettetés után beszélgettünk vele.

HKK Blog: Szia Bálint! Gratulálunk az ebben a hónapban szerzett legjobb amatőr címeidhez, kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Szatmári Bálint: Sziasztok! Szatmári Bálint vagyok (Szata/Szati), 16 éves, egyelőre még gimnazista. Másfél éve úgy döntöttem, hogy befejezem a játékot, mivel elég ritkán jutottam el versenyekre, néha még a havi egy sem jött össze. Szerencsére ez azóta változott, és mostantól sokkal aktívabban részt tudok venni a játékban, mint gyűjtő és versenyző.

DSC06903

HKK Blog: Mindig jó visszatérő játékosokat látni a versenyeken. Mennyit foglalkoztál a HKK-val, amíg nem játszottál aktívan? Követted az eseményeket? Számítottál egyáltalán arra, hogy egyszer még visszatérsz?

Szatmári Bálint: Őszintén szólva mindig is reménykedtem, hogy egyszer lesz lehetőségem a visszatérésre, de mint már Dumbledore is megmondta: “Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” Ennek ellenére egy novemberi estén eszembe jutott a minden évben megrendezésre kerülő frissen bontott paklik versenye, ahova aztán el is mentem, és úgy megtetszett a játék, hogy nem tudtam megállni, hogy ne folytassam. Ami pedig a kihagyott korszakot illeti, még mindig van olyan, hogy valaki mutat egy Zanszilánkos ritkát, amit ott látok először. 😀

HKK Blog: Miben változott a leginkább a játék azóta, hogy ideiglenesen abbahagytad (már ha változott egyáltalán szerinted)?

Szatmári Bálint: Összehasonlítva az előző éves állapotokkal, ég és föld. Teljesen más paklik uralják a mezőnyt, begyorsult a játék, nem a 30 counteres kontrollok dominálnak, hanem mindenfajta elképzelés labdába rúghat. Jó pár akkoriban nagy spoilernek számító lap véglegesen eltűnt az asztalokról, már csak korlátozott formátumokon találkozni velük, pedig régebben a fél karomat odaadtam volna értük.

DSC06895

HKK Blog: Mire építettél pakliddal a szombati versenyen? Melyek voltak a kedvenc, leghasznosabb lapjaid?

Szatmári Bálint: Meglepett, hogy ilyen jó helyen sikerült végeznem, pedig sok helyen hiányosnak és átgondolatlannak érzem így visszatekintve, ámbár voltak pillanatok, amikor nagyon meggyőzően teljesített. Leginkább a dalokra mentem rá, és közülük is A pénz dalát tudnám kiemelni, ami gyakran meghozta a kívánt erőforráselőnyt, emellett Augur okozott kellemes meglepetést, aki gyakran lerombolhatatlan kőfalként állt az őrposztban.

HKK Blog: Mesélj kérlek a hat forduló kulcsmozzanatairól!

Szatmári Bálint: Az első fordulóban rögtön megkaptam egy olyan decket, ami tele volt anti-mágiával és drágítással. Ezen az elszomorító tényen a förtelmes húzásom sem segített így – bár tartottam magam egy ideig – lassan egy Íjászképzővel termelt Ében íjász-sereg elsötétítette felettem az eget. Ezután szerencsére hamar elérkezett a fordulópont, mert a következő négy fordulót sikerült hoznom. Azt is meg kell jegyeznem, hogy ezalatt nagyon korrekt és szimpatikus ellenfeleim voltak, akik ellen még veszíteni is élvezetes lett volna. Az utolsó fordulóban jól elhúzódott az első kör, de mivel ellenfelemet végig sikerült védekezésre kényszerítenem, így idővel megérkezett egy lap, amivel be tudtam fejezni a kört. Egy jó kis 40 perces meccs után így nekikezdhettünk a következőnek. A másodikban meglepően gyorsan kiterült és nem volt rá megoldásom, így X-elnünk kellett.

DSC06885

HKK Blog: Ez volt az eddigi legextrémebb versenyünk. Neked hogy tetszett a formátum?

Szatmári Bálint: Ki merem jelenteni, hogy ezek a versenyek, ahol is a szabályok kitörnek a megszokott, szürke korlátokból, egy teljesen új színt hoznak a játékba, és maga a pakli összerakása is már egy kisebb-nagyobb akadályt okozott, ami úgyszint eltér a hagyományos deckek összeállításának monotonitásától. Csak bíztatni tudok mindenkit, hogyha bárkinek jó ötlete van ilyen téren, azt küldje be a Blognak.

HKK Blog: Mik a HKK-s tervek az idei évre vonatkozóan visszatérőként?

Szatmári Bálint: Mint már említettem, nem szoktam előre tervezni, de amit mindenképpen szeretnék megvalósítani, az az, hogy minél több játékost tudjak megismerni, és egy saját gyűjtit összehozni, hogy ne mindig szegény versenytársaimtól kolduljak, mint ahogy eddig tettem, és még előreláthatólag egy-két hónapig fogok. 😀

HKK Blog: Köszönjük az interjút! Gratulálunk még egyszer és további sikereket kívánunk a jövőben!

Szatmári Bálint: Én is köszönöm és mindenkinek jó játékot kívánok! (u.i.: Csááá Robi, Barti, benne vagyok a TV-ben!!)

Csető Zsolt

6 thoughts on “Interjú – Szatmári Bálint, a hónap legjobb amatőr játékosa

  1. ááá végre van egy celeb haverom 😀 autogrammot ne meerj senkinek se adni elöttem!

  2. ” de mint már Dumbledore is megmondta: “Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” Ennek ellenére ”

    Tyűűű öcsém…

  3. Grat Bálint a szép eredményekhez!

    A multkor az egyszínen a lépéselőnyös tharr dekkeddel lemákoltál, azért még jövök egy visszavágóval 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.