A HKK legjobbjai – Raia counterek

A kategória legjobb színéhez, Raiához érkeztünk, ahol a játék legjobb counterei lapulnak.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. Első körben a counterekkel foglalkozunk, Raia következik a sorban.

az_eros_erejeHa úgy indulunk neki a pakliépítésnek, hogy csúcscounterekre van szükségünk, akkor igen valószínű, hogy a fehér szín felé fogunk nyúlni első körben – mennyiségileg ugyan nem a legjobb a kínálat, ám a minőség, na az felülmúlhatatlan. Az erős erejét senkinek sem kell bemutatni: immáron több mint tíz éve a legjobb lap az első három körben, ami bármit képes megfogni, az Istenek Viadala óta ráadásul egy kötelező társa is van a felújított Solisar aurája személyében, melynek ugyan látszólag rengeteg apró hátránya van, gyakorlatban azonban a játék talán legjobb countere, amely a harmadik kör után is szinte bármit megfog, mindössze két varázspontért.

Szintén ennyiért fog, ráadásul bármit és ősmágiásként az új Panatán csillapítás, melyre side-lapként mindenképp számíthatunk. A varázslatcounterek közül az örök klasszikus Manacsapdát kell megemlítenünk, amely a lapok olcsóbbodásával bizonyára sosem fog végleg kikopni, meg persze a hasonló nevű Szilánkcsapdát, melynek ereje zanszilánkos idézési költségében rejlik – a megfelelő pakliban “ingyen” counterelhetünk vele. A jelenlegi legjobb fehér counterek sorából nem hagyhatjuk ki  a Triniganos paklikban rendre felbukkanó Trinigan bemutatóját sem, mely az asztalon maradó lapok remek (és jó esetben olcsó) ellenszere.

solisar_aurajaA régebbi darabok között turkálva rálelhetünk a Nyugalomra, mely az első három körben fixen egyért megfog bármit, ami még mindig nem hangzik rosszul, a hátránya azonban rendre elriasztja a játékosokat – jogosan. Talán Raia követője mellé ki lehetne próbálni, hiszen ott nem okoz laphátrányt. Korlátozott formátumokon sem nagyon van már esélye ellenben az egykoron igen jól muzsikáló Hiei ellentámadása és a Légy méltó magadhoz párosának: kettőért varázslatot counterelni ma már olyan biznisz, amit nem nagyon éri meg bevállalni. Az ünnep nyugalmát ellenben még nem húznánk ki végleg a listáról – egyért talán még szerephez juthat valamilyen speciális környezetben, ráadásul hatást is fog.

Lény-alapú countere nincs sok a színnek, és a Hópárduc sem képvisel már akkora játékerőt, mint amekkorát eleinte láttunk benne – manapság már csak akkor férhet be a Raia követős pakliba, ha nem hagyományos formátumon próbálkozunk vele. Végezetül pedig két épületről, az univerzális Buborékvárosról, valamint a kizárólag az építmények védelmére alkalmas Rejtőző faluról kell még szót ejteni – előbbinek egyszínű versenyen még lehet talán keresnivalója, utóbbi azonban mindig is egy igen esetleges kártyának számított, így jobb, ha elfelejtjük.

Az 5 legjobb Raia counter, szerintünk: Solisar aurája, Az erős ereje, Szilánkcsapda, Panatán csillapítás, Manacsapda.

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Raia counterek közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

12 thoughts on “A HKK legjobbjai – Raia counterek

 1. Van még egy lény alapú countere Raianak, az agyonhasznált Kristálymágus 🙂 Elég, ha annyit tudunk róla, hogy létezik, annyira rossz 😀

 2. Amúgy a Nyugalom szóba is jöhet a következő blogos versenyen, top lapcountere annak a környezetnek 🙂 A legjobb, ha többet is ki tudunk játszani egy körben, így a hátrányát csak egyszer kapjuk meg :).

 3. Van még két közepesen használható raia counter, Az angyali közbelépés és a Thu’zad látomása. Az első két, a második három hasznos dolgot is csinál 2 VP-ért, igaz, a 2. hátránya elég húzós, azt max az ellenfél körére j tartogatni, sokadik counternek.
  Az angyali közbelépés ráadásul az ellenfél körében is az asztalra pattinthat egy tömeges csúnyaságokat csináló lényünket.

 4. Erdős Viktor: Épp vörösödik a fejem, miközben arra gondolok, hogy Vasvári Isti tavaly egyszer kristálymágussal igen durván megszívatott, ami végül a dobogómba került itt Pécsett…

 5. Szerintem is jobb a manacsapda. Bár nem vagyok nagy szakértője a témának, de ha kialakul egy counter-csata, akkor sosem önmagában kell vizsgálni egy-egy ott használt countert, hanem mindazt a 2-3-at együtt, ami a kezünkben van. Ha így nézzük, jobb a manacsapda, ami ráadásul vígan elfér a trinigan lapokkal, a szúnyogirtással, míg a szilánk “akad” kicsit.

 6. Jelenleg az erősorrend nálam és a D-ben:

  Erős ereje, Solisar aurája, Manacsapda, Panatán csillapítás, Szilánkcsapda.

 7. A Manacsapdát én annyira nem szeretem, mert csak countercsatákban, védekezésre jó (és szökőévente triniganozok), a Szilánkcsapda nekem jobban működik, a laphúzása is gyakran segíthet, mondjuk többször is használom.

  A Raia kontrollomban mondjuk mind az ötféle vígan megfér 😀

 8. Manacsapdának van esélye rá, hogy 0 körös counter tud lenni + jelenlegi spell árakat elnézve későbbiekben sem lesz drága. Alap counter.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.