#napikombó

És neked melyik a Kedvenc kártyád?…

tercRég jelentkeztünk már #napikombó rovatunkkal, melyben olyan kombókat mutatunk be, melyek sokkal inkább viccesek, mint versenyerősek, egy-két gondolatot azonban mindenképpen megérnek. Most egy régen versenyeken is eredményesen forgatott kombinációt melegítettünk fel nektek!

Kedvenc + Terc

A Terc nem egy mai darab: vannak olyan játékosok, akik még meg sem születtek akkor, amikor ez a lap megjelent. Ha azonban teljesül a kijátszási feltétele, akkor olyasvalamit tud, ami a mai napig beteg erősnek számít: mindössze 2 VP befektetést követően kitehetünk ingyen három lapot a kezünkből. Egy apró bökkenő azért van: hogy lesz három ugyanolyan lapunk? Hát Kedvenccel, amiből szerencsére már új verzió is akad!

Akedvenc kombó persze nem olcsó, hiszen 7 VP-be kerül, amit Kyorg ősmágussal ugyan le tudunk csökkenteni 6 VP-re, ám ha Lassan járj!-jal is be akarjuk védeni magunkat, akkor ugyanott vagyunk, ahol indultunk. Még szerencse, hogy a jó öreg Sötét mágiával pont tudunk magunknak 7 VP-t termelni a második körben, így már ficcenhet is az asztalra három Óriássárkány, Furmányos pegazus, vagy bármi, ami szimpatikus. (Igen, nem csak fix költségűt tudunk vele kitenni!) Viszont a Kedvenc csak fix költségű lapot keres ki – sebaj, egy szett Jagumir is jó lesz! 😀

Ha igazán maximalisták szeretnénk lenni, akkor Mardakor bölcsből beteszünk egy negyedik példányt is a kitercezni kívánt lapból, hiszen a Kedvenc miatt egyet amúgy is ingyen tehetnénk ki, így valójában négy lapot is kitehetünk ingyen.

Ti mit raknátok ki a kombóval?

Csető Zsolt

14 thoughts on “#napikombó

  1. A Kedvenc sajnos fixet keres 😦 de 3 Halalelemental vagy Oriaslovas masodik korben eleg jo 😛

  2. Sok a ha az egyenletben…

    Ha még össze is húzod, utána meg kapsz egy most már eleget.

    Ennyi erővel a Hármas idézés is prémium… ja nem

    Ezerszer inkább egy Aranytigrincs…

  3. 3 tengermély urát amivel 3 álomhozót rakok játékba amivel a gyűjtőben lévő lények közül bármit 🙂

  4. Zsolti, sztem a regi Kedvencre gondolsz (az uj max 5-ös fix.-eset keres, es egyet nyomhatunk meg ingyen)

    Az ujjal összeesküvést/szövetséget érdemes megnyomni, vagy a jopofa 4 darab Shomori tuzecsket 🙂

  5. Folrangot hoztam ki annak idején (kb. 11 éve) Most már akármi jó ami 7-et tol (mármint ha létrejön), még Bazmaon gyilkosa is.

    Egyébként viccnek az 5 követős deckbe breaktam egy Időgyorsítót megy egy Tercet. 2. körben Elenios követőjével kiraktam az időgyorsítót, aztán körönként 1 vp-ért kerestem 3 egyforma gólemet. Végül feljött a Terc is, igaz addigra már szarrá voltam nyerve.

  6. Az új Kedvenccel Furmányost hogyan szedhetünk elő? Az nem fix, max 5ös IK-ű 🙂
    @Katu: Az Időgyorsítót miért is “viccnek” raktad bele? Amikor kb. alap lap a legfőbbkövetős gólem dekkbe… A szarrá voltam nyerve meg milyen germanista mondatszerkezet,te atya világ… Örülünk,hogy te is megtalálod az örömöd a játékban… 😀

  7. A sötét mágia + kedvenc második körben a terc nélkül is win egy járj kyorg pakliban. De beteg nagyon a kombó.

    @Baloghpit: a terc csak asztalon maradó lapot tesz ki.

  8. Mellesleg van betegebb kombó is. Ráadásul egy lapos. Ma is használható, durvább is mint anno de sehol nem használják.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .