Versenybeszámoló – Kecskemét, július

Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról.

Ebben a hónapban a Nemzeti Bajnokság első napjára való felkészülés jegyében szimpla hagyományos formátumban hirdettük meg a délelőtti (háromjátszmás, side-os) versenyünket.

Hagyományos

A verseny 15 játékos részvételével indult és az alábbi paklik képviseltették magukat (zárójelben jeleztük, hogy melyik volt a pakliban az isteni szín).

Szabálylap

 • 2 Életenergia (Rhatt)
 • Zarknod bilincse (Raia)
 • Ősi rúna (Elenios)
 • Zarknod börtönében (Sheran)

Követő

 • Az együgyű (Fairlight)
 • Beldian (Fairlight)
 • Phukhi (Sheran)
 • Molluszk, az ócskás (Tharr)
 • A hét törzs főnöke (-)
 • Főparancsnok (Rhatt)
 • Kreátor követői (Molluszk, az ócskás + Az alvilág ura) (Tharr)

Egyéb

 • Lassan járj! + Sárkány úrnő (Dornodon)
 • Lassan járj! + Kragoru familiárisa (Dornodon)
 • Hegymélyi keltető + A kalandozók védőszentje (Sheran)

A mezőny nagyobb része használt követőt és sokféle deck felbukkant, egyik sem tudott domináns többségbe kerülni. A 4 fordulós versenyt végül Rokolya Norbert nyerte Életenergia kontrolljával (Rhatt). A második helyre Dönczi Krisztián futott be Zarknod bilincsével (Raia), és Ragó Norbert lett a harmadik Molluszk, az ócskás paklijával (Tharr).

1. Rokolya Norbert – Életenergia
2. Dönczi Krisztián – Zarknod bilincse
3. Ragó Norbert – Molluszk, az ócskás

(Tekintettel arra, hogy javában folyik a felkészülés a Nemzeti Bajnokságra, ezért a dobogósok paklilistáját, a játékosok kérésére, ezúttal nem tesszük közzé.)

Pörgős (beszűkült látókör) formátum

A délutáni pörgős versenyünkön beindult a tiltásdömping. Júniusi pörgősünk dobogós paklijainak minden lapját tiltottuk (a formátumon szokásos tiltások mellett). A versenyre 12 fő nevezett, és az alábbi paklikat forgatták a játékosok:

Szabálylap

 • Lépéselőny (Tharr)

Követő

 • Az együgyű (Chara-din)
 • Phukhi (Sheran)
 • Zuon, az ajándékozó (Fairlight)
 • A héttörzs főnöke (Sheran)
 • Mérgező rakshallion (-)

Egyéb

 • 3 Lassan járj! + Sárkány úrnő (Dornodon)
 • Ősi rúna + Teremtő rakshallion (Fairlight)
 • Ősi rúna + Mérgező rakshallion (Chara-din)
 • Hegymélyi keltető + A kalandozók védőszentje (-)

A győzelmet Merényi Tamás szerezte meg Lépéselőny tárgyas deckjével (Tharr). A második Dönczi Krisztián lett Lassan járj! + Sárkány úrnő hordájával (Dornodon), harmadik pedig Meszlényi Márk lett, Ősi rúna + Teremtő rakshallion paklijával (Fairlight).

1. Merényi Tamás (paklilista) – Lépéselőny
2. Dönczi Krisztián (paklilista) – Lassan járj! + Sárkány úrnő
3. Meszlényi Márk (paklilista) – Ősi rúna + Teremtő rakshallion

A Kecskemét Kupa állása az első fordulónap, azaz 2 verseny után:

 1. Dönczi Krisztián – 14 pont
 2. Merényi Tamás – 10 pont
 3. Meszlényi Márk – 4 pont
 4. Ragó Norbert – 4 pont

Versenyhirdető

Az augusztusi versenyünkre 5-én, vasárnap kerül sor a szokott helyen. Délelőtt a Nemzeti Bajnokság második napjára való tesztelés jegyében Isteni szövetség versenyt hirdetünk, a Fókuszálás tiltásával. Délutáni pörgősünkön pedig következik a beszűkült látókör II. fordulója (immár 6 dobogós pakli lapjainak tiltásával):

Tiltott lapok színek szerint | Tiltott lapok abc sorrendben

Továbbá tiltottak a formátumról kitiltott lapok, de Kragoru familiárisa használható, csak mellette nálunk nem lehet szabálylap (de önmagában, illetve más követővel kombinálva használható).

Nagy szeretettel várunk mindenkit a versenyeinken.

A Kecskeméti HKK Klub tagsága

Hírdetés

22 thoughts on “Versenybeszámoló – Kecskemét, július

 1. Gratula a helyezetteknek!
  A Norbi update nagyon bevált Kecskeméten, ahogy elnézem a dobogót!

  Az mondjuk kiábrándító – a pakli erejének szempontjából – hogy senki nem vállal Semleges csatamezőt hagyományoson.

 2. Nika, a seggszag érződik a kommenteden.
  Fogalmad sincs, miről írsz, de azért nyomod a hülyeséget, mintha muszáj lenne.

 3. wow… előszöris: grat a helyezetteknek

  off-topic: tényleg az a srác ironizál a kaposvári versenyek létszámával, aki kaposváriként az elmúlt 10en x évben nem volt kaposvári versenyen… 😀 várunk mindenkit a kaposvári versenyeken, ahol személyesen lehet meggyőződni a létszámról, adott esetben bekerülni a top3-ba, kinek mi az érdekes a játékból 😀

  sajnos a mező most tényleg nem az igazi, ha jól emlékszem az elmúlt 1-2 hónapban kaposvári versenyen is én próbáltam egyedül, és hát… nem működött.

 4. Csiga:
  Sorry, de 8 éve nem élek Kaposváron 🙂 De azért közel volt 😉 utoljára 2005.06.18-án voltam kaposvári versenyen, utána abbahagytam az aktív játékot, és csak 2013. decemberében voltam Pécsen versenyen 🙂 Ez van, ha az ember ha “vissza is jár”, azon a havi 1 hétvégén inkább a családjával van, mint egy fél tucat kockával… 🙂

 5. @Nika: szinten alulinak, sőt moderálandónak tartom az egész kommentfolyamot, ha szeretnéd folytathatjuk privátban, de már máskor is leírtam a véleményem neked a témában: ha nem jársz versenyre, nem szívesen töltöd a szabadidőd kockákkal, akkor mit duzzogsz azon, hogy hol hányan kik miért és milyen minőségben kártyáznak?

 6. Ma tuti telihold van. FB-n is előjöttek az ellentétek.
  Nem értem ezt az “elit” tagságot. Ha valaki hosszabban tag valahol annak erősebb a véleménye? Ezt olvastam ma Fb-n is, ott se értettem. Tehát, ha valaki 5 éve jár mondjuk a kaposvári versenyre, vagy játszik a hkk-val relevánsabb a véleménye? Minden csak egy vélemény, ha nem tetszik simán tovább is lehet görgetni. Kár vitatkozni azon ki kit kedvel, vagy kivel tölti az idejét, s miért. Nem értem miért kellene moderálni valamit, mert 1 embernek, vagy csoportnak nem tetszik. (Amíg az az ember normális hangnemben marad.)

 7. A vélemény olyan, mint a segglyuk:
  Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

 8. @János: egyetértek, ezért jeleztem h szerintem moderálható/moderálandó az egész thread
  @Robi: nincs semmi felé “elit”, arra próbáltam csak rávilágítani, h ha valaki vállaltan nem tagja a közösségnek, nem is szeretne az lenni, és évek óta nincs közvetlen kapcsolata a játékkal, a versenyekkel, akkor talán nem a legpontosabb információkkal rendelkezik az aktuális helyzetről. Nika ennek ellenére úgy 2 havonta minimum beleszáll valakibe. Abban igazad van, hogy 10ből 9szer valószínűleg tovább tekertem volna, de úgy látszik ez a tegnapi a tizedik volt.

 9. Jo itt a buli, minden esetre szeretettel varunk mindenkit most vasarnap Kecskemeten, ott meg jobb lesz 😎

 10. Utolsó:
  Nincs közvetlen kapcsolat: Múlt szeptemberben voltam utoljára versenyen, azóta szinte minden hétvégén dolgozom, eljutni nem tudok máshova. Épp ezért, Robival felmerült az ötlet, h lehetne ÉNy-on is verseny, egyelőre helyszínkeresőben van a projekt.

  A pécsiekkel semmi bajom nem volt, szívesen tartoztam oda, az, h a kaposváriakat nem bírom, az más, soha nem is akartam oda tartozni.

  A top3as meg annyi, h Hartner a csoportban mindig írta, h “atyaég, fél év után nem tudok mezővel indulni”, mivel szinte mindig top3 a kvári versenyeken, feltételeztem, beszámolo híján, h azzal nyert. Te is mindenben a támadast veszed fel, kicsit lenyugodhatnál és nem egyből ráharapnál, bármit írok, köszi! 🙂

  Hajrá Kecsó! 🙂

 11. Kecskeméten mindig adós a szajré!
  Ez a legjobb vidéki versenysorozat jelenleg, és szorosan utána a pécsi.
  A versenyhelyszín egy picivel, a parkolási lehetőség peddig sokkal jobb Pécsen, Kecsekemét mellett pedig a magasabb versenyzői létszám, és a Pesthez való közelség szól (valószínűleg a másodikból következik az első).
  A társaság pedig mindkét helyen prémium.
  Én mindig oda megyek, ahol jobban tetszik a formátum. Ha kb egál, akkor pedig a közelség miatt Kecskemétre, de olyan hónap is volt már (egyszer), hogy mindkét versenyre elmentem egy hónapban. 🙂
  Gyertek sokan vidéki versenyekre is!
  Peace.
  Meryx voltam.

 12. Annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy igyekszünk mindig érdekes formátumot keresni, amire kereslet is van. A beszűkült pörgősünk például majd még ezután kezd igazán érdekes lenni, és a holnapután következő két versenynap lesz igazán izgalmas ebből a szempontból.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.