Az Elemi erők legjobb lapjai (1. rész)

Jöjjenek a személyes kedvencek!

A szombati Beholder Találkozón hivatalosan is megjelenik az új HKK kiegészítő, az Elemi erők, amire – hozzátok hasonlóan – természetesen már mi is nagyon rá vagyunk feszülve: alig várjuk, hogy az új lapokat forgathassuk. Hogy pontosan melyeket? Most kiderül: kétrészes cikksorozatunkban a személyes kedvenceinket osztjuk meg veletek.

#5 – Beloran

Nem ez a legerősebb counter az új szettben, de nagyon tetszik, hogy koncepcióalkotó: a Sheran már eddig sem volt gyenge kontroll szín, most azonban még inkább bebetonozhatja a helyét. 1 zanszilánkért, lapelőnyből counterelni meglehetősen kemény, ráadásul utána jó eséllyel generál még egy lapelőnyt – vagy azért, mert leszedik, vagy azért, mert lemérgez valamit az őrposztban. Erős, hangulatos és kreatív kártya!

#4 – A harc elcsitul

Szép lassan elkezdenek beszivárogni a nagyon olcsó, lapelőnyt generáló, instant leszedések, A harc elcsitul pedig véleményem szerint az Abszolút preventálással és a Villámhorgonnyal párban a leguniverzálisabb isteni színné teszi majd a Fairlightot. Az említett két lapot én eddig is nagyon szerettem és szívesen használtam, így A harc elcsitult is egészen biztosan fogom pörgetni – a két új isteni spellben rejlő potenciális lapelőny baromi csábító. És ami nagyon érdekes benne, hogy akár üresben is el lehet húzni!

#3 – Sziklavadász

Valószínűleg kevesen vitáznának azzal a kijelentéssel, hogy az Oz’mogroth univerzumkifordító (alias SF) egész egyszerűen túlságosan erős lett. Olyannyira meghatározza a jelenlegi metát (gondoljunk csak az Időlassító újbóli felemelkedésére), hogy érett már nagyon egy olyan kártya, ami nagyon olcsón meg tudja büntetni. Hát megérkezett, és szívesen fogunk vele játszani alapból is, hiszen elég sok mindent fog nulláért a hölgyemény!

#2 – Erdőtűz

Hiába van néhány nagyon brutál lapja, a piros valahogy kikerült mostanság a meta-körforgásból, legalábbis ami a hagyományos kontrollokat illeti. Nos, most újból lesz ok arra, hogy elgondolkodjunk rajta, hiszen a Sziklavadász mellett egy másik nullás countert is kapott, ami ráadásul még jobb is szerintem, mint a Timera makacskodása, ami ugyan némileg visszaesett az isteni szabály óta, de azért jól tudjuk, hogy mennyire erős.

#1 – Chara-din vortexe

Amikor először megláttam ezt a lapot, kétszer is el kellett olvasnom, mert azt hittem, én néztem be valamit. De nem, ez tényleg a játék első 0-ért jövő, hátrány nélküli lapleszedése, ami ráadásul néhány nem gyenge extrát is kapott. Egy Bűzös, Xenó bilincsmester vagy Solkim után már-már elmebeteggé válik, ráadásul még egy countercsatában is jól jöhet – ha valami, hát ez a lap biztosan megalapozza majd Chara-din jövőjét jó pár évre előre.

+1 Solkim kísérlete

Ez a lap nem feltétlenül az ereje miatt tetszik, egyszerűen csak imádom benne azt, hogy minden ízében visszaadja a régi, 20+ éves HKK hangulatát. Én személy szerint szívesebben látnék több ennyire egyedi, akár egy-egy konkrét kártyára hivatkozó lapot!

A napokban jövünk majd a második résszel is, amiben Dávid toplistáját olvashatjátok majd. Addig is várjuk a kommenteket: írjátok meg ti is, hogy nektek melyik lapok jönnek be a legjobban az új kiegből!

Csető Zsolt

7 thoughts on “Az Elemi erők legjobb lapjai (1. rész)

 1. 1. CHD vortexe
  2. Harc elcsitul
  3. Déli napsárkány – K-ra counterelés rulez!
  4. Bosszúálló sün – még nem tudom, mire lesz jó, de nagyon igyekezni fogok, hogy kitaláljam.
  5. Moa hibernátor – még nem tudom, hogy lehet teljes hatékonysággal kihasználni, de az valami elmebeteg, hogy nem jelzőt ad, amitől forrásimmunis lesz a lap, hanem csak simán forrásimmunissá teszi. Valami lényes-erőforrást használó, morfos pakliba nagyon beteg lesz.

 2. 1. Morgan sóhaja
  2. Őshangya ostromgép
  3. Chd vortexe
  4. Wr midn elmeroncsolo
  5. Hálóvetés

  Nem feltétlenül ez a sorrend, de nálam ez az 5 legjobb.

 3. 1. Xenomorf kolosszus
  2. Agyfasz (aka Elmeroncsoló)
  3. Chara-din vortexe
  4. Timera gondolata
  5. Sziklavadász

 4. Nem sorrend:

  1. CHD vortexe
  2. Sheran koncepció (nem tok egyet kiemelni, innen is grat az ötlethez Rolinak)
  3. csodafegyver
  4. erdőtűz (gyönyörű rajz)
  5. Geyed szelleme

  +1 enigma (az ugye nem bontható, azért írtam ide), iszonyat nehéz optimálisan megoldani azt a lapot, elsőre nagyon bejön

 5. Én már most javasolnám, hogy az elemi kő kezdőben legyen gyengítve, oda túl erős szerintem…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.