Új év, új kihívások

Az elmúlt egy év nem volt túlságosan mozgalmas, 2022-ben azonban felpezsdül az élet.

Nem mondhatom, hogy túlságosan aktív lettem volna az idei évben HKK fronton, ami részben tudatos volt (a járvány miatt kiesett hónapok persze már nem voltak belekalkukálva), azt a részét viszont bánom, hogy a 2021-re behirdetett 15 ritkás kihívásba sem tettem így túlságosan sok energiát. Jól mutatja ezt, hogy a legutóbbi bejegyzés óta mindössze két versenyre jutottam el: a váci kiemelten az akkor bemutatott, Válogatással felálló manó paklival mentem egy felejthető 2-2-2-t, illetve egy kis létszámú, egyedi formátumú exes megmérettetésen próbáltam még ki kísérleti jelleggel egy 3 Bűvös erdő + Toborzó összeállítást. Jelen írás azon célból született, hogy lezárjam ezt az időszakot, és ami még fontosabb: megosszam veletek a jövő évi terveimet.

A tapasztalatok

Bár eleinte jó mókának hittem, összességében sajnos azt kell mondanom, hogy jóval kevésbé élveztem ezt a kihívást, mint a korábbiakat. Próbáltam keresni a valamilyen módon exploitálható gyak-nemgyak lapokat és a kreatív megoldásokat, de meglehetősen hamar kirajzolódott két kritikus dolog:

  1. Bármennyire is erősen törekszünk a szinergiákra, a gyak-nemgyak és a ritka lapok között ma már olyan komoly erősségbeli különbség van, ami önmagában eldönti a meccsek nagy részét.
  2. Emiatt nagyon gyakran nyúltam korlátozó szabálylapokhoz, ezzel biztosítva, hogy legalább a meccsek elején előnyből kezdhessek, ez azonban nyilván alaposan leszűkítette a lehetőségeket.

Hiába voltak tehát próbálkozásaim kontroll (Edralian), aggro (A Semmi mestere) és tempó (Válogatás) vonalon is, a konklúzió sajnos mindig az volt, hogy vissza kellett térni valamilyen drágító vagy korlátozó szabálylaphoz, ami miatt kevésbé lett izgalmas ez a challenge.

Lényeg a lényeg: ezennel pontot teszek a 15 ritkás kihívás végére. Az évzáró váci versenyen még futok egy kört, immáron kötetlenül, a 2022-es évet pedig már egy új challenge-dzsel tervezem indítani.

Hogyan tovább?

Jövőre is lesz tehát kihívás, nem ússzátok meg az ámokfutást, amit pedig már nagyon régóta eldöntöttem, szeretnétek titeket is jobban bevonni ebbe. Ennek első lépéseként ti dönthettek majd arról, hogy mi legyen a 2022-es challenge, erre a szavazásra várhatóan valamikor az év végén fogok sort keríteni.

Ami biztos: három kihívás közül tudtok majd választani, ezek közül kettő már biztos (hogy pontosan mik azok, azt egyelőre még fedje homály). A harmadikra is vannak ötleteim, de úgy döntöttem, hogy már ezen a ponton bevonnálak titeket, úgyhogy szívesen fogadok ötleteket itt a blogbejegyzés vagy a Facebook-poszt alatt – a legjobban tetszőt beemelem majd a másik kettő mellé. Fontos, hogy ezúttal nem tervezek “gyűjteményépítős” mókát, mint a Retro Challenge-nél vagy a korábbi kihívásoknál, mindenképpen a meglévő gyűjteményemből szeretnék játszani – ezt tartsátok kérlek szem előtt az ötletelés során.

Hamarosan tehát újból jelentkezem – addig is várom az ötleteiteket!

Csető Zsolt

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.