A Kihívás (8. rész)

Jelentősen gyarapodott a gyűjtemény, hála a hétvégi frissen bontott versenynek.

Fontos állomás volt kezdő-Zsolti karrierjében a hétvégi Zénes frissen bontott verseny, hiszen a versennyel járó extra lapoknak köszönhetően nem kevesebb mint 60 ritkával bővült a gyűjteménye. Ez az eddig rendelkezésre álló mennyiséghez – pláne a kezdőkészlethez – viszonyítva óriási előrelépés, mondani sem kell.

Ez ráadásul még nem minden: sikerült remek eredménnyel abszolválni a versenyt, hiszen a második helyre futottam be, ez pedig azt jelenti, hogy szert tettem egy ultraritkára, méghozzá egy Változó környezetre. Mostantól tehát akár ebben a szabálylapban is gondolkodhatok, ha új pakli összeállításáról van szó. Két hónapon belül én sem számítottam ekkora eredményre.

Az ultraritkát tehát úgy döntöttem, hogy nem cserélem tovább, hanem megtartom, de nem is ez a lényeg: sokkal inkább a 60 új Zénes lap, melyek jelentősen kibővítik a cserélési lehetőségeket. Erre szükségem is volt: mivel kizárólag Zanszilánkos lapokból tudtam gazdálkodni, ezért kissé nehézkes volt a Zénes lapok beszerzése, hiszen csak “egyért többet” jellegű cseréket tudtam bonyolítani, méghozzá úgy, hogy értelemszerűen én adtam az értékesebb lapot – ezeknél mindig komolyan oda kell figyelni, hogy ne járjon rosszul az ember.

A fentieken túl egy másik új lapot is sikerült szerezni: ez az Óriás pöfeteg, amit természetesen az őszi Hatalom Szövetsége félévre történő nevezésért kaptam.

A rend kedvéért vessünk egy pillantást arra, hogy miként néz ki jelenleg a gyűjtemény.

  • 1 ultraritka (+1)
  • 101 ritka (+61)
  • 59 nem gyakori (=)
  • 152 gyakori (=)
  • Összesen 313 lap (+62)

Miután a profi kategóriában pénzdíj van, ezért további lapokkal nem bővült a gyűjtemény. Ez persze még nem jelenti azt, hogy az eredmény a kimutatás szempontjából lényegtelen. Ha ugyanis összevetem a kezdeti 5 Zanszilánkok beszerzési árát, valamint az eddigi kiadásokat (versenynevezések) a mostani bevétellel, akkor elmondható, hogy a kezdő-Zsolti projekt nem csak a gyűjteményépítés szempontjából sikeres, hanem pénzügyileg is nyereséges. Ez persze hamarosan ismét mínuszba fordul majd, hiszen a mérleg javítására egyedül a Beholderes versenyen van lehetőségem (a lapeladás ugyebár nem játszik egyelőre a szabályok szerint), ám mindenképpen érdemesnek találtam megemlíteni, mint érdekesség.

Hogyan tovább?

Azt ígértem, hogy a Zénes frissen bontott után kezdek el foglalkozni a következő paklimmal – itt az idő tehát, hogy említést tegyek erről is. Az új Zén kiegészítő, a Halhatatlan lények könnyű inspirációként szolgál: a minikiegben megjelent életes lényekre építő koncepció elnyerte a tetszésemet, így hát úgy döntöttem, hogy elkezdem beszerezni őket. A bontotton szerzett Zénes lapok tehát most hatványozottan kapóra jönnek, hiszen lesz miből beszerezni az új lapokat – örülök ennek a tematikus Zénnek, hiszen ez kiváló lehetőség egy új pakli viszonylag könnyű beszerzésére.

Hamarosan a tervezett deckről is mesélni fogok – jó eséllyel külön paklileírás keretein belül.

Csető Zsolt

Hírdetés

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.