Versenybeszámoló – A Beholder januári versenye

A profiknál Kahn Evarth Triniganos kontrollja, az amatőröknél pedig Gergely Ferenc KF-es paklija nyert.

Január 12-én, szombaton került sor a Beholder első idei versenyére, ahol hagyományos formátumon csaphattak össze a játékosok, bátran próbálgatva ezáltal az Istenek Viadalában megjelent újdonságokat. A két kategóriában összesen 59 ember ült le az asztalokhoz: a profiknál 26-an, az amatőröknél pedig 33-an indultak.

Az új szabálylapok és követők közül felbukkant a mezőnyben az Egérút, a Kyorg ősmágus, a Chara-din követője és a Sheran követője is, míg az újonnan erősített koncepciók közül láthattunk többek között KF-es paklikat, mágikus védelmű lényeket, xenókat, és gyűjtőgenerálós összeállításokat is.

A profiknál a jelenlegi metagame-trendeknek megfelelően a szabálylapokból volt több, így ennek megfelelően sokan készültek letiltással: 4 Semleges csatamező és 3 Változó környezet is volt a mezőnyben. Rajtuk kívül csak Sokszínűségből és Terrgath-ból volt egynél több, egyaránt 3-3 darab.

  • Szabálylap (13): 4 Semleges csatamező, 3 Változó környezet, 3 Sokszínűség, 1 Zarknod bilincse, 1 Lassan járj!, 1 Egérút
  • Követő (7): 3 Terrgath, 1 Nikolausz, 1 Mulgan, a segítő, 1 Legendák Völgye, 1 Molluszk, az ócskás
  • Egyéb (6): 1 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 1 Hegymélyi keltető + A teknősök öregapja, 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Bűvös erdő (3) + Zarknod kovácsa, 1 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 1 A legfőbb követő (Az istenek hírnöke, Kragoru familiárisa, Kyorg ősmágus, Molluszk, az ócskás)

A profiknál a döntőt két kontroll pakli vívta, melyek első pillantásra nagyon hasonlónak tűnhettek, de valójában más felfogású összeállításokról volt szó. Kahn Evarth Triniganos kontrollja a koncepció megszokott formáját képviselte, Trok Rakonnal, Tridarkunnal és Vérkeszeggel nyerve, Valler Krisztián hasonló paklija ellenben az Előnyös üzlettel történő végtelenítésre épített, Irányított őrülettel szétlőve ellenfelét.

A győzelem végül Evarthé lett, ő és Krisztián mellett pedig Aranyi Ákos Változó környezetes dal paklija állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Íme a profi kategória végeredménye.

A profi kategória végeredménye

DSC06828I. Kahn Evarth (paklilista)

Triniganos kontroll Terrgath-tal.

II. Valler Krisztián (paklilista)

Előnyös üzletre építő Triniganos kontroll Terrgath-tal.

III. Aranyi Ákos (paklilista)

Dal pakli Változó környezettel

IV. Moschnitzka Ádám (paklilista)

Good stuff kontroll Sokszínűséggel.

V. Csető Zsolt (paklilista)

Xenó pakli Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

VI. Kurunczi Dávid (paklilista)

Klasszikus Molluszk, az ócskás.

Az amatőröknél a nagyobb létszám miatt 6 fordulót rendeztek, így az utolsó fordulóban több játékosnak is volt még esélye a győzelemre. Az első asztalon Pogány Levente és Gergely Ferenc vívtak: előbbi Krigises köd paklit, utóbbi pedig egy Lépéselőnyös KF-es decket forgatott. És bár a forduló előtt Levente volt az egyetlen játékos a mezőnyben, aki még nem kapott ki, itt mégis megtörtént ez, Feri ezzel nem csak a fordulót, hanem végül a versenyt is megnyerte. Az amatőröknél az alábbi lett a végső sorrend.

Az amatőr kategória végeredménye

DSC06846I. Gergely Ferenc (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

II. Borbély János (paklilista)

Nagylényes pakli A legfőbb követővel.

III. Kalugyer Roland (paklilista)

Éjfatty pakli Lassan járj!-jal és Kyorg ősmágussal.

IV. Pogány Levente (paklilista)

Köd pakli Krigis, a lélekkufárral.

A verseny ezúttal is jó hangulatban telt, amiben most is közrejátszottak a különféle akciók és egyéb események. Az amatőrök zsákbamacskákat bonthattak, volt újból ultraritka sorsolás, de lecsaphattak a játékosok az új Hatalom Szövetségés lapra, A kaszás érintésére, bontogathattak a legújabb Zén kiegészítőből, a Manók lázadásából, és még a Hatalom Szövetsége legutóbbi félévének eredményhiretésére is sor került – ezúton is gratulálunk Aranyi Ákosnak!

Aki nem lehetett ott, az a lenti képgalériának köszönhetően magába szippanthat egy keveset a verseny atmoszférájából – februárban Jellemek harcával várja majd a játékosokat a Beholder. Addig is találkozunk a HKK Blog januári, és a Dungeon februári versenyén!

Csető Zsolt

10 thoughts on “Versenybeszámoló – A Beholder januári versenye

  1. Nem igazán emlékszem, hogy lett volna Orgling bűzisten a side-omban, de 3 Vízmester tuti volt 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.