Abonyi Attila a Blogliga idei bajnoka

Lezajlott az idei utolsó HKK verseny, ahol 3 régi kiegészítőből draftoltak a Blogliga legjobbjai.

December utolsó hétvégéjén 24 szerencsés kiválasztott küzdhetett meg az idei év utolsó HKK versenyén: az idei Blogliga kiírás legjobbjai csaptak össze a Dungeonben, méghozzá egy ingyenes draft keretein belül, ahol egy-egy Elözönlés, Tengermély és Újjászületés kiegészítőkből zajlott a válogatás.

A játékosokat a Blogligában elért helyezéseik alapján három nyolcas csoportba osztottuk – igaz, ehhez kellett az is, hogy Egyed Dávid és jómagam is beugorjunk játszani, két bejutó ugyanis nem jelent meg, és további tartalékok sem voltak jelen. A csoportokon belül hét fordulós pörgős verseny zajlott, ahol így értelemszerűen mindenki játszott mindenkivel, és végül nyolcan jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba – a csoportelsők és a csoportmásodikok mellett a két legjobb csoportharmadik. Íme a névsor, a továbbjutás sorrendjében: Abonyi Attila, Gáspár Tamás, Simon Dániel, Horváth Dávid, András Bence, Egyed Dávid, Szatmári Bálint, Bakos Attila.

DSC09306

A továbbiakban tehát egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny, irányított sorsolással, ahol már két győzelem kellett a továbbjutáshoz. Itt az alábbi eredmények születtek.

Abonyi Attila 2 – 1 Bakos Attila
Gáspár Tamás 1 – 2 Szatmári Bálint
Simon Dániel 0 – 2 Egyed Dávid
Horváth Dávid 2 – 0 András Bence

Mielőtt rátérnénk az elődöntők eredményeire, lássuk, milyen lapokat használt a négy legjobban szereplő játékos.

Abonyi Attila első sorban a barna színre épített, ahonnan kiemelkedett a 3 Agg sziránusz és a 3 Hurok, de a 2 Ichinedar is erősnek bizonyult a lényes paklik ellen. Pirosból a 2-2 Tirranda átka és Termonukleodon, sárgából a 2 Sármanó, kékből pedig a 2 Ektoplazma transzportálás voltak azok a kártyák, melyekből egynél több is összejött, a ritkák közül pedig kiemelkedett a Szörnybűvölés és a Kreátor.

Egyed Dávid az egyetlen játszható követőre, a Főparancsnokra épített, méghozzá a lila lapokat erőltetve, miután – egészen hihetetlen módon – 6 darab Hamis isteneket is sikerült összeszednie. Ebből a színből volt még neki 3-3 A vég kezdete és Zarknod pecsenyéje, valamint 2-2 Dezabukodonor, Az éjtorony mágusa és Áldozati fatty, míg fehérből a 3 Elit búvárharcos és a 2 Életerős halandó, feketéből a 2 Levi, sárgából pedig a 2 Láncvillám emelkedett ki darabszámával. Ritkái között Viharrája, Fényfőnix, Xenó agyszippantó és Adaptált xenomorf lapult.

DSC09318

Horváth Dávid szintén Főparancsnokkal játszott, méghozzá rengeteg olcsó lényt gyűjtve. Pirosból 3-3 Görényteknőc és Nyomorult quwarg és 2 Betelgeuse, fehérből 3 Fantalas és 2 Hópárduc, zöldből 3-3 Targantula és Bánatos teknős, valamint 2 Lila tulipán, kékből pedig 3-3 Fehér delfin és Szilmill kapitány, valamint 2-2 Kronobogár és Virágoskert jött össze. A ritkák közül egy Szárnyaszegettet használt.

Szatmári Bálint a 4 Molyrágó Mulyának hála hatékonyan tudta égetni ellenfele pakliját, de összejött neki ebből a színből 2-2 Fuldoklás, Átokkirály, Mélységi zombi és Morgan kisujja is. Pirosból 3 Termonukleodon és 2 Elsüllyedt ládika, barnából pedig 2-2 Negeshin agyfürkész és Agg sziránusz tűnt ki, negyedik színe pedig a kék volt. A legjobb ritka egy Isteni szózat volt a pakliban.

Az elődöntőkben az alábbi eredmények születtek:

Abonyi Attila 2 – 0 Horváth Dávid
Egyed Dávid 2 – 1 Szatmári Bálint

A bronzmeccsen Horváth Dávid legyőzte Szatmári Bálintot, míg a három győzelemig tartó döntőben Abonyi Attila első sorban az Agg sziránuszok és a Hurkok segítségével fordítva győzte le Egyed Dávidot, így végül az alábbi végeredmény alakult ki.

A végeredmény

I. Abonyi Attila
II. Egyed Dávid
III. Horváth Dávid
IV. Szatmári Bálint

DSC09320

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek az egész éves versenylátogatást, és bízunk benne, hogy a Blogliga küzdelmei is kellő örömöt okoztak nektek. Utóbbi természetesen jövőre is lesz, így nem biztosra vehetitek, hogy nem ez volt az utolsó hasonló alkalom. Gratulálunk a legjobbaknak!

Csető Zsolt

Hírdetés

8 thoughts on “Abonyi Attila a Blogliga idei bajnoka

 1. van ilyen, hogy nem jelennek meg játékosok? eléggé szomorú…

  gratulálok mindenkinek, főleg Bonyinak, és persze akik úgy érzik, hogy jól teljesítettek, már ide bejutni is szép dolog volt!

 2. “Na most már kijátszod a Fuldoklást? Ugye van Fuldoklásod? Kettő? Hmm…”
  SzaTa vs. Dév elődöntő.
  Iszonyat volt! 🙂

  Köszönöm az egész éves szervezést, blogmunkát minden HKK-s nevében és Boldog Új Évet Kívánok nektek!

 3. Kis kötekedés: Ez az utolsó előtti 2013-as Hkk verseny volt…az utolsó holnap lesz nálunk 🙂

  Egyébként gratulálok Bonyinak, elég jól összejött neki az év. Azért remélem jövőre változatosabb lesz az élmezőny, a végefele ez kissé egyhangú volt 🙂

  Egyébként nekem is furcsa volt, hogy többen nem mentek el és ezt nem s jelezték előre (akkor jöhettek volna tartalékok). De gondolom a hangulatot ez sem rontotta el 🙂

 4. Nagy grat BonyiG! 🙂
  … és persze Dave mesternek! Hihetetlen jó koncepciót szedett össze, megérdemelt lett volna a győzelem.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.