Blokkoló pakli a blogos versenyre

Vajon miként csikarhatnánk ki máshogy a győzelmet ebben az egyedi környezetben?

A HKK Blog szombati versenyén egyedi Hatalom korlátozása formátumot fogunk tartani, ahol a gyakori és nem gyakori lapok mellett a ritka követők és szabálylapok is használhatók lesznek. Ez utóbbi remek lehetőséget biztosíthat arra, hogy bepróbálkozzunk egy blokkoló paklival, amely hagyományos körülmények között minden bizonnyal esélytelen, itt azonban lehet keresnivalója.

eletenergiaElső körben persze a narancssárga lapok kapcsán kellene dűlőre jutnunk, és bár csábító lehet Rhatt követőjének használata, én mégis más mellé tenném le a voksomat. Ez nem más, mint az Életenergia, mely a 30 ÉP-vel remekül lassítja a játékot, ráadásul az öt lapos kezdés is kellő biztonságot nyújt. Igaz, utóbbi beáldozásán el lehet gondolkodni az Átkozott követő javára: Raia és Chara-din követője egészen biztosan népszerűek lesznek, de a többiből is garantáltan lesz szép számmal. A 30 ÉP és a követő hiánya pedig sok paklit alapból nehéz helyzetbe hozhat, így az Átkozott előnyei megkérdőjelezhetetlenek – azt kell csupán eldöntetnünk, hogy megér-e számunkra egy lapot.

Mielőtt nekilátnánk az idális kártyák összegyűjtésének, egy másik dologról is döntenünk kell, ez ugyanis nagyban befolyásolja a pakliépítést: nevezetesen az, hogy szeretnénk-e Halafírral játszani, vagy sem. Én végül az igenre szavaztam, hiszen egy kiváló erőforrásról van szó a Rhatt kalandozó személyében, ám ahhoz, hogy jól működhessen, véleményem szerint legalább 21 kalandozót és zanszilánkot kell használnunk a pakliban. Lássuk, kiket sikerült összeválogatni.

elvetemult_burkinatorAz Elvetemült burkinátor használata nem is lehet kérdés, hiszen a Halafíros vonallal számára is lesz elég társ ahhoz, hogy nagy hatásfokkal működhessen – Peppe személyében ráadásul van egy olyan repülő lényünk, akivel szívesebben építkezünk, mintsem hogy betoljuk az őrposztba, kockáztatva épségét. Egy másik kalandozó, Mikkeldorf sem maradhat ki a buliból, aki ha kell, méreteset blokkolhat, de a legtöbbször egyért fog lejönni, hogy a többieket izmozza. Ha ezt követően sikerült úgy kiütögetnünk az ellenfél lényeit az őrposztból, hogy a mieink is meghaljanak, akkor igen komoly erőforrásfölényre tehetünk szert – persze az se nagy baj, ha megmaradnak, hiszen addig sem kell féltetnünk a fenekünket.

A kompatibilis Rhatt lapok közül természetesen kötelező a sokoldalú Kegyetlen nap használata is, amely amellett, hogy sokféleképpen kiránthat bennünket a pácból, még egy egy végső ötös blokkolásra is használható, pontot téve ezzel a meccs végére. Bekerült emellett az Ametiszt fókuszkristály is: sokat ugyan nem csinál, de legalább azonnal le tudjuk cserélni valami másra (aztán ha be is áldozzuk valaminek, akkor totálisan ingyen pörgettük a paklit), és növeli a jó Halafírozás esélyeit. Az utolsó zanszilánk pedig már nem Rhatt, de határozottan hasznos darab: a Megrontott trikornis esetében egy újabb leszedést (opcionálisan semmizést) köszönthetünk, aki az őrposztban is bizonyíthat.

a_tudat_ellensegeLássuk, mivel blokkolnánk még szívesen. Erre a célra keresve sem találnánk jobbat a frissen megjelent A tudat ellenségénél, amely nem elég, hogy gyógyít, de ősmágiája is óriási segítség lehet a drágítós paklik ellen. Mellette könnyedén teljesíthető Rhatt küldetése is, melyből kettőnél többet azért így sem használnék, nehogy beálljon miattuk a paklink – vele kapcsolatosan egyébként érdemes megjegyezni, hogy a visszavétel általában jobb lesz, mint a laphúzás, hiszen a Kegyetlen napokat, beáldozott Halafírokat sokszor jobb visszakérni vele, mint három kérdőjeles papírra élni. Egyik kedvenc második körös lapunk lesz emellett A nyugalom pillanata, mely egy picike varázspontelőny mellett gyógyít, valamint odablokkol hármat is, a játék későbbi szakaszában pedig azonnal lecserélhetjük valami másra – ekkor különösen jól jön, hogy hárommal csökkent. Végezetül pedig bekerült egy Blokkoló tigris is, mely igazi “kivégző” lap ebbe a koncepcióba.

Látható, hogy Rhatt lapjaink között viszonylag sok kettes (vagy nagyobb) költségű található, ezért mindenképpen ajánlom az Ultraspecializáció használatát. Ezen a formátumon szakértelemként igen nehéz elcsípni, ráadásul ha már nincs rá szükségünk, akkor őt is le tudjuk cserélni másra, mint több korábbi lapunkat. Szintén remek indítás lehet a második körben.

a_feledes_kodeÉrdemes betenni néhány ködös lapot is, melyekkel tovább lassíthatjuk a játékot. A feledés köde szépet ürít az ellenfél kezén, remekül szolgálva, hogy az ellenfél kevésbé hatékonyan tudjon megindulni, ha azonban már lekéstünk erről, azzal sincs gond: ekkor lecserélhetjük egy Altató ködre, és szépen nyugovóra küldhetjük a gonosz lényeket. Ha nem játszunk Átkozott követővel, akkor ez lesz a legjobb lapunk az angyalok és az egyéb gonoszságok ellen, ráadásul az újrahasznosítás miatt sosem fogyunk ki belőle. Miután van még két színünk, ezért nyugodtan válogathatunk a többi isten felhozatalából. A Gemina könnyei talán a legjobb lap az Életenergia mellé, így egyik választásunk Sheran lesz. A másik pedig Fairlight, hiszen nem árt, ha van mivel bevédeni magunkat a zavaró varázslatok ellen – erre a célra A gyenge erejét fogjuk használni.

A pakli

szabálylap: Életenergia
(követő: Átkozott követő)

halafir3 Halafír
3 Elvetemült burkinátor
3 Peppe
3 Mikkeldorf
3 Kegyetlen nap
3 Ametiszt fókuszkristály
3 Megrontott trikornis
3 A tudat ellensége
2 Rhatt küldetése
1 Blokkoló tigris
3 A nyugalom pillanata
3 Ultraspecializáció
3 A feledés köde
3 Altató köd
3 A gyenge ereje
3 Gemina könnyei

45 lap

Alternatívaként megpróbálhatunk kicsit jobban rámenni a lényes vonalra. Ekkor az Átkozott követő kevésbé lesz fontos, és a ködös vonalat sem feltétlenül kell erőltetni – ellenben bekerülhetnek olyan kártyák, mint Barukka, a Sziránusz hárfa, Rhatt oltára vagy Rosalinda. Ebben az esetben kicsit felturbóznám a manatermelő részleget is: A pillanat emlékműve, A mogokok őrülete és a Sötétségszellem is jó lehet erre a célra.

A side összeállítása nagyban függ attól, hogy játszunk-e Átkozott követővel – ha nem, akkor jobban kell készülnünk a hordák ellen. Amire viszont mindenképpen figyeljünk, az az, hogy legyen elég megoldásunk az Esszenciaőrre, ami az orglingok miatt szinte mindenkinél ott lesz, és bennünket is alaposan elrak. Szerencsére az előködözhető Ködszurkálás remek és olcsó megoldás, így ezt semmiképp se hagyjuk ki.

Jó játékot!

Csető Zsolt

Hírdetés

5 thoughts on “Blokkoló pakli a blogos versenyre

  1. Nem érzem ezt a paklit… jön egy Esszenciaőr, egy Szkritter jótevő, egy Trükkös csapda, aztán lehet újra blokkolgatni. A Sheran-kombó meg akár egy manából is kiszed az első körben…

  2. Én egy jó zanszilánk prekoncepciót olvasnék szívesen a blogon. Erre versenyre meg jó is lehet. ráadás senki nem játszik vele hagyin, pedig rengeteg lap van hozzá most már! Sokféle felfogásban összelehet rakni.

  3. Én ha tudtam volna indulni, simán bevállaltam volna a zanszilánkokat, volt rá komplett paklitervem :(. Abszolute van benne potenciál.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.