Praktikák a lapkeresőhöz – így kutathatsz még hatékonyabban

Íme a tuti módszer, amivel a lapok szövegében fellelhető ikonokra is rákereshetsz!

A hónapok-évek során bizonyára mindenki elsajátította már a Beholder weboldalán található HKK lapkereső használatát, de jó eséllyel azok is eligazodnak már rajta, akik csak néhány hete kezdtek el ismerkedni a játékkal. Minden HKK-s legfontosabb kellékéről van szó, ez egészen biztos, így nem árt, ha a lehető leghatékonyabban tudjuk használni ezt a gigantikus adatbázist. Ehhez szeretnénk nyújtani most nektek egy kis segítséget, néhány olyan tippel, melyekről többségetek jó eséllyel egyáltalán nem hallott még.

A ritkaságok, típusok szerinti persze nyilvánvaló, mint ahogy az is, ha szövegesen szeretnénk rátalálni valamire, így ezúttal nem arról lesz szó, hogy miként találhatod meg például az összes goblinos lapot. Sokkal inkább a különféle ikonokra szeretnék fókuszálni, melyekre felhasználóbarát módon ugyan nincs lehetőség rákeresni, ám ha az ember tisztában van a megfelelő varázsszóval (tesztelők előnyben, hiszen az adatbázis valójában a tesztlista esetében is alkalmazott speciális formátum szerint kerül feltöltésre), máris megnyílik előtte a világ. Lássuk hát ezeket.

lapkereso

  • Kötelék – A kötelék képességgel rendelkező lapokat az _etnikum kifejezéssel lehet megtalálni.
  • Körönként, saját körben – A Világégés megjelenése óta rövidítve szerepel a lapon, ha annak olyan képessége van, melyet korlátozottan használhatunk majd. A csak saját körben, körönként egyszer használható képességeket az (S), a körönként egyszer használható képességeket pedig a (K) kifejezéssel lehet megtalálni. Ha egy körben többször is lehet használni a képességet, akkor értelemszerűen az (SX), illetve (KX) kifejezésekre kell rákeresni, ahol X a számot jelzi (pl. Zarándok esetében K2).
  • Passzivizálás – Azon lapok, melyek valamely képességének költségében passzivizálás szerepel, a (P) kifejezéssel találhatóak meg.
  • Varázspont – Ha egy lap szövegében varázspont ikon szerepel, azt a _VP kifejezéssel lehet megtalálni. Ha konkrétabban szeretnénk keresni, akkor egy számot kell eléírnunk (pl. a Varázsköd a 6_VP kifejezéssel található meg).
  • Szörnykomponens – A VP-hez hasonló logika szerint kereshető a szörnykomponens ikon. Ebben az esetben a _* kifejezésre kell rákeresni.
  • Zanszilánk – A zanszilánk ikon zárójelek közé írt számmal kereshető. Azon lapok például, melyek szövegében 1 zanszilánk szerepel (pl. Antimágikus citadella) a (1) kifejezéssel kereshetők.
  • Nekron – A nekron / Semmizés ikon a zanszilánkhoz hasonlóan kereshető, csak éppen szögletes zárójellel. Azon lapok például, melyek szövegében 2 nekron szerepel (pl. Moa fényvető) a [2] kifejezéssel kereshetők.

Remélem, hogy ezzel a néhány tippel sikerült némi segítséget nyújtani. A kommentek között szívesen fogadjuk az esetleges egyéb titkos praktikákat!

Csető Zsolt

26 thoughts on “Praktikák a lapkeresőhöz – így kutathatsz még hatékonyabban

  1. Egy olyan funkciót szívesen vennék, amellyel lehetne valaminek az ellentettjére keresni. Pl. Nem repül, Nem épület, stb.

  2. Ezeket a kiskapukat a kezdőknek mégis hol a búbánatban kellene elolvasniuk, ha ti nem írnátok erről cikket? Szégyen, hogy nektek kell pótolni a hiányosságokat.
    A Beholder igazán összeszedhetné magát a honlapjával, meg úgy általában mindenével, amit csinál.

  3. Nagyon jó ötlet volt a cikk!
    A Beholder a játékot készíti (a tesztelők és az én segítségemmel) és 1-2 cikket készít, a cikkek nagyrészét a HKKBlog csapata írja, amit a Beholder támogatással segít. Szerintem ez legalább olyan jó, mint ha nem lenne HKKBlog, és a Beholderen lennének ugyanezek a cikkek.
    Amúgy úgy gondolom, kevés olyan játék lehet, amit csak Magyarországon lehet kapni, és több cikk (lapkereső, honlap, fórum stb.) van hozzá, mint a HKKhoz.

  4. @Balage: értem a amit mondasz, és tényleg jó, hogy támogatjátok a blogot, de ez a lehetne még szarabb hozzáállás nem vezet sokra, inkább az igényeket kéne felmérnetek, javaslok vmi jó marketingest, vagy “ügyfélkapcsolati vezetőt” elférne 🙂

    Amúgy a keresővel semmi bajom, főleg, hogy kiderült, ilyeneket is tud 🙂 Köszönjük Zsolt!

  5. Lassan a hkkoonlinenal kellene valamit kezdeni, mert jelenlegi formájában elégé negatív reklám és márka romboló a hkkra nézve. Szerintem ennél az is pozitívabb lenne, ha már megszünt volna, de a Szabó Péter hozzáállásáról jobb nem is beszélni.

  6. Mielőtt elszállnának a vélemények 😀

    – A Vigyázz Autó, majd a HKK Blog pont azért jött létre, mert az AK után tapasztalható volt a HKK témájú cikkek hiánya, az arra való igény ellenére. Felesleges firtatni milyen megfontolásból alakult ez így, valószínűleg a ráfordítások nem álltak arányban a konverzióval, imázs-értéke pedig egy idő után nem volt, egy print kiadványt megújítani egyébként sem könnyű, főleg a digitális média előrehaladtával. Ez ilyen egyszerű.
    – Ezt az űrt akartuk betölteni, és ezért döntöttünk úgy, hogy kézbe vesszük a dolgot. Pusztán lelkesedésből vállaltuk, és a közösség iránti elhivatottságból, minden extra juttatás nélkül. Később ez nagy örömünkre kiegészült a Beholder támogatásával, melyet 100%-ban versenyeinkre, és a Blog Ligára fordítunk.
    – A Beholderről tehát azt állítani, hogy nem tesz semmit a játék promójáért divatos vélemény (magam is állítottam már ilyet) de sajnos nem teljesen fedi a valóságot. Tekintélyes támogatást nyújtanak a Blog által szervezett aktivitásokhoz, ami (öndicséret nélkül mondhatom), jó befektetés részükről. Biztosan sokan nem tudják, de mikor újraindítottuk a blogolást, a támogatás ötlete és meglepő mértéke is Miklós ötlete volt, ezért vágtunk bele újult lelkesedéssel! Saját kiadványuk megszűnése és az Autó leállása után ők is belátták, egy szakértői cikkeket felvonultató médiumra nagy szüksége van a közösségnek. Jó vezetőkhöz méltóan pedig elérték, hogy újból legyen ilyen.
    – A marketing és a PR kérdése más, nem hozzánk delegált feladat, ennek ellenére igyekszünk tenni érte a saját hatáskörünkben! Lehet kevesen tudják, de ÉPPEN ma 2 éves a HKK Blog, és úgy vélem a fejlődés előre mutató, és egyenletes: A rotáló szerkesztőségi tagok ellenére folyamatos minőség (és darabszám) látható a cikkek tekintetében, tele egyből hasznosítható, praktikus tanácsokkal. Saját versenyt szervezünk, a Blog Liga már félévente hirdet eredményt, 30 fős drafttal a jutalmazottaknak. Emellett szervezünk tábort, szabadidős tevékenységeket, de volt itt HKK toborzás, iskola látogatás és még ki tudja mennyi program, mely segít fenntartani az érdeklődést a HKK iránt!

    Úgy vélem tehát, hogy ami ezt a felületet illeti, a Blog és a Beholder egy teljesen korrekt együttműködést folytat immár 2éve, a játékosok örömére és mindkét fél megelégedettségére. Természetesen jó lenne, ha meglenne a többi standard kisvállalati marketing elem is (csali ami hírlevél-feliratkozásra ösztönöz, folyamatos hírlevélkampányok, aktív közösségi médiás jelenlét, megkapó és értékesítést támogató honlap, stb.) de ki tudja… Ami késik nem múlik, hátha lesz még új a nap alatt. A következő két évre ezt kívánom 😉

  7. Amiért óriási kár mert jól meg lett csinálva…rengeteg potenciál veszik el ha hagyják tönkre menni és igen jelenleg nagyon rossz reklám a beholder kftnek még ha effektíve nincs is közük hozzá.

  8. Én is az online miatt kezdtem újra, nagyon nagy kihasználatlan potenciál van benne. Kár, hogy a behonak nincs forrása rá, hogy felfuttassa.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .