Rekordismétlés Pécsett a frissen bontott versenyen

Szabó András beszámolója a novemberi pécsi frissen bontott versenyről.

A lehető legkorábbi időpontban, a Beholder találkozót követő napon, november 30-án tartottuk meg a pécsi frissen bontott versenyt. A létszám ismételten nagyon magas volt, nem kevesebb, mint 20 versenyző volt jelen a bontáson, ami az elmúlt 5 évben (a 2012-es frissen bontottal holtversenyben) rekordnak számít. Úgyhogy panaszkodni nincs okunk. A létszám alakulásához ezúttal sokat tettek hozzá a pesti játékosok, akikből nem kevesebb, mint 5 érkezett, valamint ketten Kaposvárról is csatlakoztak a 13 pécsi (illetőleg Pécs környéki) játékoshoz. A versenyen Kara Dávid és Kállai Máté személyében két olyan játékost is köszönthettünk, akik korábban nem voltak még pécsi versenyen, remélem a jövőben találkozunk még velük.

magusok_alkonyaA bontás ezúttal is nagy izgalmakat tartogatott, a versenyen pedig óriási taktikai csaták voltak. Érdekes dilemma volt sokaknál a semlegesítő lapok kérdése és a kijátszásának az üteme, voltak, akik a lehető leghamarabb kitették, nem kockáztatták meg, hogy a semlegesítés szándéka miatt esetleg túl későn teszik ki az amúgy is erős lapot, mások igyekeztek némi kockázattal maximalizálni a semlegesítésben rejlő lehetőségeket. A verseny érdekessége volt számomra, hogy míg a korábbi sealed deckeken 1-2 tiszta lapelőny alapvetően el tudott dönteni egy-egy meccset, addig most – főleg a sok cantrip lapnak köszönhetően – nem volt ritka, hogy valaki topdeckelésből 2-3 lapot is ki tudott játszani egy körben, ezáltal fordítva meg a mérkőzést.

Az ötfordulós versenyen végül lett egy 100%-os teljesítményt nyújtó játékos, mögötte viszont sok körbeverés és döntetlen eredmény volt.


A végeredmény

I. Bognár Bálint
II. Bogdán Erik
III. Király Zsolt
IV. Vasvári István


aldozatazosiisteneknekBognár Bálint az elmúlt 2 évben is megnyerte volna a frissen bontott versenyt, ha ötfordulós versenyt tartunk, pechére azonban mindig hatfordulós versenyünk volt, és az utolsó fordulós vereségével hátrébb csúszott. Idén most 5 forduló alatt ténylegesen nyert. Bálint egyébként rengeteg cantrip lappal rakta össze a pakliját, többek között Gnóm provokatőr, Aranyforrás, Sylvana, Baar-ork, Apró morf, Sheran áldása is volt a deckjében. A ritkái szintén nagyon brutálisak voltak: Most már elég, Áldozat az ősi isteneknek, BA 66-os pusztító gépezet, Szent kehely, Viharidéző, Teknős holdnyelő.

Erik sokkal kevésbé tudott a ritkáira építeni, összesen egy A mogokok törvénye és egy A fájdalom ura volt, amit egyáltalán használt. A Törvény ugyanakkor 4 meccset is önmagában megnyert neki a kevés nem-lény lapleszedésekkel tarkított környezetben. Elmondása szerint a gyak-nemgyak lapjai sem voltak jók. Ez már csak így szokott lenni. Utólag sosem a bontott deck volt a jó, hanem a játékos. 🙂

Király Zsolt sok azonnali semlegesítős lapot bontott, valamint olyan erős lényeket, mint az Életerős minotaurusz vagy a Vörös patkány. Varázslatot szinte egyáltalán nem használt, bár a 3 Lélektranszportálás, amit bontott, nagyon sok esetben segítette ki.

István 3-3 Jeanstonnal és Főnix fiókával szállt harcba, Jeanstont pár Lomha morf is segítette. Ezen kívül ő is sok meccset fordított a 2 Lélektranszportálással. Ritkái nem voltak a legerősebbek, ugyanakkor a Méregelementál és a Lélekgyűjtő pálca sokszor fordított kulcspillanatban mérkőzést.


Érdekességek a versenyről

  • Szabó András és Bogdán Erik meccsén Erik Sylvanája érdekes utat járt be. Erik kirakta az első körben, de András elcsábította, ezt követően Erik egy Időörvénnyel visszaküldte a saját paklijának a tetejére, amire András Kineportot játszott ki, így megint hozzá került.
  • Szintén ebben a párosításban Erik egyik meccsén már szinte csak a Mogokok törvényében reménykedhetett, amit az adott körben, csak a húzott lapjából élve, 3 cantrip lap egymást követő kijátszása után húzott be.
  • Vasvári István egyszer Méregelementáljával az ellenfele Méregelementálját reagálta le.
  • Véber Richárdot egyik meccsén már csak a Halálos kór menthette meg. Behúzta a Pókok nagyasszonyát, amivel ki tudta volna keresni, de a keresés előtt sikerült kinekronoznia az életmentő lapját.

Biztos vagyok benne, hogy akik eljöttek a versenyre, nem bánták meg, a hideg ellenére jó hangulatú verseny volt.

Decemberben még egy dupla versenyt tartunk, ahol egyfelől lezárjuk a pécsi Beszűkült látókör sorozatot (ezen a versenyen a Mágusok alkonya lapjait még nem lehet használni), másrészt egy olyan egyedi Isteni szövetség versennyel várunk mindenkit, ahol az egyik színből csak lényeket, a másikból csak nem-lény lapokat lehet használni! Remélem elnyeri a formátum a játékosok tetszését!

Szabó András

One thought on “Rekordismétlés Pécsett a frissen bontott versenyen

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.