Olcsópakli – Fattyak, pókok és vámpírok Veszélyes fajra

Három paklileírással segítjük a felkészülést hétvégére.


Olcsópakli rovatunkban mindenki számára könnyen összeállítható, ugyanakkor ütőképes deckeket mutatunk be. A gyakori és nem gyakori lapokon túl maximum 10 Zénes, vagy értékesebb gy-ngy lap kerülhet a pakliba,  nagykiegészítős ritkák pedig egyáltalán nem.


Ebben a hónapban ismételten lesz kezdő kategória a Beholder szokásos havi versenyén, így a szombati Veszélyes faj formátumon a profi ponttal még nem rendelkező játékosok külön mezőnyben csaphatnak majd össze egymással. A felkészülést segítendő, most három paklileírást is készítettünk számotokra – nem csak azért, hogy válogathassatok, hanem hogy több potenciális ellenféllel szemben is készülhessetek.

Fatty pakli

repulo_fattyChara-din fattya, mint külön etnikum eddig legfeljebb csak móka szinten merülhetett fel a formátumon, a Repülő fatty megjelenésével azonban jelentősen megváltozott ez a helyzet, hiszen akár egyetlen lapból feltölthetjük a legális paklihoz szükséges 30 helyet. Most mi is így fogunk tenni, emellett pedig szabálylapot és követőt is ezen egy kártyához igazítva választunk, így a védelmet a Lassan járj!, a tempót pedig A fattyak öregapja biztosítja majd számunkra. Előbbi drágítását mi értelemszerűen kikerüljük majd, utóbbira pedig azért esett a választás, mert végtelen őrposztot ad, és elhúzódó meccseken további fattyakat kereshetünk vele – ezek együttesen teszik picivel jobbá, mint a Chara-din követője.

A pakliösszerakást kényelmessé teszi, hogy csupán a legjobb kiegészítő lapok kiválasztására kell időt szánnunk. A Martian repertoárja egy sokoldalú kártya Lassan járj! mellé, amely – a VP-termelésnek köszönhetően – elősegíti a második körös kézürítésünket, ami fontos, hiszen így még hamarabb elkezdhetünk húzni a fattyakra. Az enyészet porladó lovasa nagyon erős kártya ezen a formátumon, így semmiképp sem érdemes kihagyni, a Shomori tűzmágia pedig kiváló ingyenes kivégző lap a szabálylapunk mellett, és ő is elősegíti a második körös laphúzást. Kicsit drágább, de jobban konfigurálható direkt sebzés az Ősi praktika, amely szintén kellemes lap lesz a harmadik körtől. A maradék helyekre egy-egy A fattyak ura, Szentségtelen kapu és Sötét Föld került még be, melyek a fattytermelést és a nyerést egyszerre hivatottak gyorsítani.

a_fattyak_oregapjaszabálylap: Lassan járj!
követő: A fattyak öregapja

30 Repülő fatty
3 Martian repertoárja
3 Ősi praktika
3 Az enyészet porladó lovasa
3 Shomori tűzmágia
1 A fattyak ura
1 Szentségtelen kapu
1 Sötét Föld

45 lap

Pók pakli

A mérgező pakli egyike a jelenlegi sztár koncepcióknak, így Veszélyes fajon is érdemes bevetni ezeket a lényeket – leginkább természetesen a pókokra építve. Ami a követőt illeti: a komolyabb védelem reményében használhatunk Mérgező rakshalliont is, én azonban most úgy döntöttem, hogy a Sheran követője mellett teszem le a voksomat, amely némileg talán jobban illeszkedik az összeállításhoz.

manaszovoKulcslapunk a Manaszövő, amely mellett brutális elsőkörös kezdéseket indíthatunk, a Zénes készletből pedig a Fetus, a haragos, és a Méregharcos számára szorítottam még helyet – utóbbi nem a legnagyobb táp, de valamivel ki kell tölteni a keretet, és a 6 sebzés (általában rögtön) azért nem mondható rossznak. Már csak azért sem, mert a Fekete özvegy, a Titánpók és az izom miatt kétszer is erősíthető Ördögpók révén paklink amúgy is inkább horda jellegű, melyek mellé az Eleven méreg kivégzés és asztaltakarítás egyszerre, a Zanpók nagyon erős lénytápolás, A pókok nagyasszonya pedig gyönyörűen keresgeti nekünk az éppen szükséges lapokat. Kiegészítés gyanánt a Védelmező morf is bekerült a pakliba, mint pók, hogy legyen egy kis extra védelme lényeinknek.

A kiegészítő lapok közül kiemelkedik a Tündérszúnyog és a Sheran oltára: előbbi brutálisan kombózik a Zanpókkal, és ügyesen szolgáltatja számunkra a laputánpótlást, míg utóbbival elsősorban varázspontot fogunk termelni, szerencsés esetben már az első körtől. Mivel sok kettőért jövő lénnyel játszunk, ezért én beraktam néhány Sheran ékkövét is olcsóbbítás gyanánt, valamint a kötelező Őshangya here + Szánalmas teknős párost is, akik külön-külön is nagyon erősek, együtt pedig a meccs végére is pontot tehetnek, főleg akkor, ha egy Őshangya lélekbúvárral biztosítjuk a kombót (ha nem ismered, itt elolvashatod a leírását).

követő: Sheran követője

sheran3 Fetus, a haragos
3 Manaszövő
3 Méregharcos
3 Zanpók
3 A pókok nagyasszonya
3 Eleven méreg
3 Fekete özvegy
3 Titánpók
3 Ördögpók
3 Védelmező morf
3 Tündérszúnyog
3 Sheran oltára
2 Sheran ékköve
3 Őshangya here
3 Szánalmas teknős
1 Őshangya lélekbúvár

45 lap

Vámpír pakli

A vámpírok szintén azon koncepciók közé tartoznak, melyek a Mágusok alkonya megjelenését követően kaptak újult erőre, így ezen a formátumon is jóval bátrabban próbálkozhatunk velük, mint korábban. A követő nem kérdés: Az első vámpírt fogjuk használni, amely jókora tempóelőnyt biztosít számunkra, a gyógyító képessége és a plusz életpont pedig jóval nagyobb segítség, mint amekkorának első pillantásra látszik.

vampirbebiPaklink legdurvább elsőkörös lapja a Vámpírbébi: ha alaposan elolvassátok a követőt, akkor láthatjátok, hogy érkezhet 1 nekronért is, ami mondani sem kell, brutálisan erős, hiszen ingyen kapunk egy cantrip, repülő lényt – titokban minden horda ilyesmiről álmodozik. A legújabb szettből Krixus, a hívatlan szintén a laputánpótláshoz ért a legjobban (ha kell, counterelni is tudunk vele), Jeanston, a hatodikkal pedig a vámpírjainkra kerülő jelzőket (leginkább életeket) hasznosíthatjuk majd, ilyenből lesz szerencsére bőséggel. Valdimar jókorát stabilizál hordánkon, a Lélekszipolyozó feltámadásának köszönhetően hosszú távon önmaga elintézheti az ellenfelet, Doorwalth és a Mentális vámpír pedig leginkább ár-érték arányuk miatt kerültek be – igaz, utóbbi nem árt, ha be is tud ütni, amiben az élet és az izom segítheti. Ingyenes tárgyként a Vámpírtőrt sem érdemes kihagyni, a Védelmező morf erős védelmi funkcióinak pedig itt is nagy hasznát fogjuk venni – nagyon jó lap ezen a formátumon. A 30-as keretet a Lomha morffal érjük el – nem nagy szám, de legalább élete van, ami jól kombózik Jeanstonnal is.

Lássuk a kiegészítő lapokat. A Shomori tűzmágia ide is bekerült, hiszen követőnkkel igen könnyen vissza tudjuk gyógyulni az áldozott életpontokat, a Sötétségszellem pedig a kezdeti tempón igyekszik növelni. Hasznos speciális keresés a Kísértés, mely az első körben keresheti a Vámpírbébit, a későbbiekben pedig mindig a szituációhoz leginkább illő lapot.  És hogy a Zénes készletet is kihasználjuk valamelyest: a nehezen megoldható Az enyészet porladó lovasa itt is szerephez jutott, a Büntető iszonyat pedig igazán fájóvá teheti vámpírjaink lelövöldözését – mindezt egy olcsó hordalénybe építve, amely hosszú távon nem kerül nekünk lapba.

követő: Az első vámpír

az_elso_vampir3 Vámpírbébi
3 Valdimar
3 Jeanston, a hatodik
3 Krixus, a hívatlan
3 Lélekszipolyozó
3 Vámpírtőr
3 Doorwalth
3 Mentális vámpír
3 Védelmező morf
3 Lomha morf
3 Sötétségszellem
3 Shomori tűzmágia
3 Kísértés
3 Az enyészet porladó lovasa
3 Büntető iszonyat

45 lap

Amennyiben részletesebb segítségre lenne szükségetek a paklik működését illetően, írjatok bátran a kommentek között, vagy keressetek bennünket a hkkblog@gmail.com címen! Jó felkészülést!

Csető Zsolt

10 thoughts on “Olcsópakli – Fattyak, pókok és vámpírok Veszélyes fajra

 1. Korrekt leírások, korrekt paklik. Nyilván drágább ritka és ultra ritka lapokkal lehet még rajtuk javítani, de a kezdőknek tökéletesen megfelel.

 2. a pókhoz személyes tapasztalatok: az ördögpók helyett használjunk inkább apró morfot, a védelmező helyett pedig lomha morfot. előbbi segít beindítani a követőt, utóbbit pedig feláldozhatjuk, amikor mi szeretnénk kombózni/terülni
  a sheran ékkövek és őshangya lélekbúvár helyett pedig ajánlom magzatot, ha már sheran követő, illetve rothadó borzalmat, ami nagyon jól megfogja az ellenfél pörgését
  egy embert szívesen szponzorálok egy pók paklival. feltétele, hogy ismerjem, vagy legyen egy közös ismerősünk, aki kezeskedik érte

 3. A Rothadó borzit beraktam volna szívesen én is, csak már nem volt üres Zénes slot.

 4. raktam össze nemrég egy gyngy vámpír decket, a táplálás+jeanston elég baráti, ha összejön 😀

 5. Nem derül ki igazán a leírásból, hogy milyen a mérgezés alapja (önmérgező, v. natúr mérgező. Ahogy Schwartzi is mondta, a rothadó borzalom kiváló a pakliba, a Méregharcos helyett használnám. Szánalmas teki helyett mérges puffancsot, az ördögpókok helyett (ha önmérgező a pakli) Iszapgólemet tennék be.

 6. @Laci
  Az a baj az ötleteiddel,hogy ez egy faj pakli,így ha kiszedsz 6 pókot,akkor be is kell tenned annyit 🙂

 7. @Laci
  azt is figyeld hogy kivennél 6 pókot (2*3) és már egyből szabálytalan a paklid.

  Amúgy teljesen korrekt deckek kezdőknek! 🙂
  Vámpír deckben a Lélekszipolyozó + Vámpírtőr kifejezetten gusztustalan.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.