Olcsópakli – Mérgező deck

Sheran követőjével egy hordásabb mérgezős paklit is összeállíthatunk.

Olvasói kérésre úgy döntöttünk, hogy Olcsópakli rovatunk következő felvonásában egy mérgezős összeállítást fogunk megosztani veletek, mely az elmúlt időszakban viszonylag sok erősítést kapott – gondoljunk csak a tematikus Zén kiegészítőre. A lapok kiválogatásakor most is a rovat íratlan szabályait alkalmaztuk: kizárólag az elmúlt kiegészítők gyakori és nem gyakori készletéből, illetve a legújabb Zénes kártyákból válogattunk, de utóbbiakból sem mentünk egy tucat fölé.

sheran_kovetojeAz első kérdés, amit el kell döntenünk, hogy milyen követőt használunk. Adja magát a koncepció saját követője, a Mérgező rakshallion, amely jelentős, és a legtöbb pakli számára igencsak zavaró védelmet nyújt lényeink számára. Mi azonban mégis úgy döntöttünk, hogy inkább egy másik, némileg hordásabb-kombósabb vonalon indulunk el, és Sheran követőjét fogjuk használni. Az általa biztosított izom nem csak erősíti lényeinket, de akad köztük nem is egy, akivel kombózik is (erről később), ráadásul sokszoros laputánpótlást is képes nyújtani (a kör végi lapokkal és az izmokkal), így hordánk jóval nehezebben fog kifulladni. Ez egy ilyesfajta paklinál hatalmas előny.

Mérgező hadseregünk legolcsóbb darabja a Fekete özvegy, amely mindössze egy nekronért megérkezik, és hármasával ütögeti az ellenfelet, esetleg annak lényeit – az izom miatt semmit sem bukunk rajta, ha meghal, ezért igen jó kezdésnek számít. Szintén minél előbb az asztalon akarjuk tudni a Zanpókot, akivel pillanatok alatt szörnyetegekké tápolhatjuk lényeinket. Még csak nem is kell maximális hatásfokon pörögnie, hogy lássuk erejét: ha például ott van a kezdőkezünkben ő, illetve az előbb említett Fekete özvegy, akkor máris lesz az asztalunkon egy ötöt ütő, három izmos lény, akit aztán a következő körben még tovább erősíthetünk.

merges_puffancsKiváló első körös lap a Mérges puffancs is, aki jelentősen erősödik követőnk és a plusz izom által. Ha létrejött, érdemes rögtön rátenni a következő mérget is, hiszen ekkor (már ha nem használjuk közben) a következő körben már lapot counterelhet. Ráadásul itt azt sem várhatja ki az ellenfél, hogy meghaljon (általában ez szokott történni), hiszen az izomnak hála eggyel több körig él, ami már több, mint kellemetlen. Utolsó első körös mérgező lapunk a Beloran kísérletei minikiegészítő egyik tápja, a Manaszövő, aki akár már az első körben adhat nekünk egy komolyabb VP-utánpótlást, a későbbiekben pedig jó eséllyel az izom-osztogatásra is lesz keret, így egy sokoldalú, szinte mindig hasznos lapról beszélhetünk.

Az említett Zén kiegészítőből néhány egyéb lapot is bevethetünk. A Beloran méregkobold lényegében csak olcsó ütőerő, annak viszont egyáltalán nem rossz, mivel nagy ÉP-jének köszönhetően sok lénnyel is el tud bánni, illetve a mai világban a semmizés is egy erős képesség. Nála egy fokkal komolyabb harcos a Beloran méregdémon, akivel jóval több értelmet nyernek önmérgezős lapjaink is. Ha ügyesen rakosgatjuk a méregjelzőket, akkor pillanatok alatt elintézhetjük ellenfelünket. Szintén az önmérgezésre épít Fetus, a haragos, akivel leginkább az ellenfél lényeit és lapjait fogjuk megoldani, a plusz izomnak hála ráadásul ő is jóval nehezebben pusztul el, mint általában.

eleven_meregAz előbb vizsgált önmérgezős tápok mellett a mérgezős koncepció egyik legbrutálisabb lapja, az Eleven méreg is még jobban működik. Nem elég, hogy telepakolja mérgekkel az ellenfél lényeit (ezzel valószínűleg le is irtva az asztalt), még a saját lapjainkat is erősítheti (Beloran méregdémonnal igen komoly kombót alkot), búcsúzóul pedig aztán oda is csavar egy kilencest az ellenfélnek, ha feláldozzuk. Remek kártya. Nála kicsit egyszerűbb, de szintén az “sebezzünk egy lapból sokat” filozófia mentén jut szerephez az Ördögpók, akinek szintén jócskán megnő az ereje a követővel, hiszen az izomnak hála eggyel több jelzőt tudunk rá rakni, így akár 8/1-es veszedelemként is terrorizálhatja az ellenfelet.

Miután a mérgező lényeink között akadnak egynél drágább darabok is (szám szerint 12), ezért néhány Sheran ékköve használatával bizonyára nem fogunk rosszul járni. Ha éppen nem kell az olcsóbbítás, keresni is tudunk vele, ami olyan kivégzőlapokkal, mint az Eleven méreg vagy az Ördögpók szintén nem rossz képesség, de Fetus, a haragos leszedése is jól jöhet egy szorult szituációban.

Lássuk a nem-mérgező szekciót. Sheran követője mellől butaság lenne kihagyni a Világégés brutális gyakori duóját, a Szánalmas teknőst és az Őshangya herét. A kezdők kedvéért megosztanánk az általuk alkotott (és a követőnk által kiegészített) kombót.


Induljunk 3 VP-ről. Kijátszol egy Őshangya herét (2 VP), aki kap egy izomjelzőt a követőtől, az ellenfél tartalékjába kerül egy Haldokló quwarg, majd keresel vele egy Szánalmas teknőst. Kijátszod a Szánalmas teknőst (1 VP), akivel visszaveszed a kezedbe az Őshangya herét, a rajta lévő izomra pedig VP-t kérsz (2 VP). Kijön újból az Őshangya here (1 VP), a quwarg miatt immáron 2 izommal, majd az ellenfél kap még egy quwargot, te pedig keresel még egy Szánalmas teknőst. Kijátszod a második Szánalmas teknőst (0 VP), aki szintén visszaveteti az Őshangya herét, a rajta lévő izmokra most is VP-t kérsz (2 VP). Kijön harmadjára is az Őshangya here (1 VP), most már 3 izommal, az ellenfél kap még egy quwargot, te pedig kikeresed az utolsó Szánalmas teknőst. A művelet végén van 1 VP-d, egy 3 izmos Őshangya here az asztalodon, 3 Haldokló quwarg az ellenfélnél, 2 Szánalmas teknős az asztalodon és 1 a kezedben.

oshangya_hereA felvázolt szituáció az egyéb lapok függvényében számtalan egyéb módon alakulhat, erősödhet. Ha például valahogy a gyűjtőbe tudod juttatni az asztalon lévő Szánalmas teknőseidet (beáldozod őket Zanpóknak, lelövöd őket Fetus, a haragossal, ahol még az izomért is kapsz VP-t vagy lapot), akkor – újrahasznosítva őket a harmadik teknőssel – tovább folytathatod a kombódat, minden egyes lépéssel egy-egy izommal többet rakva az Őshangya herédre. A legegyszerűbb azonban (és ez semmilyen más lapot nem igényel a kézben vagy az asztalon), ha az utolsó Szánalmas teknőssel megint visszaveteted az Őshangya herét, akire újból VP-t kérsz, majd kijátszod (immáron 4 izommal), és keresel vele egy Őshangya lélekbúvárt. Ő aztán az asztalra érkezve ad egy kis további VP- és laputánpótlást, majd lelövöd vele a saját 4 izmos Őshangya herédet, és húzol az izmokra egy rakás lapot. Végeredményül tehát azt kapjuk, hogy 3 VP-ből és egy lapból van 3-7 VP-d és 1-5 plusz lapod (ez utóbbit te kalibrálhatod az Őshangya here lelövésekor), meg persze kianti-mágiáztad az ellenfél összes varázslatát és kedv szerint újrahasznosítgattál.

sheran_oltaraA fárasztó gyorstalpaló végén szót kell még ejteni a Sheran oltáráról is, amely mellett végteleníthető a kombó, hiszen folyamatosan kapjuk mellette a VP-utánpótlást. A végtelent pedig úgy érjük el, hogy az egyik Szánalmas teknőssel visszavetetjük a másikat, az izomra pedig mindig VP-t kérünk. Ezáltal a folyamatot bármennyiszer megismételhetjük, ami azt jelenti, hogy végtelen jelzőt tehetünk az oltárra, amivel felhúzhatjuk a paklit. Természetesen önmagában is egy teljesen jó lapról beszélünk, hiszen szinte csak Sheran lények vannak a paklinkban, akik így hamar tele tudják pakolni jelzőkkel oltárunkat.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban két kiegészítő lapnak szorítottam még helyet. A Virág szimbólum egy ingyenes védelem, amely olykor egy elhullott lapot is vissza tud szolgáltatni számunkra áramlásával. De ami ennél is jobb, hogy segítségével még könnyebben összejön a kör végi három lap, így általában nem is kerül nekünk semmibe az, hogy kiraktuk. A Sötétségszellem pedig a még könnyebb indulást hivatott segíteni, ráadásul közben ütheti is az ellenfelet, ami olykor az egy körrel gyorsabb győzelmet is jelentheti.

Paklink ezzel el is készült – vessünk rá egy pillantást teljes valójában.

A pakli

követő: Sheran követője

fekete_ozvegy3 Fekete özvegy
3 Zanpók
3 Mérges puffancs
3 Manaszövő
3 Beloran méregkobold
3 Beloran méregdémon
3 Fetus, a haragos
3 Eleven méreg
3 Ördögpók
2 Sheran ékköve
3 Őshangya here
3 Szánalmas teknős
1 Őshangya lélekbúvár
3 Sheran oltára
3 Virág szimbólum
3 Sötétségszellem

45 lap

Összességében egy sokoldalú, élvezetes pakliról beszélhetünk, amely a gyors hordázás mellett rengeteg kisebb-nagyobb kombólehetőséget tartogat. Ennek köszönhetően remekül fejleszthetjük vele játéktudásunkat, egyre több és több hasznos együttállást és cselt megfigyelve – mindezt úgy, hogy a puszta ütőerő eközben mindvégig rendelkezésünkre áll.

További tippek a paklihoz

 • A Beloran méregdémon rendkívül sokoldalú lap. Nem csak saját lényeinken cserélgethetjük vele a méregjelzőket, de levehetjük például az ellenfél lényeiről is őket, hogy a mieinket erősítsük, vagy éppen ellenkezőleg, átrakhatjuk saját lényeinkről az ellenfelére. De nem rossz például rögtön “aktiválni” a Mérges puffancs lapcounter képességét sem, vagy éppen megvédeni őt a haláltól.
 • Az Őshangya here természetesen a kombón túl is borzasztóan erős lap, hiszen 1 VP-ért lényegében bármit előkeres nekünk, és még egy aktív lényt is kapunk mellé. Sokszor például elég jó Zanpókot keresni vele (főleg akkor, ha már nálunk van a Szánalmas teknős), amit rögtön fel is építhet.
 • Két Szánalmas teknős önmagában is komoly erőforráselőnyhöz juttathat bennünket, hiszen egymást visszavetetgetve, az izomra mindig lapot kérve bármennyiszer beválthatunk 1 VP-t 1 lapra.
 • A Sötétségszellem nyugodtan helyettesíthető Manakoronggal, ha túlságosan soknak bizonyul a nekron, hiszen a tisztán nekronos lapokból csak egyet játszhatunk ki körönként a játék elején (és persze paklinkat sem szeretnénk elfogyasztani). Ugyanilyen okokból az Őshangya lélekbúvárok mennyiségét is növelhetjük, ha úgy látjuk, hogy túl sokszor nekronozzuk ki, amikor szükség lenne rá.
 • Ha még jobban rá szeretnénk gyúrni az önmérgezős kombókra, akkor használhatunk Iszapgólemet is, aki alaposan meg tud hízni a méregjelzők által.

Nincs más hátra, mint hogy jó játékot kívánjak mindenkinek, aki próbát tesz a fenti mérgezős összeállítással!

Csető Zsolt

30 thoughts on “Olcsópakli – Mérgező deck

 1. Hát ez nagy! Pont ezt akartam összerakni. Nagyon tetszik. Nálam csak annyi más, hogy sötétség szellem helyett magzat van. Mert sheran oltár mellett zöld szkritterként kijátszva max manám és az egész pakli a kezemben lesz.

 2. Nekem is nagyon tetszik ez a dekk,szintén hasonlót gondoltam összedobni,otthoni szórakozásra 🙂

 3. “bráfó pasztmek töppet nem jöfök” – kontroll játékosok, amint a leírásban a szánalmas teknőshöz érnek.

 4. Múlt héten varázslat nélküli versenyt nyertem méregdeckel, meccset sem buktam vele konkrétan. Szinte pontosan így nézett ki Sheran oltára és mérges puffancs nem volt benn, de ez inkább a formátum sajátossága miatt.

  Sztem is necces a 9 nekronos lap, annyit biztos nem használnék, Sötétségszellemnél jobbat lehet találni. Valamint én a Rothadó borzalmat azért beerőltetném. Picit lassítja a decket, de eszement szívatást képes produkálni.

 5. Nem kötözködés képen, csak igazolásul hogy olvasok is:
  A mérges puffancsra nem a következő izmot érdemes rögtön rá tenni, hanem a következő mérget sztem

 6. Illetve abban volt Őshangya inkvizítor és Földanya paradicsom is, mondjuk az már kicsit az olcsópakli jellegét derogálná 🙂

 7. Igen :). Mondjuk tegyük hozzá, azért én sem először játszottam az életemben méregdeckel 🙂

 8. Fekete özvegy, Ördögpók és Sötétségszellem kuka, jöjjön helyette Magzat, Örző lord (nagy trollság lények ellen) és 1 Pókkirálynő + 2 Mérgezett dobótőr. Vagy manakorong, mint azt korábban írták.

 9. Fasza ez a koncepció meg elég könnyen össze is lehet rakni, de egy zárójeles említést érdemel, hogy Villámháborúval sokkal stabilabb és erősebb ugyanez.

 10. Túl lett tápolva ez a vonal. Az anti-mágia eleve lapelőnyt termel, és leszedni se érdemes őket az izom miatt. Vagy olyan deckkel játszol, amit nem zavar ezen pakli fő vonala (vagy kezdessz és egyből szeded a követőt) vagy kiszoptál automatikusan 🙂 Ilyen ez a mai hkk.

 11. @Fefe:

  Igen, én az az 》ice《 vagyok 😉 Majd összefutunk mesélek. Most nem mondhatok többet. Az a bizonyos iter…(khm khm nem irhatom le) szóval nagyon rajtam van. 🙂
  Dungeont szoktam látogatni minden hónap közepe felé.

 12. Viktor: esetleg Bortonozol / Bilincsezel es nem zavar az izom, esetleg 3 Erdozol, stb.
  Ja es az AM csak akkor lapelony, ha van varazslat a kezedben…

 13. Bocs, kicsit off. De már zavaróan sok a HKK-ban az anti-mágiás lény és sztem az ősmágiát sem kellene minden második lapra rányomtatni.

 14. Amúgy a deck-hez:

  3 Zanpók helyett 3 Sheran védősárkány
  3 Virág szimbi helyett 3 Rothadó borzalom (sztem kihagyhatatlan)
  3 Ördögpók helyett pedig 3 Jövőlátó

 15. Bocs nem a zapók, hanem a fekete özvegy helyett a védősárkány. A zanpók kihagyhatatlan természetesen.

 16. A rothadó borzalom tényleg kihagyhatatlan, és még bele is fér az olcsópakli keretei közé. A védősárkány már húzósabb tétel, indokolt, de nem olcsó:)

 17. Kipróbáltam baráti játékban.
  Nagyon király dekk….
  Zanpókkal raktam 4izmot a második körben az Ördögpókra.És ütött az Ördögpók jó nagyot.A többi lénnyel együtt 20-at.

  Köszi a cikket .

 18. Fefe@ te aza Fefe vagy aki kihagyta nálunk a kutyás nyaralást? 🙂 🙂
  Jövőre ujra próbálkozom a csere üdüléssel…..nem adom föl…..

 19. hali!
  az volna a kérdésem, hogy laponként vásárolva körülbelül mennyi lenne ennek a dekknek az ‘összköltsége’, illetve, hogy mennyire ajánljátok ezzel kezdeni // nagyon nagyon sok év után folytatni a játékot?
  előre is köszi a választ, üdv,
  bálint

 20. @cvltbringer
  Helló!
  Láttam, hogy több helyre is beírtad ezt a kommentet, de szerintem az összes olcsópakli közül ez a legerősebb, úgyhogy ezzel tényleg jól jársz, ha próbálkozol vele.
  A lapokat cserélgetéssel ajánlott általában beszerezni, de ha csak vásárlással tudod megoldani, akkor sem fog túl sokba kerülni. A lapok piaci értéke különbözik a lapok ritkaságától függően, hogy mennyire erős és könnyen beszerezhető a lap, illetve attól, hogy kitől vásárolsz, de általában az emberek a következő árazás szerint szokták árulni a lapjaikat:
  Nagykieges gyakori lap (bronz): 5-20 Ft
  Nagykieges nem-gyakori lap (ezüst): 10-50 Ft
  Kiskiegészítős ritka lap (zénes): 50-200 Ft
  Nagykiegészítős ritka lap (arany): 100-2000 Ft

  Ezen pakli esetében a következőek az arányok:
  12 zénes
  12 ezüst (plusz 1 a követő)
  21 bronz

  Legdrágább árak mellett ennyibe kerülne összevásárolni a paklit:
  12*200+13*50+21*20=2400+650+420=3470

  De ahogy mondtam, ez tényleg a felső plafon, ennyit valószínűleg nem fog kérni értük senki. Viszont ez még így is bőven egy jó ár, ha a több tízezer forintos csúcs kontrollokhoz akarjuk hasonlítani.

 21. cvltbr…..@
  Baluka még tulzott is egy kicsit,2ezerért simán megkapod.Vagy ha veszel Beloranos Zént abban van a lapok nagy része a gyakorikat meg összeszeded hozzá…..
  Nézegesd a Beholder HKK-s forumot.
  Szoktak jó eladási ajánlatok lenni….és olvasgatni is jó meg beszélgetni…..kérdezni…..

 22. Az biztos, hogy joval frissebb, vagyis erosebb. A dragat nem tudom, a ‘nehezebb’-en ne aggodj, kis gyakorlas, es tuti menni fog 🙂

 23. Visszajelzés: Olcsópakli – Fattyak, pókok és vámpírok Veszélyes fajra | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.