Kezdő Zsolti újra a ringben!

Eljött az ideje egy újabb kihívásnak – íme a tudnivalók.

Aki figyelemmel követte az eseményeket az elmúlt napokban a különféle HKK-s Facebook csoportokban, az felfedezhette, hogy Dév bácsival közösen elkészítettük első prekoncept paklijainkat, melyekkel a kezdő játékosok helyzetét szeretnénk segíteni kicsit. Dávid ennek kapcsán megemlítette, hogy lehet számítani tőlem egy új challenge-re is, most pedig itt az ideje, hogy erről is beszéljek egy kicsit – avagy Kezdő Zsolti újból ringbe száll!

A két projektet nem nehéz egymás mellé rakni, úgyhogy aki arra tippelt, hogy lesz összefüggés, az jól találgatott: igen, 15 ritkás paklikkal fogok játszani, pont úgy, mint a kezdő játékosok a Kezdő Ligában. Ezúttal a lapkészlet tehát az elejétől fogva adott, ugyanakkor változás sem lesz ilyen tekintetben: az elejétől a végéig maximum 15 ritkát tartalmazó deckekkel kell játszanom, az ultraritkák pedig természetesen tabutémának számítanak. Lehet számítani tehát néhány egzotikus gy-ngy előkerülésére!

Ebből is látszik, hogy ez a kihívás egy kicsit másmilyen lesz, mint az előző két challenge, hiszen ott folyamatosan fejlődött a lapkészlet. Ugyanakkor volt ennek annyi hátránya is (ami egyfajta torzító tényező is volt), hogy sokszor meglepően nagy nehézséget okozott néhány (komoly játékerőt és értéket egyébként nem képviselő) kártya beszerzése, ami indokolatlanul korlátozta a mozgásteret. Most ilyen nem lesz, ellenben sokkal nagyobb szerepe lesz az optimalizálásnak, hiszen nem lesz olyan lehetőség, hogy szép lassan beesnek a nyerstápok, ahogy bővül a gyűjtemény a kisebb-nagyobb nyereményekből.

A kihívás szokás szerint a következő Nemzeti Bajnokságig fog tartani, így az elsődleges cél ezúttal is a kijutás lesz, aztán ha ez összejön (reméljük a legjobbakat), akkor meglátjuk, mire megyek az év legnagyobb versenyén. Ez azt jelenti, hogy a következő egy évben csak ilyen paklikkal fogok játszani, amit remélhetőleg ti is pont ugyanolyan izgalmasnak fogtok találni, mint én. Emellett pedig reménykedem abban, hogy a kezdő játékosoknak is tudok majd segíteni egy-két ötlettel – néhány sikeresebb deck valószínűleg prekoncept formában is elérhető lesz, illetve biztosan lesz olyan is, amikor valamelyik kész prekoncept paklit fogom versenyre vinni.

A mai nappal tehát elindul a Kezdő Zsolti challenge, melyről rendszeresen olvashattok majd hosszabb-rövidebb beszámolókat itt a HKK Blogon, illetve a Magyar HKK-sok Facebook csoportban. Most pedig megyek, mert kell még keresnem 6 gy-ngy-t az első paklihoz…

Csető Zsolt

5 thoughts on “Kezdő Zsolti újra a ringben!

  1. Drukkolok, hogy sikerüljön, de ez pokoli nehéz lesz. Más egy olyan challenge, ahol nulláról indulunk, de tudunk építkezni és más egy olyan, ahol konkrétan áthatolhatatlan falak gátolják a feladatunkat.

    De cáfolj rám! 🙂

  2. Visszajelzés: [HKK] Kérdezz-felelek - Egy nerf csomag margójára - Bíborhold

  3. Visszajelzés: Friss hal a vízben – Kezdő Zsolti újból megpróbálja | HKK Blog

  4. Visszajelzés: Egy yeti és egy motyogó mennek az erdőben – Kezdő Zsolti Challenge (1. rész) | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .